Potrebujem pomoc ako mam vysvetliť dcére že návšteva u gynekologa je dôležitá ako ju mam na to pripraviť ? Boji sa toho a neviem ako jej mam pomôcť
@silvia12259876 nepíšeš koľko ma rokov
@deti95060810 boli sme už aj u detského gynekologa keď mala 12 no momentálne ma 16
a potrebuje to? moja isla az teraz v 20tke a mala sama potrebu ist sa dat "skontrolovat"
@silvia12259876 a má nejaký problém? Moja dr mi povedala, že dcére stačí prísť až po 18
@silvia12259876 Ak nemá žiadne problémy, tak v 16 rokoch prehliadku u gynekológa nepotrebuje.
@ibrunova ano riešime nepravidelný menzes berie aj antikoncepciu ktorú jej predpísal sam lekár ale nič nefunguje sme tam skoro každý týždeň a včera nás poslali na normálnu gynekologiu
@silvia12259876 mam kamarátku gynekologicku tiež som sa s ňou rozprávala ale vedela by ju vyšetriť len z vnútra ale pri dievčatách to ako už viete je nebezpečné
Na Sone sme boli ale len cez brucho
@silvia12259876 A okrem nepravidelného menzesu má aj iné problémy? Lebo ak len toto, tak sa mi to zdá nejaké prehnané. Antikoncepcia, každý týždeň u lekára... ???
@silvia12259876 ja by ju dala vyšetriť, napr nepravidelny ms môže byť skrz štítnej žľazy tak jej to nechaj vyšetriť
ved sama pises, ze ma 16 rokov, tak uz hadam chape, preco tam musi ist. a zase ten nepravidelny menzes moze par rokov trvat kym sa jej ustali, ci nie? napr nasa mensia bude mat 12 a na zaciatku prazdnin sme boli v TR a po navrate jej to malo prist, nema ziaden zdravotny problem ale skratka to zatial neprislo, tak hadam zase zmena pocasia to napravi.
Ono tu sú aj problémy keď ju v detstve operovali tam dole ale všetci čo ste tu napísali vám ďakujem.
A tú antikoncepciu jej predpísal kto?
@januska12323 detsky gynekológ ale odporučil aj pediater
No a detsky gynekolog ju prehliadol, alebo vobec nie?
A hlavne, na tom nie je nic nebezpecne, to sa ani ty k tomu nesmies tak stavat. Ved v 16 uz normalnu prehliadku mat moze, je vela dievcat co v tom veku mavaju pravidelne sex.
Takze si normalne sadnite, a dajte rec o zenskych veciach. Podla mna je dilezite aj aby sa vedela uvolnit, cvicila by som to pri cikani - zastavit cikanie a zas povolit, aby si uvedomila ze tie svaly vie aj myslou ovladat.
A potom u gyndr bude vediet, kedy je uvolnena a kedy nie.
Prečo by to malo byť nebezpečné? Je to už veľké dievča, caviky z toho zbytočne robíte. Keď treba,tak treba.
Chodim od 16 k normalnemu pre dospelych, co je na tom divne? Akoze preco az od 18? Dovtedy netreba prevenciu?
skus ty zmenit postoj, mozno to pomoze aj dcere. nie je to nebezpecne, nanajvys je to neprijemne. nepises podrobnosti, ale z tvojich prispevkov som to pochopila tak, ze ma odmalicka nejake gyn problemy (operacia, berie hak...), tak proste treba ist. trocha som prekvapena, ze niekto pise, ze az od 18r - ja som bola prvykrat po prvej menstruacii a odvtedy chodim pravidelne.
koľko má rokov?