Ako zbaviť menštruačné nohavičky baktérii?

7. aug 2022

Ahojte,

uvazujem o kupe menstruacnych nohaviciek a zamyslam sa, ze ako sa vlastne peru. Citala som , ze preprat najprv na nizkej teplote a potom hodit normalne s ostatnym pradlom. Ja spodne pradlo bud prezehlujem, alebo periem zvlast na 60tke. Preziju tie nohavicky pranie na 60tke, popripade zehlenie?

ubriela
7. aug 2022

Pokiaľ viem, tak je to z materiálu s vláknom (striebro) ktoré zabraňuje množeniu baktérií. Žehliť sa nesmú.

zuzana9393
8. aug 2022

Je aj taky gel antibakterialny, ktory sa dava namiesto avivaze. Aj vonia. Ja v nom periem plienky

patus_2
8. aug 2022

Žehliť ich nemôžeš, lebo by sa zničila savá vrstva. Dnes sú rôzne antibakteriálne prípravky na pranie, ale ja osobne používam miesto avivaže ocot a nemám žiadne problémy.

ankare
8. aug 2022

Menštruačne nohavičky sa smú prať len na 40tke a bez aviváže.

autor
8. aug 2022

Zeny vdaka za odpovede. Skusim este precitat o tom striebre, ako funguje a pripravkoch na dezinfekciu. Uz som sice o nich pocula, ale neviem ake maju zlozenie.

Ja totiz nepouzivam avivaz vobec na spodne pradlo a vzdy ho zehlim alebo periem na 60tke. Neviem si predstavit, ze co ked ma napr. zena mikozu, tak potom tie nohavicky za 30 eur vyhodi, ked sa nemozu preprat na 60, ani zehlit?

Asi mi najviac dava zmysel ten dezinfekcny prostriedok pridat pocas rychleho prepierania a potom uz nechat prat spolu s inym oblecenim.

bimbambom
8. aug 2022

No ja mám látkové vložky . Periem 2x , raz ručne a potom v práčke na 30ke . Nežehlím , ani žiadna vysokā teplota . Je to podľa mňa ok , žiadne problémy

caramba12
15. okt 2022

Ak máte menštruačné nohavičky so striebrom, prečítajte si toto: https://menstruacnenohavicky.info/ časť Vedeli ste? Ja by som také na seba nedala.