Ako vyzerá prvá návšteva u gynekológa?

2. okt 2024

Žienky, ako vyzerá prvá návšteva u gynekológa? Mám 19 rokov a zatiaľ som tam nikdy nebola, no chcem to zmeniť. Je lepšie mať pána doktora alebo pani doktorku?

hygienka
2. okt 2024

Doktor alebo doktorka to je už na tebe. Mne chlap nevadí.
V každej amb je iný systém. Niekde majú kabínky dnu medzi doktorom a sestričkou. Môj lekár má kabinku v čakárni, tam si dáš sukňu a k dr už ideš v sukni.

lenka2232
2. okt 2024

Za mna lepsie zena,mala som aj chlapa a necitila som sa pri nom tak uvolnene ako pri zene,predsa len ti vie zena lepsie poradit a pochopit ta ako muz.
Bud sa prezliekas pri sestrickach alebo pri lekarke (ako ja),dam si dole nohavicky,idem na kozu a vysetri ma,aj ultrazvukom do posvy. Potom prehmata prsniky a vybavene🙂 samozrejme pri vysetreni berie vyter bud klasicky alebo ten citlivejsi za ktory si platis 25€

babushkaem
2. okt 2024

ja som zas mala radsej chlapa, ale ten bohuzial zomrel a teraz chodim k zene. On bol taky iny, taky citlivejsi, neviem no. a to co pisali baby vyssie, vacsiou medzi sestrickou a doktorom su kabinky, kde sa vyzlecies, najprv dole, mozes si dat trebars suknu, a potom ides na vystrenie, neni to nic zle. Ja chodim na gyndu sama od 15 rokov, kym som bola panna, tak ma vysetroval ultrazvukom iba cez brusko. Ale je to super, ze myslis na seba a mas zaujem o svoje zdravie, lebo nie vsetky zeny na to myslia.

semtexka1
2. okt 2024

Prídem najprv k sestričke,tá pripraví kartu pre doktora a uvedie na k nemu, sadnem si a prehodíme zopár slov, či je všetko v poriadku, či mám nejaké potiaze a kedy som mala menštruáciu. Potom ma vyzve, aby som sa pripravila, v ordinácii má takú kabinku, tam si dám dole nohavičky, vyjdem, sadnem na kozu, vyšetrí ma, vezme vzorku na cytologiu, to tak skrabne, celé cca 3 minúty, potom zídeme, utriem keď treba, oblečiem. Vrátim sa k nemu ešte prehodíme zopár slov , že kedy budú výsledky, či nepotrebujem niečo predpísať, rozlúčime sa a idem k sestričke, kde prípadne niečo doplácame, pečiatka do práce a domov. Mala som muža aj ženu, zmenila som potom za iného muža. Podľa mňa je úplne jedno, kto to je, skôr ide o prístup, muži boli obaja slušní, profesionálny prístup aj sestričky milé, ale tá žena bola vyslovene arogantná, povysenecka, čiže chce to niekoho ľudského, držím palce neboj nič to nie je, radšej na gyndu ako k zubárovi..😃

autor
2. okt 2024

@semtexka1 je najlepšie prísť oblecena v sukni alebo v šatách? alebo mi kludne stačí si dat nohavice ktoré si popripade viem dat v kabinke dole

autor
2. okt 2024

@babushkaem dakujem Vám veľmi pekne ☺️

lienka9
2. okt 2024

Ak prides v satach mas o starost menej.ale ja saty moc nenosim a bud mam dlhsie tricko (pod zadok) alebo si vezmem suknu,necitim sa prijemne prebehnut bez gatiek.prezleciem sa v pohode v prezliekarni (niekto ma zaves) .nieje to prijemne,ale nic bolestive neboj 🙂 1x do roka sa da zvladnut pre klud na dusi.ja mam muza,uz 20r.a som velmi spokojna.moja mama zas vylucne zenu.je to na tebe. pozri aj referencie dr.v okoli.

hanka_se
2. okt 2024

ja som mala kedysi gyn muza, bol fajn, ale proste bol to chlap. Tam boli 2 kabinky pri sestricke, na nich len zaves a tam som si davala vzdy nejaku suknu, alebo normalne v nohavickach, lebo ked som vysla z kabinky, druha pani ma kludne videla :/ Teraz mam niekolko rokov zenu, ma kabinku vedla ambulancie oddelenu posuvnymi dverami. Ked som isla prvy krat, dala som si dlhsie tricko pod zadok. Ona ma v ambulancii "pritmie", cize clovek sa neciti taky "holy" 🙂 Takze uz neriesim, vyzleciem v kabinke nohavicky, zavola ma, precupitam na kozu, vysetri. Posle ma obliect a naspat k nej, kde mi povie, kedy budu vysledky, ci mam nejake problemy atd.... Este som zabudla, vzdy prehmata prsniky a pyta sa aj mna, ci si sama vysetrujem (prehmatavam)...

katica06
2. okt 2024

Mala som aj ,aj,. Za mňa chlap, so ženou sme si vôbec nesadli(keď som sa neskôr dozvedela čia je to dcéra, ani som sa nečudovala )bola na môj vkus mierne povýšenecká a arogantná.
U môjho to chodí tak že najprv sa čaká chvíľu v čakárni, potom u sestričky, prehodíme pár slov, pripraví kartu, pripraviť sa dá v kabínke alebo na veľkej priestrannej toalete kde máš pripravené všetko od utierok po vložky, dr pá pár otázok vyšetrý od spodu, pohmatá prsník, ak treba plati sa u sestry. Pri prvej návšteve sa ťa budú viac vypytovať, na rodinnú anamnézu a pod.

evkamotka
2. okt 2024

Ja chodim v rifliach. Necachri so suknou nech nemas s nou viac starosti ako uzitku. Proste budes chvilu dole bez, kasli na to

semtexka1
3. okt 2024

Ja nosím šaty, lebo s prsiami chodím na mamologiu. Keď mi trebalo vysetrovat aj prsia, nosila som sukňu a tričko. Aj kvôli tomu chodím na preventívku najradšej v lete.