Ahojte prosím vás chcem sa opýtať ako vzniká análna fistula a ako ste prišli na to ze ju mate, tým ze ako vzniká mylsim príznaky prvé ltoree si všimnete ze ju asi mate ďakujem
@smilingwoman áno ale mylsim na tele ako sa to prejavuje nejaký pupak podkozny alebo co tak myslim
@klaudia1212 Mne ju zistili keď som im povedala príznaky …na tele ako sa prejavuje to asi nieje také očividne …napr.mne ju ukázala aj MR ale proktolog keď ma vyšetruje ju nevie nájsť tak musím rovno na zákrok .
@zulema54 ake príznaky prosím?
@klaudia1212 ahoj…v prvom rade ja mám Crohnovu chorobu a tie analne fistuly ,,ju rady sprevádzajú” …no a mala som horúčku 6dni v kuse a nešla pod 39 …plus bolesť po vyprazdnovani .to sú také hlavne príznaky ale môže ich byt viac …najlepšie hovorím je na to MRko
@zulema54 lebo takto mala som malu výrazku ako som sa Holila tam dolea ze s ami asi chlpok zapalil tak som to mala navrete a sla chirurgovi on ze abces s chlpku takbto narezal dal dren ten mi na druhy den vypadol a už sa to aj zrastalo
Bola som dva krat na kontorle po tyzdni potom a ze jw to uz dobre zahojene ale ja tam stale citim pod tym rezim maly az po podku vlasne kde zacala ta vyrážka taku ako keby čiarku pod kozou není to vydiet iba ked to cyhtam tak fitim pod kozou od rezu po tu bodku kde bola vyrazka asi tak cca 2cm ani nie dlhu taku ciarku ako pod kozou taky tunelik preto sa bojim lebo ked to aj vhytam mam to troska citlive je tk asi 19 dni od rezania roho ked to robil
@klaudia1212 neboj to určite nieje fistula.z tohto určite nevznikajú.max to môže byt fistura ale aj to pochybujem .dokonca mi to nepríde ani na absces ale keď to dr povedal.každopádne ak sú niesi istá alebo ti to robí naďalej nejaké nepríjemnosti treba ísť opäť k dr.
@klaudia1212 Oprava *fisura
@zulema54 ale ja som mala abces pred dvoma týždňami len tak kde to mam narezane tak citim pod kozou taky utvár proste pozdĺž toho rezu citim taku qko naplnenu tenku ciarku aj kusok nad rezom
@klaudia1212 ťažšie / bolestivejsie vyprazdnovanie, krv pri stolici. No moze sa jednat aj o hemoroidy. Pokial ťažkosti pretrvavaju je dobre navstivit lekára.
Vzniknut môže asi vselijako, napr.pri tvrdej stolici (po uzivani niektorych druhov zeleza /pri zapche) Preto je dobre aj dbat na stravu a dostatocny prijem tekutín.