Dobrý deň chcem sa opytat bola som pred troma týždnami v nemocnici na to ze som mala hnacky bolesti brucha nakoniec mi nasadili antibiotika amoksiklav a fromilid beriem aj probiotika ale dostala som hnacky ak krce ma niekto taketo skusenosti uz sa bojim o seba moze to byt bezna reakcia ?
sú to strašne silné lieky, ono sú to ako vedľajšie účinky takže by si sa mala poradiť s doktorom a možno by ti ich mohol vymeniť len neviem či to pomôže. ja som ich mala asi trikrát, mala som z nich hnačku, silné bolesti brucha (žalúdka), nechuť k jedlu ešte asi týždeň po dobratí a zakaždým aj mykózu, a mohla som brať aké probiotiká som chcela. Odvtedy, zakaždým keď idem k doktorke a začne o antibiotikách tak jej hneď hovorím, že tieto nechcem
@valika85 pre optimalizavanie vstrebavania lieciva a zamedzeniu (aj takychto) problemov sa uziva s jedlom resp. tesne pred jedlom. Pri problemoch treba VZDY vyhladat odbornika (lekara, lekarnika). Nikde sa nepise, ako dlho sa atb uzivali. Moze to byt vsak samozrejme pricinou. Riesenim je konzultacia s dr. a nasledne on navrhne riesenie. Nie je rozumne prestat uzivat lieky a ocakavat, ze som OK (aj ked v skutocnosti vobec nie som).
Pri užívaní antibiotík tiež treba vedieť, kedy užívať probiotiká, aby vôbec fungovali. Ja odporúčam tieto:
https://www.foreverliving.com/retail/entry/Shop...
Áno, amoksiklav su silne antibiotiká. Je nutne, aby si sa pred nimi najedla, samozrejme bez mliečnych potravín. Ak ti bude z nich stále zle, sla by som za lekárom nech ich vymení za nejaké iné.