Ako zvládate výzvy menopauzy a obdobie po nej?

ms_keklo
26. okt 2023

Ahojte

mam takú nepríjemnú intímnu tému, s ktorou sa chcem poradiť. Stále častejšie sa u mňa objavujú zmeny, ktoré súvisia s menopauzou a obdobím po nej. Či už ide o návaly horúčavy, nespavosť, zmeny nálady alebo iné fyzické a emočné prejavy. Rada by som sa zdieľala o skúsenosti a hľadala rady a tipy od vás, ktoré by mi mohli pomôcť prejsť týmto obdobím s čo najmenšími nepohodliami.

Ako zvládate návaly horúčavy? Máte nejaké tipy na zlepšenie spánku? Ako bojujete s náladovými výkyvmi? Používate nejaké doplnky? Veľmi by som ocenila akékoľvek rady alebo osobné skúsenosti. Viem, že nie som v tom sama, aj keď to nie je častá téma v spoločnosti.

Ďakujem vopred za všetky vaše odpovede a zdieľané príbehy!

janka2927
26. okt 2023

Je tu skupina Menopauza,napíš skôr tam

alison11
26. okt 2023

Pripnem sa ešte som len na začiatku perimenopauzy,raz za čas mám nával a ms mám rozhádzanú,mne zatiaľ Omega3 a B-komplex z gynastan čajom menopauza a afroditin čaj pijem.

martinka13
26. okt 2023

Občas som mávala návaly tepla, nič hrozné. Ja si to ani nejako neuvedomujem. Som veľmi aktívna, 4 x do týždňa cvičím a cítim sa fajn. Mam len 43, menzes už vyše roka nemám (okrem jedneho razu). Mňa to skôr oslobodilo. Žiadne obmedzenia cez dovolenku, som mala skôr nervy, keď som dostala po roky krámy....

vlucifuk
26. okt 2023

Aj ja sa tu pripnem...Ja mám všetky príznaky okrem návalov horúčav...Zatiaľ. Myslím, že aj to príde. Najhoršie je z toho pre mňa to skrátenie spánku. Nemôžem ísť spať pred 23.00, lebo o štvrtej som hore a čumím do plafónu. Zredukovala som kávu, snažím sa odolať šlofíku poobede, ale i tak je to so spánkom bieda. Spím.max.5 hodín, a potom som cez deň unavená. Liekom pre lepší spánok zatiaľ odolávam.