Análna fistula

lokoloko
30. sep 2022

Ahojte. Už dlhšie ma trápi analna fistula. Čakal som, že sa mi to da časom dokopy, ale trvá to už vyše roka a pol. Nenašiel som nikde žiadnu vhodnú liečbu a vyzerá to tak, že s tým budem musieť ísť na operáciu. Neviete mi poradiť nejakého šikovného chirurga, ktorý sa tým zaoberá? Najlepšie na západnom Slovensku? Aby to dopadlo bez problémov a zbytočných komplikácií? Mám pred tým celkom rešpekt a nerád by som s tým išiel nejakému nováčikovi. A čo je podľa vás lepšie? Ísť na operáciu laserom, alebo obyčajne chirurgicky? Môj problém je spojený pravdepodobne s crohnovou chorobou, ale co som bol u gasteoentrologa, posielal ma na kolonoskopiu, ktorú som odmietol, nakoľko s ňou nemám dobre skúsenosti a nechcem ju absolvovať.
A posledná otázka: na operáciu ma musí objednať obvodný lekár aby mi to hradila poisťovňa? Co ak nebudem chcieť ísť tam, kam ma on pošle?
Ďakujem za každú radu. Prajem pekný deň.

vorkola
30. sep 2022

Opperaciu ti moze doporucit len proktolog ,alebo myslim aj gastrolog.Obvodny ti da len vymennyl istok,bud na gastro, alebo prokto, Vsak potom sa opytaj na oddeleni,bud gastro ,alebo proto,ci maju zmluvu s tou pistovnou ,ktoru mas ty. ak ano neplatis nic .Prosim,ta,a preco nechces kolonskopiu, mna to asi caka, a tiez mam velky strach,Mozes aj do ip., lebo ja mam tiez velke problemy , som v stadiu vysetrenia, a chcu mi robit kolonos.Je tu aj skupinka zdravotnici na MK,

zulema54
7. okt 2022

Ahoj …na kolonoskopiu ta posielajú kvôli tej fistule?myslim že skôr kvôli crohnovi .Neviem v akom štádiu ho máš a či si už bol ale práve kolonoskopia je nevyhnutne vyšetrenie pri crohnovi.Ale k veci …čo sa týka fistuly a nechceš teda kolonoskopiu na to je najlepšie vyšetrenie MR…konkretne MR malej panvy .Divne že ti to dr.sám nenavrhol.Tak si pýtaj toto pokial ide len o tu fistulu.Nemusí byt hneď operatívne liečena zalezi ale v akom štádiu ju máš .No ako hovorím najlepšie to ukáže na MR.

zulema54
7. okt 2022

Zle som prečítala …vidím že pises že s kolonoskopiou máš zle skúsenosti …môžem sa spytat aké ?ja som mala tiež veľmi zlu skúsenosť ale bohužiaľ musela som to prekonať keďže pri liečbe MC je nevyhnutná :/

lokoloko
autor
6. nov 2022

Problém s kolonoskopiou mám taký, že druhý krát ma pri nej neuspali. A bol to pre mňa veľmi nepríjemný zážitok. Celkovo nechápem, ako to môžu ľuďom robiť. A druhá vec, co mi robí problémy. Na internete som čítal, že tá hadička sa nedá poriadne vydesinfikovat. Ze tam môže ostať baktéria, ktorá sa potom prenáša. A aj kvôli tomu na svete zomiera veľa ľudí.

zulema54
15. nov 2022

@lokoloko prečo ta neuspali ?🤔…nepríjemne (bolestivé)to bolo pravdepodobne kvôli tej fistule..pokiaľ sa dá dr.moc nechcú uspavat ale ty keďže máš problém aký máš ti to mali sami navrhnúť je to divne možno zmeniť doktora.čo sa týka tej dezinfekcie neverila by som asi všetkému čo sa na nete docitas…predsa toto je dosť delikátna záležitosť a obzvlášť tu musí byt sprísnena hygiena a dezinfekcia.

nicuka
15. nov 2022

@lokoloko Odporucam dr. Starzyka v Novych Zamkoch. Kuk na chirurgia.name.sk

klaudia1212
15. nov 2022

@lokoloko ahoj mozem otazku ohlande análnej fistule
Píšeš ze ju mas rok aj pol ako si zistil ze ju mas? A doktor to aj nejako riešil?

oliii123
21. jan 2024

@lokoloko ako ste nakoniec dopadli? Šli ste na operáciu aj popri crohnovi?