Amenorea a možné tehotenstvo

lolamia3
8. jan 2012

Ahoj, hľadám niekoho so podobnou skúsenosťou.
Kvoli PPP som stratila menzes (amenorea), mala som pred 2 mesiacmi nechranený styk s radšej som užila tabletku po (escapelle).
Tá mi menzes vyvolala. Medzitým som mala viac krát nechr. styk no menštruaciu som už nedostala. Myslím že po takom dlhom čase (som pár rokov bez cyklu - a teraz mám 22), sa nedá len tak otehotnieť bez liečby. Neviem či sa tu nájde niekto kto by mal s niečím takým skúsenosť, no veľmi by som to ocenila. Ďakujem 🙂

zeleny_cajik
8. jan 2012

Neviem, ako si na tom s liecbou PPP, ja som sa z toho dostala uz pred vela rokmi a menzes sa mi nevratil samovolne, ale az po hormonalnej liecbe a po tom, co sa telo dostalo z najhorsieho, trvalo to celkovo tri roky, ak si dobre pamatam. Brala som tu liecbu vzdy niekolko mesiacov, potom som mala par mesiacov pauzu a cakali sme, ci menzes pride, ale trvalo to fakt dlho. Po kazdom cykle hormonov som krvacla, ale nebola to normalna menstruacia, len dosledok tabletiek. Mne vtedy lekar hovoril, ze kym telo nie je dost silne, nepride ozajstna menstruacia a tym signalizuje, ze tehotenstvo by nezvladlo, ale spoliehat sa na to urcite neda. Otehotneli uz baby s horsimi prognozami, avsak tehotenstvo u anorekticky by bolo urcite nebezpecne tak pre matku ako aj pre dieta.

lolamia3
autor
9. jan 2012

ďakujem za reakciu 🙂
ja som už v pohode (BMI 17) - teraz by som bola v podstate rada keby som nemohla otehotnieť, keby som bola v tom neviem ako by som to riešila 😒

ale pre buducnosť...dosť ma to trapilo či vobec možem mať deti, ked som bola bez menzesu asi 4 roky a stále ho nemám, to je tvoje babo na obrazku? ak ano tak mala si nejaký problém?

zeleny_cajik
9. jan 2012

Mam dve krasne deti. Moj problem je daaaavno prec, uz takmer 15 rokov a uplne som zabudla, ze som aj take nieco prezila. Ked sa das naozaj dokopy - a to bude vtedy, ked si budes uzivat zivot bez toho, aby si co len tusila, aky mas BMI a ked sa rano nepostavis ako prve na vahu - telo sa spamata, neboj. Najprv musis uzdravit dusu, to je tazsie. Ale to je na dlho, k tomu musis dospiet sama.

A este k tvojej otazke, nie, nemala som problem otehotniet, nastastie. Po vylieceni som mala uplne ucebnicovy cyklus.