Análna fisura

miska0987
27. apr 2022

Pekný deň... mate skúsenosti s analnou fisurou? Aká dlha bola doba hojenia? Dnes som bola na chirurgii tak mam aj masť aj tabletky len je to veľká bolesť

lulka321
27. apr 2022

@miska0987 u mňa sa prejavila po pôrode, trapila som sa pol roka, vyskúšala som kadejaké maste a nakoniec mi zabral až sudokrem, dávam si Psyllium na zmäkčenie stolice, snažím sa vyhýbať sladkostiam (aj keď to nie vždy ide 😅) a zvýšila som pohybovú aktivitu.

miska0987
autor
27. apr 2022

@lulka321 plus mam do toho hemoroidy a ta bolesť sa nedá už vydržať 😪😪😪

lulka321
27. apr 2022

@miska0987 joj poznám... Ja mám jeden, ale len vonkajší... Ten sa mi nestratil. Teraz som druhýkrát tehotná a sa bojím, aby sa mi to nezhoršilo a nemusela si prejsť tým opäť... Ale ako vravím, úprava stravy a pohyb mi veľmi pomohli. Jaj a ešte som prešla na vlhčený toaletný papier a sprchovanie vo vlažnej vode. Dúfam, že ti lieky záberu, však lekár hádam vie, čo robí 🙂

nenne9
27. apr 2022

@miska0987 uplne ta chapem, zazila som😪😪 dueta, pohyb, psyllium a detralex a za par dni sa bolesti ovela viac zmiernili..po par tyzdnoch ani stopy po tom...aha...teraz ma napadlo co mi este pomohlo.rakytnikovy olej, ten si urcite zozen.ale kvalitny.a uzivaj vnutorne( pol.lyzica pred spanim) pouzivaj ho aj priamo na ranu

miska0987
autor
28. apr 2022

@nenne9 no mne predpísal Flebaven a masť Rectogesic už teraz ráno cítim na chvíľu úľavu ale od soboty to bolo hrozne pre mna

snowfall
9. máj 2022

@miska0987 ahoj. a mala si aj hnedy vytok? Ja mam teraz s tym problem. O 2 tyzdne mam termin porodu. Som celkom zufala. Dnes som bola na gynekológii. s tym ze mam asi hemeroid.. A doktorka ledva na to pozrela.a. zhodnotila ze je to hemeroid..ale teraz som si vsimla.ze mam aj hnedy vytok a citamze.to moze byt analna fisura..

snowfall
9. máj 2022

@lulka321 ahoj. a mala si aj hnedy vytok? Ja mam teraz s tym problem. O 2 tyzdne mam termin porodu. Som celkom zufala. Dnes som bola na gynekológii. s tym ze mam asi hemeroid.. A doktorka ledva na to pozrela.a. zhodnotila ze je to hemeroid..ale teraz som si vsimla.ze mam aj hnedy vytok a citamze.to moze byt analna fisura..

lulka321
9. máj 2022

@snowfall ahoj, nie nemala som... Mala som vždy jasno červenú krv na toaletnom papieri

klaudia1212
26. jún 2022

@lulka321 môžem sa spýtať kde presne si ju mala a aké príznaky ako to zacalo

klaudia1212
26. jún 2022

@snowfall kde máš hnedy vytok s analu

lulka321
26. jún 2022

@klaudia1212 no ja som ju mala zvonku, keď som si čupla tak som ju jasne videla. A u mna to začalo tvrdou stolicou a bolesťou pri vyprázdňovaní a mala som hneď aj krv na toaletnom papieri.

klaudia1212
27. jún 2022

@lulka321 aha a na akom mieste prosím si ju mala niekde blízko analu myslím úplne že rôzneho otvoru alebo kde... A keď si mala tu bolets a tvrdú stolicu co sa ti spravila nejaká vyrážka alebo ako to vyzeralo prosím

lulka321
27. jún 2022

@klaudia1212 nie, ja som ju mala priamo na analnom otvore, či ako to spravne nazvať. Ziadna vyražka sa mi nespravila. Spravila sa mi ranka, ako keby som sa poškriabala.

klaudia1212
27. jún 2022

@lulka321 aha lebo akože nemala som nastatie doteraz problém ani na wc nič ale spravila s ami proste taka vyrážka ale to je ej do fotila som si to a pri A ale nie presne ze s dierky ale kúsok nad ňou mam takú ako keby tenkú prasklínku kebi si to je fotím ani nebiem myslíš ze to je to a mam to nejako riešiť?