Alergia na spermie a jej príznaky

donna11
2. okt 2012

Ahojte, potrebovala by som poradit. Prekonala som mikropotrat a po menstruacii ma 3x po sebe po styku s partnerom bolelo podbrusko, akoby mi ho islo roztrhat. Po 2 dnoch abstinencie sa to uz neopakovalo.
Kedysi som mala partnera, u ktoreho som zaznamenala, ze ked sa jeho spermie dostali na oholenu cast tela, tk mi to scervenalo a stipalo. U tohto som to zatial nezaznamenala, snazime sa o babo a teraz neviem, na com som.
Lekarka mi na bolest v podbrusku po ejakulacii povedala, ze to mohli byt stahy maternice. Pri ani po styku nemam ziadne palenie ani nic, tato bolest sa mi objavila az po potrate (1den po mrche) a nateraz to zatial preslo.
Prosim viete mi niekto poradit, stretli ste sa s tym? Ak by som spravila pokus so spermiami pri styku s inou castou tela a opat scervenie, je to jasny priznak alergie?

margarita
2. okt 2012

@donna11
urcite sa takto alergia na spermie neprejavuje...myslim, ze ked sa Ti cokolvek "dostane na oholenu cast tela, tk mi to scervenalo a stipalo....". ja mam tuto diagnozu tiez, a 3 potraty za sebou, ale nikdy ma nic nestipalo...
mohla si mat nejaky zapal po tom mikropotrate.
odporucam na problem alergie na spermie skusit vyguglit nieco odbornejsie, napr. tento rozhovor:

Reprodukčná imunológia - interview s MUDr. Madarom
http://rodina.cz/scripts/journal/journal.asp?id...
😉

donna11
autor
2. okt 2012

@margarita a mas okrem tohto aj nejake ine alergie? Ak sa smiem spytat, v ktorom tt si potratila? Ja som alergik, mam znizenu bunkovu imunitu (casto som byvala chora, same anginy) - teraz mam uz imunitu lepsiu, brala som nejake preparaty a podstatne sa to zlepsilo, alergia na berzu a k tomu sa pripaja aj alergia na tropicke ovocie a niekolko druhov zeleniny. Neviem, ci to neni cele nejako prepletene, preto ma zaujima, ci to vsetko so sebou suvisi.

lucka1987
2. okt 2012

@donna11 mozem ta upokojit.. aj mne tie miesta obcas scervenaju 😅 najma ak su cersvo oholene, ale to ti scervena, aj ked sa ti na oholene miesto dostane akakolvek ina latka, napr agresivnejsie mydlo, krem .... mala som 1 MA potom som otehu so Sejom a potom zas mikropotrat. ale s tym zacervenanim si nelam hlavu.. je to bezne

donna11
autor
2. okt 2012

@lucka1987 jej dakujem 🙂, momentalne sa snazim vylucit vsetko, co by mohlo byt problem v tehu. Sice som prekonala mikropotrat, ale uz nikdy by som to nechcela zazit. Ak sa mozem spytat, co je to Sejo?
Som citala dost bab, co hned po potrate otehotneli, tak sme sa zacali snazit. Navyse som zacala pit alchemilku, berem Sarapis soja, kyselinu list. a vit E, tak dufam, ze sa podari. 🙂..hlavne aj tebe prajem, nech sa vam skoro zadari. 🙂

svoba
2. okt 2012

alergie se nijak neprojevuje. žádné bolesti, svědění. nic! má ji skoro každá žena, která žije ve vztahu delší dobu. klid! není to vážné! na potrat to vliv nemá, na otěhotnění taky ne. ač MUDr. Madar tvrdí něco jiného. dá ti prednison a chráněný sex. to nemá moc valný účinek.

lucka1987
2. okt 2012

@donna11 sorry, to bol preklep 😀 chcela som napisat Smejo ... / smejko / moja drobec... ja som mala MA v 10 tt po roku a pol snazenia sa o tehu. potom o mesiac po potrate ( lezala som v nemocke a museli mi robit akutnu reviziu, kedze som sa nadmerne rozkrvacala a bola som uz v ukoncenom 10 tt ) tak mesiac na to som otehotnela s Marekom, a asi 4 mes po porode som mala pekne pozitivne tehu testy, no na 46 DC som sa zorzkrvacalaurobila som si testy a nic.. takze nemam to sice potrvrdene lekarom, ale som si ista, ze som tehu bola, kedze som si robia viac testov,
tiez som brala alchemilku, velmi pomohla. tak prajem ti, nech sa ti covhila postasti mat brusko.. mne to uz priat nemusis na najblizsie dva roky aspon .. ja uz drobca mam 😉

margarita
2. okt 2012

@donna11
nie, ja nie som alergik na nicovate nic, akurat mam od detstva atopicky exem, ale alergologicka mi nic nevytestovala...ani len na travu ani pel alergicka nie som

potratila som v 6tt, v 6tt a v 9tt. ale mam aj inu diagnozu - trombofila, takze pricina mohla byt aj tam.
vsetko je prepletene so vsetkym, niekedy staci, ze nie je vajicko alebo spermia 100% ok, a pri tom deleni sa to prejavi a neuchyti a odumrie...

drzim palce, nech sa to uz neopakuje a dockas sa drobceka v brusku...

donna11
autor
3. okt 2012

@margarita tak to ma mrzi, tolkokrat, to muselo byt strasne na psychiku 😒..viem, ze v tele je vsetko prepletene, mam s tym skusenosti..inak posledne dva dni uz bolest po sexiku nebola, tak sa to uz hadam dalo do normalu a nebudem si vsugerovavat kadeco..navyse mi zacina ovulka, kedze citim dost vyrazne bolesti a navyse uz aj hlienik sa objavil, takze uz treba mysliet len pozitivne.. 🙂

@lucka1987 ty si si toho tiez zazila..ale tesim, ze sa vam drobec podaril a dokonca hned po potrate..ta alchemilka je ozaj fajn a dokonca musim povedat, ze aj na tom sarapise nieco je, neviem, ci si uz o tom nieco pocula, ale dost babam pomohol otehu..po vysadeni hak som ani poriadne nevedela, kedy mam ovulku, bolesti som sice mala, ale ten hlienik som nezaznamenala a teraz to citim este viac a mam prvykrat hlienik a to som len 12DC..takze veriiiiiim, ze coskoro sa nam to podari.. 😀