Chcem sa opýtať mám 4 mesiace po pôrode. Posledné dva mesiace som teraz mala take spinenia vzdy v podobnom casovom horizonte a trvalo to 4 dni ako keby sa mi nespustila MS.Teraz mam normálnu Ms tiez v tom dátume ako boli tie posledné ako keby špinenia alebo minimálne krvácanie máličko... Mala som teraz aj takú divnú bolesť hlavy akú som mávala vždy keď mám Ms. Som, ale bola prekvapená lebo som vôbec nespozorovala ovuláciu sledujem si ju nakoľko sa nechránime a kojím plno a plodný hlien ani plodné dni určite nemám. Ja som si vždy myslela, že tá anovulácia je nejaká hormonálna porucha a ženy majú vtedy slabé krvácanie minimálne , ale u mňa je to normálna MS. Niekde som aj čítala práve , že anovuláciu nemusí žena nijak spozorovať. Ale však predsa ako môžem krvácať najprv je ovulácia- vajíčko putuje a keď sa neoplodní praskne a žena dostane klasicky MS. Tak z čoho potom tie ženy krvácajú keď nemajú ovuláciu... ?Nikdy som toto neriešila . Je možne, že kvôli tomu, že plno kojím mám anovulačny cyklus a znamená to, že som vlastne stále neplodná bez ovulky?Ja som žiaden ovulačný hlien ani nič nespozorovala a ovuláciu vždy aj cítim mám bolesti a samozrejme obrovskú chuť na sex. Je mi jasné že ovulácia môže prísť ďalší mesiac vlastne kedykoľvek aj keď sa vraví že pri ekologickom kojení prvých 6 mesiacov je to menej časté ,ale jasne že sú aj ženy ktoré to tak nemajú ..A ja som naozaj žiadne príznaky plodných dní nemala tak ma zaskočila dnes tá klasická menštruácia a včera ma tam tak silno pichlo tak som si myslela že možno ovulácia...
tak to som naozaj mala pekne pomylene....no dakujem moc za odborne vysvetlenie takze to u mna urcite je anovulacia. Dobre som to cítila.
nikdy som sa takto nad tym nezamyslala vzdy som to brala ze zena ma ovulaciu a preto aj menstruaciu. No teda tede ja som si vzdy myslela, ze to je odumrete vyplavene vajicko 😂 Ta ovulacia mi môze nabehnut ked som uz mala menstruaciu bez ovu?je tam teraz väcsia sanca? Ked teraz kojím je urcite mensia pravdepodnost kazdopadne budem sledovat plodny hien atd...moc ti dakujem
Vsak uvidím dalsi mesiac blba otazka..Mi to teraz mame ako ochranu preto sa aj pytam a zatial to dobre funguje lebo som naozaj neplodna dakujem
proste si sledujem hlien a zatial od pôrodu so nespozorovala ani raz zmeny ani nic len tuto menstruaciu anovulacnu... Len neviem ci je to uz nejaka vystraha ze pozor pride coskoro aj ovulacia ale to môzem len pozorovat a uvidim.
@romea to som mala aj ja pomýlené teda, už 11ty deň ms mešká a myslela som si že mám anovulacny 🙂 testovať som testovala len keď meškali štvrtý deň , ale ovulacia bola určite posunutá keďže 25.10 ešte nebol dominantný folikul a menzes som očakávala 12.11 🙂 ak vôbec ovulka bola
Takze si tehu?
@sylwi23 ja neviem, netestovala som 😄😬ale nemám žiadne príznaky tak si nemyslím
A kojíš naplno? kolko si po pôrode? Ja sa na to spolieham lebo naozaj to aj vychadza tretí mesiac s anovuláciou teda u mna je zatial kojenie antykoncepcia. A naozaj ziadne náznaky plodnosti u seba nebádam, ale som len 4.mesiac po pôrode. Tak daj vediet keby si bola😉
No počkajte, počkajte… Ovulacia vzniká tak, že narastie folikul, ktorý keď praskne tak sa uvoľní vajíčko, ktore sa následne môže oplodniť. Takže ak k ovulacii nepríde, tak sa samozrejme žiadne vajíčko neuvoľní… Takže je hovadina čo sa píše vyššie,že keďže sa vajíčko neoplodnilo tak dochádza k ms…Ms spustí hladina určitých hormonov, ktoré sa vyplavujú ak nedôjde k oplodneniu, ak nedôjde k ovulacii, to znamená, ze ani k oplodneniu, tak sa samozrejme tieto hormóny tiež vyplavia. Ms totiž nemáme preto, že sme neotehotneli, ms máme preto, že sa maternica musí prečistiť a pripravit na prípadné otehotnenie v ďalších cykloch… A okrem toho napr. aj antikoncepcia je dobrý príklad, kedy k ovulacii neprichádza a aj napriek tomu prichádza k ms
Tak teda ako? Ja som to pochopila tak, že mam menštruáciu bez ovulácie čo je anovulácia....Ale keď je anovulácia tak žiadne vajíčko nie je .Lebo nedochádza k prasknutiu folikulu... Už sa v tom nejak strácam😕
A dočítala som sa že práve preto veľa žien nemôže otehotnieť lebo má síce MS ale žiadnu Ovu..
No tak som to dobre pochopila a cítila majte sa kocky
@sylwi23 ahojky trosku to máš pomýlené, žena ktora nemá ovulaciu tiež menstruuje. Vajíčko keď nieje oplodnenie neuhniezdi sa v sliznici maternice a práve tá spôsobuje menštruáciu. Ona totiž rastie do určitej hrúbky od menzes a keď sa tam nezachytil vajíčko sliznica sa začne odlupovat a vy plaví sa vo forme menzes, inak by rástla do nekonečná, a znova po menzes rastie a čaká na vajíčko