Ako vnímate testy na pohlavné choroby?

20. mar 2022

Ahojte,

na zajtra som sa objednala na testy na pohlavné choroby, súkromne, sama si to platím, žiadny lekár ma tam neposlal, cítim sa zdravá, gynekológa mám tento rok už úspešne absolvovaného, doteraz mi len raz boli preliečené mykoplazmy, kontrolný výter po roku ( chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy ) negatívny, cytológia v poriadku.
No keď som si čítala o tých chorobách, fakt sa vedia skrývať a byť úplne bezpríznakové a tak som si povedala, že po 2 dlhoročných vzťahoch sa dám testovať. Pre seba, svoju kontrolu, pre svoj pocit. Na druhej strane, mám neskutočne zvláštne pocity, ako sa budem cítiť tam, ako na mňa bude pozerať sestrička, či si pomyslí, že som nejaká ľahká žena alebo niečo podobné.

Máte s tým niektorá skúsenosť, že ste šli pre svoj pocit, bez nejakých komplikácii?

Nie je to hanba alebo to sa len ja hlúpo cítim pre nič?

Ďakujem žienky.

Pekný víkend.

dkethe
20. mar 2022

Je to velmi pekny a zadpovedny pristup 😊 chapem ze samotne vysetrenie ti moze byt osemetne, ale aj tvoje vystupovanie zohra rolu. Ci sa budes krcit hanbou, alebo budes vystupovat pokojne. A Pekne sa oblec.

kitycat
20. mar 2022

Kamoska tak bola, pre svoj pocit. Nijako ju za to neodsudzujem.

Tie sestricky vezmu tolko vzoriek za den, ze ta nejaka moralna hanba naozaj nemusi trapit 🙂

travelllerka
20. mar 2022

Vieš čo je trápne? Stretnúť v čakárni chlapíka, s ktorým si predtým randila a byť tam s nastávajúcim :D

autor
20. mar 2022

@dkethe Ďakujem, ja si tiež vravím, že idem pre svoj pocit, že som aj po tejto stránke zdravá, lebo keď som si o tom tak čítala, tak si vravím, že musím sa aj ja dať otestovať, lebo tie hnusné pliagy sa vôbec častokrát neprejavujú a človek to zistí už keď je zle.

autor
20. mar 2022

@kitycat Ďakujem za názor.

xiaomi_
20. mar 2022

ale testy na pohlavne choroby ti robi aj gyn na kazdorocnej prehliadke

autor
20. mar 2022

@xiaomi_ To fakt?

xiaomi_
20. mar 2022

mne robi

autor
20. mar 2022

@xiaomi_ To potom vôbec neviem, mne robí klasicky cytológiu, potom výter, teraz znovu aj rozšírený, inak krv neberie. takže mne asi nie. záleži asi od lekára.

nafka0483
20. mar 2022

Na infekcnom som bola s crevnou virozou hospitalizovana 2x a automaticky v ramci vysetreni z krvi a vyterov robili aj test na HIV, rovnako v CAR robili test na pohlavme choroby ak sa nemylim. Brala som to uplne normalne.
A predpokladam ze kazdy sa tam na teba bude pozerat ako ma zodpovednu, nie nejaku lahku zenu.

Ved ludia tam idu aj ked zistia neveru a chcu vediet ci su ok, neznamena ze kazdy kto sa sa testovat je prelietavy a sexuje s kadekym.

ailiba
20. mar 2022

Uprimne, sestricke a persinalu to bude urcite jedno, ved tam su kvoli tomu. Oni to vobec neriesia. A ked ty chces mat istotu, je to len tvoja vec.

autor
20. mar 2022

@nafka0483 Ďakujem krásne za názor.

autor
20. mar 2022

@ailiba ďakujem, máte pravdu.

luccija
20. mar 2022

@xiaomi_ to v prevencii nie je
Autorka dobre robíš.Ludia dajú veľa peňazí za skraslovacie kury a iné veci a nedajú sa prevenciu.

kornelies
20. mar 2022

@ailiba Tomu never. V malom meste budu pit kavu a preberat, kto sa dal testovat a bude im vrtat v hlave preco.

ruzasipova
20. mar 2022

Ja som na to sla, ked som mala 24, lebo sa o mne sirili blbe reci. Ale ja som sa na to pytala priamo svojej obvodnej, ci mi vie vziat krv. To si mala vidiet ten jej pohlad a reci, ze na co to chcem…. s kludom jej vravim, ze chcem, co je na tom. Ale nebolo mi vsetko jedno. 🙂

autor
20. mar 2022

@ruzasipova Ja keby sa to spýtam obvodnej, asi reakcia rovnaká. :D pritom v iných krajinách je to štandard, navyše zadarmo, ja si za to idem riadne platiť, lebo mi záleží na zdraví a nebola som prvou partnerkou bývalých partnerov, preto sa chcem dať skontrolovať, tiež mám stresy, nech všetko dobre a negatívne dopadne.

ailiba
21. mar 2022

@kornelies sestricky a lekári? Ved tam vsetci chodia kvoli tomu...

ivca88
21. mar 2022

Moja známa bola takto nešťastná. Pol roka mala problémy, až prišli na to, že má HPV. Nakoľko bola len s jedným mužom a aj to s ochranou ( tá sa im asi zosmykla) tak by ju to nenapadlo.
Sama mi písala že sa za to nehanbí a treba robiť osvetu. Že má veľké trápenia pre to - je to nepríjemné.
A že hneď sa chce dať očkovať ako bude môcť.
Tiež som sa potom nad tým tak pozastavila a dospela som k názoru, že niekedy prevencia neuškodí.
V tomto dozriem aj na moje dve dievčatá. Keď príde raz ten deň, že to bude treba, tak pekne krásne budú chodiť radšej na testy.
V mladosti človek skúša. Schádza sa a rozchádza a nikdy nevie, čo " dostane" ako bonus.
Ja sa čudujem práve všetkým tým prelietavím ľuďom, čo toto neriešia. Raz na to môžu doplatit

kornelies
21. mar 2022

@ailiba Bez urazky, ale sestricky su najvacsie tlchuby.

kornelies
21. mar 2022

@ivca88 HPV nie je liecitelna choroba. Zena ju dostane, moze driemat v tele roky rokuce bez nejakych prejavov. Testy potvrdia ochorenie a potom co urobis?

akinom0077
21. mar 2022

@xiaomi_ vobec nie

autor
22. mar 2022

@kornelies Tá sa ale zisťuje pri cytologii. Ja som si dala zisťovať také tie klasické pohlavné choroby.

daniela2202
22. mar 2022

Radšej vedieť ako nevedieť

autor
22. mar 2022

@daniela2202 Súhlasím. I keď to čakanie do piatka pekne nervuje, ja keď som si čítala o tých príznakoch všetkých chôrob, hneď mám pocit, že hento tuším mám, hento tuším tiež...no proste 🙄 už nech mám výsledky, verím, že všetko bude negatívne a samotný odber bol naozaj v poriadku, sestrička milá, nič také sa tam nedialo...takže baby, keď chcete mať istotu, tak pokojne choďte, nie je to zadarmo, ale verím, že som urobila dobre pre svoje zdravie...

sofia1410
7. apr 2024

@xiaomi_ ahoj to vazne davaju na preventivka robit zo steru co beru aj na take choroby?