Ako vyhrať tento boj?

hana55
15. júl 2017

Ahojte. Obraciam sa na ľudí, ktorí trpia rosaceou alebo akné. Čo vám pomohlo, prípadne pomáha? Za vaše rady a skúsenosti vopred ďakujem 🙂

meca
15. júl 2017

To budem stastna, lebo ja som uz z toho velmi nestastna :(

hana55
autor
15. júl 2017

@meca Taktiež máš podobný problém?

meca
15. júl 2017

@hana55 ano a to mam 36 rokov

hana55
autor
15. júl 2017

@meca Ako dlho ťa to trápi?

meca
15. júl 2017

dlho uz ani neviem kolko minimalne 5 rokov

hana55
autor
15. júl 2017

@meca Aké máš príznaky? Nikto ti s tým ešte nepomohol? :(

meca
15. júl 2017

akne stale sa tvori uz take hrce a lekari mi nevedia pomoct a ty si na tom ako?

hana55
autor
15. júl 2017

Trápi ma pálenie a začervenanie tváre. Či je teplo, či je zima. Či je deň, či je večer. Neskôr sa začali vyskytovať vyrážky a hnisavé vyrážky po ktorých ostali jazvy :/

stanulienkat
15. júl 2017

Odporucam cutis help akne krem. Maju aj ine rady,napr. na ekzem atd. Vyskusajte. Po 20 rokoch to je 1. krem,co mi ucinkuje. Nehpvorim,ze na 100%, ale mam to lepsie o cca 80%.

hana55
autor
15. júl 2017

Účinkuje aj Cutis help AKNÉ čistiacia emulzia?

meca
15. júl 2017

@stanulienkat A co konkretne pouzivas?

zuzanka.zuzu
15. júl 2017

NIČ. a to nemyslím že mi nič nepomohlo (aj tak) ale že nepoužívať nič... ja som sa nikdy nemalovala, ale pravidelne som čistila/tonizovala/hydratovala pleť, krémy, kyslíkové terapie, rôzne masky.... jedného dňa som si povedala dosť! asi pol roka (najhoršieho pol roka) som vyzerala ohyzdne (aj som sa tak cítila, "nečisto") ale ten výsledok stojí za to 🙂 čiže len obyčajnú vodu... teraz ani krém si nedávam. sem-tam mi vyskočí pupienok, ale to zvládam. ja nebudem mať nikdy pokožku ako niektoré bábiky, ale oproti tomu, ako som kedysi vyzerala a pritom som sa o seba starala vs. teraz len voda, tak to sa nedá porovnať!

a detoxikovala som si aj nohy od novodobých "nevyhnutností" - houby, to len reklamy tak hovoria... stačí piesok a naboso sa prechádzať - mám nožky ako bábätko. mne pomohlo NIČ si nedávať. ale aj tu som si odtrpela - a tu to trvalo dlhšie - až 2 roky kým sa pokožka spamätala. spomínam si, že raz som ich mala tak popraskané, že som si deň zobrala dovolenku, lebo by som v práci nevydržala celý deň ☹ mala som chuť to vzdať, ale som rada, že som vydržala... naozaj som sa bála, že budem mať nohy ako starý dedo, ale vyšlo mi to 🙂 a teraz ešte aj ušetrím, lebo mi netreba žiadny krém a nožky mám rovnako hebké, ako keď som si ich denne krémovala.

ešte by som rada odvykla ruky a vlasy... ale s vlasmi to bude horšie, lebo som to skúšala rok si postupne predlžovať čas od posledného umytia (raz za týždeň, raz za 2 týždne, raz za mesiac...) ale zistila som, že tu je moja pokožka silne naviazaná na môj cyklus - takže šampón možno vyriešim až po prechode 😀

zuzanka.zuzu
15. júl 2017

p.s. jazvy mi zostali ☹ ja by som skôr chcela návod, ako sa ich zbaviť... je pravda, že niektoré sú belšie, ale tie vznikli niekedy keď som mala 13 rokov 😒 takže tieto dvojročné budem mať asi do 50tky....

hana55
autor
15. júl 2017

Ja som vďačná za akúkoľvek radu 🙂

stanulienkat
15. júl 2017

@meca no ten cutis help akne krem. Mam denny aj nocny. Mydlo pouzivam tuhe s ichtamolom. Vola sa Sano A, alebo valosan. Prednedavnom som si kupila od Cutis help-u aj krem na herpes. Vola sa Oparen je naozaj fajn. Mam aj pletovu vodu,ale tu moc nepouzivam.

hana55
autor
15. júl 2017

@stanulienkat A ako ti pomáha mydlo Sano? 🙂

stanulienkat
15. júl 2017

@hana55
@hana55
Cistiacu emulziu nemam,lebo pouzivam tuhe mydlo,co som vyssie spominala. Mozno je dobra,no nechcem vymyslat,aby som to nepokazila.

stanulienkat
15. júl 2017

@hana55 neviem,ci je to len mydlom,alebo je to len ten krem,no nechcem menit tuto kombinaciu,kedze sa mi plet ako tak drzi. To mydlo obsahuje ichtamol a male mnozstvo siry, vygoogli si to a precitaj. Ale to,ze to pomohlo mne,neznamena,ze aj tebe. Ja som uz bola zufala zo svojho xichtu a tiez som sa dostala k tymto vyrobkom cez google, vyskusala som a konecne mi jieco pomohlo. Roky som uzivala Biodermu,La roche,Avene,eucerin....,Vichy,masti od lekarov a nic z toho. Kilo makeupu kazdy den. Teraz chodim uz dva roky bez makeupu. Mam sice este par vyrazok,ale to asi budem mat vzdy. Ten krem stoji paradoxne najmenej od ostatnych znackovych kremov. Stoji cca 7-8 €.

hana55
autor
15. júl 2017

A niečo na pálenie a začervenanie tváre neviete poradiť?

lubicamala
5. okt 2017
Používateľ lubicamala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lubicamala.

Ak mozem poradit, ja osobne som mala skoro presne ten isty problem, nic nezaberalo a nakoniec mi kozna poradila pouzit dermaroller, pouziva sa to tak, ze si po naneseni pilingu, kremu proste nejakeho pripravku na plet masirujes 2-3 min postihnute miesto dermarollerom. Mne osobne to naozaj pomohlo, sestra to pouziva proti celulitide, ja na akne aj jazvy po akne..