Ahojte, už ste mala niekedy niektorá alergiu na tampón ? Ak áno, bolo Vám zle ešte pár dní alebo to trvalo len pár hodín ? Vopred ďakujem za všetky odpovede.
A poprosím o slušné správanie, ďakujem.
@sandri2009 ja tiež tampóny akékoľvek neznesiem. Býva mi z toho zle točí sa mi hlava. Roky už nepoužívam.
@sandri2009 Nie, nikdy som nič také nemala, takže Ti asi veľmi nepomôžem. Vyhľadala si lekársku pomoc? Akú alergiu myslíš? "Len" nejakú kožnú alebo anafylaktický šok (teplota, prudký pokles krvného tlaku, vracanie, hnačka, bolesti hlavy atď.)? Lebo to nie je žiadna sranda. Nemala si ho príliš dlho? Alebo si nemala nejakú ranku? Lebo pri správnej hygiene a používaní by sa nemalo nič stať. Treba používať správnu veľkosť a meniť často a ak máš dojem, že môžeš mať v intímnych partiách nejakú (aj drobnú) ranku, tak radšej nepoužívať. Meniť tampóny najneskôr po 4 hodinách. Lebo ak sa premnožia stafylokoky a streptokoky, môžu sa dostať do krvného obehu a spôsobiť život ohrozujúci stav. Ak Ti je stále zle (príznaky, ktoré som uviedla vyššie) a nebola si u lekára, šmýkaj s doprovodom, pre istotu, na pohotovosť.
@sovica Mala som ho necelé 4 hodiny. A ako mne už ráno bolo tak divne, len potom to prešlo a možno 2-3 hodiny po tom, ako som mala tampón mi bolo dosť zle a keď som prišla domov, cítila som, že mám horúčku, tak som si dala tabletku. Po hodine a pól som mala ešte 38,2. Neskôr som si dala znova tabletku, aj večer pred spaním. A bolela ma hlava a bolo mi na vracanie. Včera som už bola okey, len zase večer mi bolo tak divne, ale horúčku, ani zvýšenku som už nemala. Tak neviem, či som len chorá alebo to je z tampónu. Lebo ako som spomínala, bolo mi zle už ráno (ešte predtým ako som si dala tampón). Len mala som pocit, že mi ešte po tom tampóne bolo ešte horšie. Takže neviem, ktoré z toho. Možno to bola len zhoda náhod a som len chorá. Ale sem tam mi býva zle kvoli tampónom. Záleží aké. Lebo napr. tampóny Ria vôbec nemôžem.
A baby, máte niektorá skúsenosť s menštruačnými nohavičkami ?
@sandri2009 Tak keď si to takto popísala, tak podľa mňa to bude skôr zhoda náhod a niečo na Teba "lezie". Nasaď C-čko, D-čko, Zinok a cez víkend sa doma kuríruj☕💊
S menštruačnými nohavičkami skúsenosť nemám, ale veľa žien ich dosť chváli. Je aj tu na Koni veľa diskusií, mrkni:
https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=Menšt...
@sovica Áno, asi to bude len zhoda náhod. Ďakujem veľmi pekne ☺️
@sandri2009 ❤skoré uzdravenie - telo Ti káže, že máš viac oddychovať
To, čo popisuješ, nemá s tampónom nič spoločné.
alergiu asi ani nie..pri niektorych znackach mi boli viac ako neprijemne .. bolelo ma to a spuchla som .. tampony som preto prestala pouzivat a ked prisli do "mody" menstruacne pohariky tak som zacala s nimi a uz nevymenim ...