Aktuálne mám 49-dňový cyklus

5. sep 2023

Ahojte, mavam standardne dlhsie cykly 33-38 dni, aktualne mam uz ale 49 dnovy. Tehotensky test mam negativny, lekar bohuzial este 2 tyzdne na dovolenke.. Pred par mesiacmi som prekonala MA s naslednym kyretom, predpokladam, ze by to mohlo ma vplyv, mali ste to niekto takto? Pijem caj z alchemiky 2x denne, nic ine mi zatial nenapadlo

lenka098123
5. sep 2023

Je to možno tou alchemilkou, ja som ju po kyrete pila len tak týždeň-dva, potom už iba občas

autor
5. sep 2023

mozno som to zle pochopila, ale nemala by alchemika sposobovat stahy maternice a teda menstruaciu skor privolat ako oddialit ?

autor
5. sep 2023

nasadila som si este preventivne vyssie davky vitaminu C

anna777115
6. sep 2023

Skús vysadiť to céčko.Ascorutin sa predpisuje na zastavenie krvácania.Vysoke dávky, toho cečka ti to môžu brzdiť.

autor
7. sep 2023

dakujem, vysadila som no zatial stale nic :/

2nika47
7. sep 2023

Raz som mala cyklus 99 dní... lekárka mala strasne dlhý termín objednala ma takmer o mesiac a pol odkedy som jej volala ze MS nechodí a tehotná niesom (tesne pred tým ako som k nej mala ísť mi MS aj nakoniec prišla:D ) No ale k veci.. za ten čas som vyskúšala možné aj nemožné aby som si MS privolala.. - alchemilka bola u mňa tak ako píšeš aj ty na dennom poriadku.. - ale dala som si po troch týždňoch vždy týždeň prestávku... a môžem odporučiť gynex kvapky.. po pôrode som mala strasne rozhádzané cyklus až donedávna a to už je tomu 7 rokov. Posledného možno pol roka mi MS chodí viacmenej pravidelne. Ale stále sa držím alchemilky a gynexu. Ostatne co som skúšala ti ani písať nejdem pretože sú to skôr babské recepty ktorým moc nepripisujem ze pomohli. Skôr to bolo dobre pre môj vnútorný pocit ze som pre to aby MS prišla urobila "naozaj vsetko".

falbala132
7. sep 2023

alchemilka zvysuje progesteron, takze je dobre ju pit v druhej faze cyklu, to robis dobre.
inak ja som si menzes upravila metodou "seed cycling", 4 mesiace som bola uplne bez cyklu, potom ked konecne nabehol, bol taky 50 dnovy ako opisujes, a ked som zacala s tymto, tak odvtedy 28 dnovy presny ako hodinky.

leonie28
7. sep 2023

@falbala132 a ako si to robila? Môžeš napísať presný postup? Ďakujem

falbala132
7. sep 2023

@leonie28 od prveho dna zaciatku menzesu az po 14ty den lyzica tekvicovych semienok + lyzica lanovych. od 14. do 28. dna lyzica slnecnicovych + lyzica sezamovych. ja si ich trochu vzdy zomliem na mlynceku pred konzumaciou aby sa latky lepsie uvolnili a davam si ich do ranajkovej kase.

falbala132
7. sep 2023

ale zas ked ma zena bezne dlhsi cyklus, tak si to treba rozdelit na polovicu. cize pri 32 dnovom cykle to bude 16 + 16. ja som mala 28 dnovy kym sa mi rozhasil, preto som si dala 14 + 14.

leonie28
8. sep 2023

@falbala132 ďakujem 🙂

joannita
8. sep 2023

Mne sa po kyrete tiez neskutocne dodr.... cyklus a uz sa nikdy nenapravil zial