Ahojte. Prosím Vás bez hanlivých komentárov. Som v 9m tehotenstva a chodím často na toaletu. Ani neviem ako to napísať. Mala som pocit, že keď idem na toaletu, tak akoby sa mi nie o vytlačilo a dnes som to aj reálne cítila, akoby kúsok konečníka a papierom som "to" zatlačila späť. Prosím Vás viete mi poradiť? Zajtra mám poradňu, opýtam sa aj tam len som chcela skôr vedieť, aby som sa možno vedela správne vyjadriť ...ďakujem za rady a pochopenie
Po velkej vzdy umyt a natriet mastou Factu al Hemostop. Vela tehotnych to ma je to velky tlak na konecnik. Upravit stravu aby nebola zapcha ale ani hnacka. Kym nebolia je to este pohoda- ale nezanedbat.🤗
Ďakujem pekne za rady, ja som si len nebola istá, či je to ono ..spomeniem to zajtra gynekologičke...buď sa vyjadrí ona alebo má pošle niekde...ale predpokladám, že keď s tým majú problém ženy v tehotenstve, tak asi bude vedieť ...ešte raz ďakujem
@zuzinka888 ja som mala isté zdravotné problémy, mala som zlý krvný obraz a beriem železo...kým som ho brala raz denne, bolo všetko v poriadku...potom som začala brať dvakrát denne a bol problém aj so stolicou, riešila som to s lekárkou, kázala znížiť na raz denne ...no a dnes sa to objavilo podľa toho môjho popisu...dúfam, že to nebude nič vážne...mňa to nebolí
neboj nic vazne to nebude, este pocas porodu sa objavuju/zhorsuju. Nastavia ti liecbu, mne rychloliecba detralexom + cipky/krem ak boli bolesti velmi pomohli a rychlo. Kym nebudes mat bolesti, nebude ti to krvacat atd tak to anozaj nic nie je ,co by ta malo nejak extra stresovat.
@simca06022011 ďakujem pekne za skúsenosť, obávam sa lebo počas tehotenstva som mala množstvo problémov - zdravotných
Ak musis uzivat zelezo kvoli krvnemu obrazu tak ti poradim uzivaj s nimi aj probiotika ( zelezo sposobuje zapchu)...ja som mala rovnamy problem a popri probiotikach som nemala problem so zelezom 2krat denne.. probiotika su v tehotenstve len prospesne 🙂
Staci ked si das slivky alebo slivkovy kompot. Ale nikam ta dr. neposle len natriet a zatlacit trva to zopar dni kym sa to upravy. Odporucam kupit si mazt factu aj do porodnice. Niekedy hemoroidy prekvapia aj po porode. Aby si bola pripravena.
Hemeroidy je v tehotenstve bezny ako aj po porode. Kup si krem na hemeroidy a potieraj si. Najlepsie je sa rovno po velken potrebe osprchovat aby sa viac nedrazdil. A odporucam uz natierat aby sa stiahol lebo po porode to moze byt este horsie ak ides rodit prirodzene
Zlata zila hlavne nesmierne boli, takze ak ju mas, budes o tom urcite vediet.
Ak ta nic neboli, tak neviem ci je to zlata zila...
Skôr sa tu nejedná o hemoroid, ale podľa opisu autorky mala prolaps rekta a zatlačila si naspäť. Aj to sa môže stať v tehotenstve.
@lucinka5051 znížili mi teraz dávku, takže už nemám problém so stolicou, uvidím zajtra na kontrole či sa výsledky upravili ale ďakujem za radu 🙂
@drake122 viete mi aj vysvetliť čo znamená ten prolaps, či je to niečo čo treba riešiť? Alebo sa to stáva?
@zuzinka888 slivky jem doslova na kila denne odkedy som brala to železo 2x denne a objavili sa problémy so stolicou...jedla som slivky a vločky...dosť do pomohlo
@andreatytler neboli ...len mám taký tlak na konečnik ale to mám už dlhšie počas tehotenstva ...dieťatko mi celkovo tlačí na orgány
Ak viem na 100% ze to zlata zila je, tak by som k doktorovi nesla ale v tvojom pripade by som sla. Hlavne ked pises ze si mala ine problemy.
@andreatytler ako som napísala, zajtra mám poradňu, určite to lekárke spomeniem a spýtam sa, len vzhľadom na to, že je to taká ošemetná záležitosť, tak som sa chcela spýtať aj na iné skúsenosti ale ďakujem 🙂
Zlata žila je hemeroid mňa napríklad operovali už som mala také že som nedokázala ani sedieť ani stať. Urobilo sa mi to ked som bola tehotná len trošku som mala vyduté a za mesiac už mi to vyšlo a viac som mala vonku. A najprv som bola múdra lekárovi som povedala že nič si operovať nedám a ON že sa vrátim lebo to mám strašne a pálilo to a štípalo na zbláznenie .A hádaj čo sa stálo lekárove predpovede sa naplnili a skončila som na operačnom stole. Chod k lekárovi zavčasu. Da TI robenú mastičku v lekárni ale ked to nepomôže tak ťa budú možno operovať. Je to veľmi nebezpečne to mi povedal lekár má to každý druhý človek len sa ľudia hanbia s tým ísť a mnoho krát ľudia zlé dopadnú len preto že sa hanbili. Prosím chod myslím to v dobrom. Za to nič nedáš že pôjdeš robíš to kvôli sebe.