Ako vám diagnostikovali PCOS a endometriózu?

23. dec 2024

Ahojte. Ako vam diagnostikovali PCOS? Endometriozu? a podobne ochorenia? Resp. ako sa to vlastne diagnostikuje? Na preventivnej prehliadke? Ide o to, ze neviem co mam robit ak mam podozrenie. A kde mi odmeraju DHT? Co som pozerala tak vsade sa zistuje len celkovy/volny testosteron, neviem najst DHT. Dakujem

alison11
23. dec 2024

PCOS mi gynekolog pri sone vaječníkov diagnostizoval keď sa mi nedarilo otehtonieť a mala som stále nepravidelnú ms nedozrievali vajíčka a tka ani nepraskali folíky ale zcystateli a boleli ma vaječníky.Pri endometrióze sú veľké bolesti pri ms aj mimo nej a aj ms je silná. a myslím,že tiež sonom sa dá zistiť pri meraní sliznice či pri sone brucha na gastoroenterologií.

margaretka35
23. dec 2024

ahoj, endometriózu mi diagnostikovali pri prvej návšteve u nového lekára na sone (pôvodný tvrdil, že mám všetko v poriadku) a vyšli mi vtedy vysoké hodnoty onkomarkerov CA 125.

vesimelonimarsista
23. dec 2024

Vyplnila som dotaznik u gyndosa, co mam, ake lieky som brala, ako ucinkovali a svihol do luftu diagnozu PCOS. Kedze mam ukoncene rodinne planovanie, viac uz nic nerobil. Predpisal metformin a odporucil brat inositol a bolo.

martinkatinka
23. dec 2024

Endometrioza sa diagnostikuje az po diagnostickej laparoskopii. Bez toho ti ziaden doktor nepotvrdi, ze ju mas.

alison11
24. dec 2024

@vesimelonimarsista Mne Inositol pomohol otehtonieť z mladším synom k prvému Duphaston pomohol pri PCOS.Proste si treba dávať pozor na priveľa cukru v sladkostiach a potravinách .Tie sa ťaššie spracúvajú preto sa tvoria cysty.A ten Inositol pomáha spracúvávať cukry a dáva hormóny tým pádom do rovnováhy.