Anopyrin a špinenie

4. jún 2023

Ahojte.
Špinili ste počas užívania anopyrinu?

floki1994
4. jún 2023

Ano pri prvom tehu...zmenili.mi ho hned na clexane injekcie

autor
4. jún 2023

@floki1994 smiem sa spýtať pre aké diagnózy si ho brala ?

floki1994
4. jún 2023

Trombofilny stav-Leiden mutacia

domka222
4. jún 2023

Nie

autor
4. jún 2023

@floki1994 aha, ja mam syndróm lepivých doštičiek a na ten je vraj najlepší anopyrin. Špiním už ale druhý deň, chystám sa na KET tak sa obavám či je to dobrá voľba 😵‍💫

floki1994
4. jún 2023

Treba zavolat na hematologiu ;)

autor
4. jún 2023

@floki1994 áno, zajtra určite zavolám.
Anopyrin som s hematologom konzultovala, nasadil mi ho pre lepivé doštičky asi 10 dní dozadu. To som ale mala ešte menštruáciu tak špinenie pozorujem až teraz.

floki1994
4. jún 2023

No drzim palce. On ti zjavne vezme krv a pozrie hodnoty...kebyze si tehu bol by to vacsi problem a uz by som sedela na pohotovosti. Takto to do zajtra pocka. Neboj oni vedia pomoct 🙂

autor
4. jún 2023

@floki1994 s tým špinením mám problém stále, ale len v rámci tehotenstva. Inak bežne počas cyklu nie, neviem teda či je to reakcia na anopyrin alebo čo 🤷‍♀️
Zajtra zavolám, uvidím čo navrhne.

floki1994
4. jún 2023

Mne hovorili ze pocas tehu ziadne spinenie nie je dobre a preto hned som musela prejst na clexane...a odvtedy som mala/mam pokoj tak hadam dobre...ale zavisj velmi od hodnot krvi..drzim palce

autor
4. jún 2023

@floki1994 veď práve 🤷‍♀️ len či je to vhodné pri lepivých doštičkách keď anopyrin je pri tejto liečbe kľúčový.
Zajtra mu zavolám, uvidím čo povie.

floki1994
4. jún 2023

Kamoška.ma syndrom lepivych dosticiek...pichala si fraxiparine cele tehu.. niekomu staci anopyrin a az v tretom trimestri davaju fraxik...to je velmi individualne...preto sa tam tie kontroly robia a sleduje sa krv ci staci nestaci a co sa deje 🙂

floki1994
4. jún 2023

Je tu aj viacero diskusii na MK..napriklad tu slecna tisz pise ze hematolog odporucil anopyrin alebo clexane/fraxik...uvidis ako sa k tomu postavi doktor 🙂

autor
4. jún 2023

@floki1994 vobec nebrala anopyrin? Clexan som si pichala a nemala som žiadny problém. Anopyrin mi zjavne spôsobuje špinenie - je také slabohnedé.
Poradím sa zajtra s doktorom

floki1994
4. jún 2023

Nie vobec..tiez som bola prekvapena ale tak podla mna zavisi od hodnot v krvi...drzim palcr

autor
4. jún 2023

@floki1994 ďakujem. Snáď sa to vyrieši a konečne donosím vytúžené bábätko 🙏

domka222
4. jún 2023

Mám tiež lepivé,brala som 3/4 tehotenstva anopyrin, mala som aj hematóm,ale nikdy som veru nešpinila

autor
4. jún 2023

@domka222 no mňa štve to špinenie stále, pri každom tehotenstve ale to som anopyrin ešte nebrala.
Mám ho teraz čerstvo a špiním veru 😵‍💫 predpokladám, že z neho

domka222
4. jún 2023

Radšej zájsť na gynekológiu nech pozrie,či je všetko ok. Ak áno, zavolať na hematológiu, že máš s tým problém, nech zoberú krv,poprípade potom upravia dávku, alebo zmenia liečivo

autor
4. jún 2023

@domka222 do CAR idem v utorok, hematolog komunikuje telefonicky len pondelky. Tak asi skusim aj tak prevolať už zajtra na tú hematologiu.