Análna fistula - skúsenosti?

lienocka1110
10. nov 2018

dobry vecer....uz som zufala trapi ma dlhsiu dobu hnisavy vacok pri konecniku...bola som s tym u chirurga ktory mi to narezal a chodila som na cistenia...kto zail viem o com hovorim....no stale mi to hnisa a neviem ako dalej ...je na to niejake liecba co fakt zaberie? ma niekto kusenost? dakujem za kzdu radu....nazor Monika

ankaevka
10. nov 2018

Skus kupel v niecom co to vysusi, mozno harmancek, skorocel, repik ci salvia

evitka83
11. nov 2018

@lienocka1110 mas diagnostikovan nejaku ibd chorobu? Crohn, uC?

mishicca
11. nov 2018

Ja som mala pred 2 mesiacmi analny absces..bez fistuly. Viem o com hovoris...3 tyzdne som nespala, bala som sa ist k doktorovi a mam doma - toho casu-5 mesacne dieta- dojciace sa.nakoniec som dostala teploty. Stalo ma to tyzden v nemocnici- operacia pod 0.5 hod anestezou, 2 dreny trciace zo zadku a dvojo antibiotik. Plus mam dve paradne jazvy na riti. Mozno by ti to mali urobit raz a riadne to cistenie.

lienocka1110
autor
12. nov 2018

@evitka83 nie este nic mi nediagnostikovali....

lienocka1110
autor
12. nov 2018

@mishicca coooo...ja som isla k dr...s tym ze mam hemeroidy a on ze nie vy mate hnisavy vacok...ktory mi rozrezal chodila som na cistenia no sem tam mi z toho vytecie hnis...operova sa nechcem dat lebo mi v nemocnici povedali ze sa to vracia a predsa rit je rit....prepac za vyjadrenie ale je to citlive miesto isto vies sama....ale prajem ti aby si to mala vsetko v poriadku a uz nikdy aby sa ti to nevratilo...toto ozaj nikomu neprajem

lienocka1110
autor
12. nov 2018

@evitka83 a ako sa tie choroby diagnostikuju???

miroslava21
12. nov 2018

@lienocka1110 ja som si tymto presla asi pred 6 rokmi a najlepsie co som mohla urobit bola operacia. Naozaj. Lebo tiez raz z nicoho nic sa mi spravila fistula v mieste sitia po prirodzenom porode teda na hradzi. Najprv som bola pri gynekologovi a potom som chodila na chirurgiu na cistenie. To bola hroza. Strasne som sa hanbila. Az nakoniec mi povedalj ze naj bude operacia. A tak som sa na to dala. Vobec ma to nebolelo ani trosilinku. Oni mi to akoby len rozrezali a zobrali tkanivo ( akoby ten vacok, proste dnu ten hnis) a nechali to otvorene. Na 3 den ma pustili a mam pokoj. Chvalabohu

ivec16
12. nov 2018

manzel to ma, prvy krat sa mu to objavilo ked mal 12 rokov to mu narezali, cistili... vratilo sa mu to ked mal cez 30 rokov, zoperovali mu to, celkom dlho sa to hoji... teraz cca 8 rokov po operacii obcas mu nieco vytecie ale zatial to nie je take zle ako pred operaciou

mishicca
12. nov 2018

@lienocka1110 presne. Aj ja som si myslela, ze "len" hemoroidy po porode. A nakoniec absces 6x6 cm. Presne rit je rit jak hovoris...tiez mi nrbolo vsetko jedno. Trapne to bolo ked mi milion doktorov tam pozeralo. A te dve hadicky ma odrovnali. Ale lekar mi sam povedal, ze naj operacia, lebo narezanim a cistenim sa to rado vracia. 2 mesiace je odvtedy, ale len prednedavnom sa to zahojilo....dufam, ze uz nikdy viac. Ale operacia bola fajn- kratka a nic ma nebolelo. Ani vybratie drenov. Len po zobudeni som mala bolesti, jak mi to vypustili a vycistili, ale dostala som analgetika.

evitka83
13. nov 2018

@lienocka1110 u gastroenterologa, najskor krv a robi sa kolonoskopia. Ale tomu predchadzaju problemy ako chudnutie, bolesti brucha, nafukovanie, problemy so stolicou atd. Fistuly su sprievodny jav u vela ludi s tymi chorobami, preto som sa pytala

rodinnahomeopatka
14. nov 2018

@lienocka1110 skuste homeopatiu, analna fistula sa da krasne vyliecit. Takisto aj tento typ hnisania. Operacia nezarucuje navrat tohto problemu. Pokojne mi napiste, ak chcete viac info.

