V puberte som dostala akútnu psychotickú poruchu. Liečila som sa v nemosnici a po troch týždnoch som sla domov. (rýchlo to ustupilo) Potom som dva roky preventivne brala lieky. Nasledujuce dva roky som bola bez liekov (uplne OK) Potom prišiel obrovsky stres (smrť v rodine) a choroba sa vrátila. Velmi rýchlo odoznela, mám za sebou úspechy v práci, škole, vzťahoch...beriem ešte preventívne Kvetiapin 100mg(každý druhý deň). Dnes som spokojna, šťastan po kazdej stránke a zdrava...V buducnosti hrozne chcem mať deti, ale po tom čo sa mi stalo mam trošku obavu. Máte niekto podobne skusenosti, ako ste prezivali tehotenstvo, pôrod, život do porode....rady, odporucania... ? za všetko dakujem 🙂
Neviem síce, čo bol spúšťač tej prvej psychotickej poruchy, no myslím si, že ak sa už teraz cítiš OK, tak by nemal byť problém. Ale určite sa poraď so svojou lekárkou a celé tehotenstvo aj keď iba preventívne chodievaj k nejakej psychologičke. Obklopuj sa pozitívnymi ľuďmi, ktorý ti budú spríjemňovať život pred, počas aj po pôrode 😉 .. Neviem, nakoľko je Kvetiapin silný, ale určite by som ho skúsila pred tehotenstvom vysadiť (samozrejme pod dozorom lekára, nie sama od seba!) či dokážeš fungovať aj bez neho, pretože lieky navyše nemusia robiť dieťatku dobre, ale to už treba potom zvážiť, tvoja psychická pohoda je tiež veľmi dôležitá! 🙂 Držím palce do budúcna 🙂
ahoj.ja mam od puberty problem s panickymi atakmi a mat deti je ta najsilnejsia motivacia ako ich prekonat.jeden som dostala priamo na sale pri sekcii,ale bol pri mne muz,tak sme to nejak ukocirovali.urcite sa o tom zmien svojmu gynekologovi a hlavne po porode je dolezite pri akomkolvek probleme to radsej riesit s dr.sestonedelie je dost burlive aj na 'normalne' zeny.ale ako som sa stala matkou,je to ovela,ovela lepsie.citim sa silnejsia.drzim palce
asi si daj pozor na poporodnu depresiu