Baby aký typ anestézie ma čaká? Vnutrozilovy alebo ten vdychovaci? Zvládli ste to?
@domka222 koľko hodín si musela byt v nemocnici? Mňa to zajtra čaká, prvýkrát bojim sa
veru do zily, bola som 4h v nemocke..nebolo mi po narkoze nic,drz sa
Závisí isto aj od zvyklosti gynekologického pracoviska + rutiny anestéziológa ale poviem ti, ako je to u nas. Kyretáže sa robia vrámci jednodňovej chirurgie, takže na zákrok prídu žienky ráno. Príjme ich gynekológ, príde anestéziológ, pozrie labáky, interné, pokecá, vysvetlí a ide sa na to. Na sále kočky prejdú na stôl, zaistí sa vstup do žily, tam ide infúzia, tadiaľ sa aj uspáva - myslím, že hádam už nikde na SK sa neuspáva na kyrety vdychovaním anestetika, ak na to nie je závažný medicínsky dôvod ale v pohode sa to dá. Do žily je to oveľa príjemnejšie. Látky pri podávaní do žily môžu trošku potlačiť, zaštípať, nič hrozné. Zatiaľ sa dýcha kyslík z masky. Do pár sekúnd pomaličky zaspíš. Celý zákrok býva obvykle otázka pár minút - cca do 15 ale zväčša oveľa menej. Budíš sa pomaličky už na sále, potom “dospatie” na izbe. Do žily infúzia s liekmi od bolesti + lieky proti zvracaniu. U nás idú žienky na jednodňovku čím skôr ráno a odchod je troška individuálny. Keď zvládnu vstať na nohy a sú bez nevoľností a točenia hlavy, majú dobrý tlak, zvládnu sa napiť a vycikať a po gyn stránke je všetko ok, ide sa domov, najneskôr do konca pracovnej doby. Treba mať doprovod domov. Neboj nič, všetko zvládneš v pohode.
Prvý krát som musela byť aj v noci v nemocnici, lebo zákrok mi robili poobede. Druhý krát som išla poobede domov
Do žili ale počula som že niektore nemocnice ešte používaju aj tu vdychovaciu..
Pokial nebudeš mať ziadne problemy tak ideš do 3h domov..
Ked som bola ja mala som problem po anesteze že sa mi po uspati urobili červene flaky po tele tak som musela zostat na sledovaní.. ale celkovo po prebrati som citila uplne v pohode po polhodinky som už sama bez problemov chodila
A žena čo bola so mnou na izbe tak jej bolo zle, vracala a bola slaba takže tiez zostavala cez noc a trvalo jej dlhšie kym vedela vôbec vstať ..
To ťa nechcem plašiť tymto iba povedať že je to hrooozne individualne
Ale drž sa to zvládneš 🙂
Možnosť samočistenia vám spomenuli?
Tiez do zily a bola som tam cca 3-4h. Po narkoze mi nastastie nebolo nic
Do žily...neviem kedy a ako a už som bola na izbe...pooperačné stav dobrý...do 4 h keď som tolerovala jedlo,vodu ,cikala som a nekrvacala som išla domov.
@strihon Ahoj, bežne sa na kyretáže necievkuje v zmysle, že by ostal zavedený katéter. Gynekológ si po uspatí spraví sono a ak vidí, že je močový mechúr veľmi plný, kvôli bezpečnosti, sa pacientka vycievkuje jednorázovo - čiže krátkou tenkou cievkou sa vypustí moč a cievka sa hneď vyberie.
Žilou. Bolo mi po nej trošku zle, ale nič hrozné