miso2345
3. apr 2019

Zdravim,

Mal som fistulu, trapil som sa pol roka, doktori mi davali masticky chirurgovia hovorili ze musim ist na operaciu, atd.
Mal som bolesti, vytekal aj hnis.
Posledny chirurg ktoreho som navstivil mi doporucil pouzivat dva krat denne Dilatan. Vec ktoru si tam vlozis na 10 min. Pomohlo mi to, za dva mesiace som bol vylieceny a som zdravy uz dva mesiace. Velmi odporucam, chirurg hovoril ze s tym ma iba dobre skusenosti aj pri chorobach ktore su zavaznejsie ale aj pri hemoroidoch a fisturach.
Ono logicky tam ide o to ze po zasunuti to tam trochu roztahuje, preto vyteka aj to co tam nema byt aj krv to tam torsoku prekrvuje a okyslicuje, a aj precisti a to je ten prirodzeny liecivy proces. Nepouzival som zidne tabletky a nic ine. Vyvazena strava, ziaden alkohol a psillium podla navodu! Pouzivanie je zo zaciatku cudne, lebo clovek ma predsudky a spaja si to so sexualnymi vecami, ale je to len normalna liecba. Ja mozem iba odporucit, kiez by mi to poradil niekto skor. Vela zdaru!

lienocka1110
autor
21. apr 2019

@miso2345 Dobry vecer a ten dilitan je na predpis???a to sa vklada kam do konecnika???? Ja uz som z toho na nervy....no operacii sa chcem vyhnut dakujem

terimon
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evulienka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irenajanova
16. máj 2021

@evulienka26 dobrý deň mam taku istu otasku ďakujem

klaudia1212
25. jún 2022

@mishicca ahoj môžem sa opýtať ako sa ti začínal ten abces ako si zistila ze daco tam mas a ako dlho sa to zväčšocalo myslím aj príznaky atd

klaudia1212
25. jún 2022

@lienocka1110 ahoj ako si zistila a ako ti začínalo prosím ta

klaudia1212
4. aug 2022

@miroslava21 ahoj prosím ta ako si zistila ze máš tu fistuluu prosím ta?

opica_skorica
4. aug 2022

@klaudia1212 ze krvacanie ani po detralexe neprestavalo. A zistil to dr. cez sondu.

klaudia1212
5. aug 2022

@opica_skorica aha a to si mala aké príznaky len si krvacala po stolici ci aj nejke iné? Aj si ju nejako cítila lebo zevraj to ľudia cítia pod kožou

opica_skorica
5. aug 2022

@klaudia1212 neprijemne pocity. Ine nez hemoroidy. Lekar zistil co to je. Sondou. Nemas tusenia, ci to nebude fisura - trhlina, ci fistula - rurka,….. to zisti proktolog

klaudia1212
6. aug 2022

@opica_skorica a aké sú to pocíti prosím
Lebo ja som bola u proktolog a vyšetroval ma prstom

opica_skorica
6. aug 2022

@klaudia1212 to je nejaky blb. Vzdy mikrokamerou na konci sondy. Chodte k inemu.

opica_skorica
6. aug 2022

@klaudia1212 najlepsi je MUDr. Duda v Trnave.

klaudia1212
6. aug 2022

@opica_skorica no on je zevraj najlepší v nr lebo ja som s NR ja som tam šla k okí tomu ze som po veľkej stolici mala tri dni na papieri krv
Bystrík ma povedal ze to je niečo so sliznicu ze to býva
Lebo som si myslela ze mam analnou trhlinu
A vy ste mala aké pocíti prosím?

opica_skorica
6. aug 2022

@klaudia1212 priatel to mal. Uzival Detralex a ked mu to po tyzdni neprestalo…. Krv v boxerkach, neprijemne pocity dolu…, objednal sa k dr.
Ten zistil sondou, ze fistula (rurka bez hnisu alebo s hnisom a krvou)
Fisúra je zas insie, trhlina.
Ale nepocula som o tom, zeby dr. vysetroval bez sondy, prstom. To uz Vas mohol aj cez telefon. Neverim takemu dr.

klaudia1212
6. aug 2022

@opica_skorica aha a to mu šlo s konečníka ci s tej fistuly lebo zevraj ona ta fistula si urobí n akozi dieru a aj s tade vyteká

opica_skorica
6. aug 2022

@klaudia1212 vnutri, zvonku nebolo vidiet nič.

opica_skorica
6. aug 2022

@klaudia1212 pod narkozou mu to vybrali.