Ako ste zvládli hysterektómiu?

hopsas
21. mar 2024

Ahojte, tie, čo máte za sebou hysterektómiu- ako ste to zvládli? Ako dlho ste boli PN, kto vás.operoval, mali ste po operácii nejaké komplikácie? Zrasty,.močenie a pod. Neoľutovali ste to? Vďaka vopred za.každý koment.

melanta
21. mar 2024

Operoval ma primár v NOU, fyzicky som sa po operácii cítila dobre, nemala som žiadne komplikácie.

volterra
21. mar 2024

@hopsas úplne bez problémov. Cca pred rokom. Vo štvrtok ma operovali a v nedeľu som už sedela v meste na terase na káve. Cca mesiac som sa čistila, po mesiaci som začala chodiť na doobedie do firmy. A dodnes ani neviem, že ma operovali. A mne brali aj vaječníky, mala som strach zo všetkých tých problémov menopauzy, ale absolútne nič sa nekoná. Nemám žiadne problémy, ani v kúpeľoch som nebola.

hopsas
autor
21. mar 2024

Problémy s močovým mechúrom žiadne teda? Mňa strašia že sa mi to môže prejaviť...

volterra
21. mar 2024

@hopsas nie, žiadne s mocovym mechurom. Ale je dôležité sa po operácii šetriť, nič ťažké aspoň pol roka nedvihat a pomaly cvičiť panvové dno.

volterra
21. mar 2024

@hopsas a kto ťa takto straší?

hopsas
autor
21. mar 2024

A operovali vás laparoskopicky alebo vám rezali brucho?

volterra
21. mar 2024

@hopsas mňa operovali metódou LAVH.

hopsas
autor
21. mar 2024

@volterra kamoška má po tejto operácii problém s pomočovanim a musi ísť na nejakú ďalšiu operáciu ..tak som sa dosť zhrozila ...aj doktor mi hovoril že sa to môže stať

hopsas
autor
21. mar 2024

@volterra čo to je prosím ta

volterra
21. mar 2024

@hopsas vôbec nemám problémy s pomocovanim. LAVH je laparoskopicky asistovana vaginálna hysterektomia. Veľmi šetrný spôsob. Na bruchu som mala len tri malinké dierky, každá na 1 steh.

melanta
21. mar 2024

@hopsas pozri, každá operácia má možné pooperačné komplikácie. Tak ako aj každý liek. Ja som neriešila, čo bude po. Proste to muselo ísť von. Komplikácie sa dajú riešiť, ak by nedajbože nastali. Ale nedať sa operovať aspoň u mňa bola otázka toho, či tu ostanem alebo pôjdem časom pod fialky. Zameraj sa na to, prečo potrebuješ operáciu a čo to tvojmu zdraviu prinesie. Nemysli na to, aké komplikácie nastanú, keďže nastať vôbec nemusia a u väčšiny ani nenastanú.

hopsas
autor
21. mar 2024

@melanta @volterra ďakujem baby ste ma trošku ukludnili 🙂

ahhola
21. mar 2024

Mame v rodine, 40tnicka a museli von ovaria pre bordertumor, ukecli ju aj na uterus, tomu nic nebolo. Pozitivny vedlajsi efekt,roky dovtedy hgb s biedou 110,po vykone 140 a vyssie a osoba uplne ozila, viac vladze, ani sa nechce verit, ze hladina zeleza moze az tolko spravit s energiou cloveka♦️

hopsas
autor
21. mar 2024

@ahhola super 🙂

ahhola
21. mar 2024

@hopsas bola som s nou na reci prave a za najhorsie oznacila pitie akejsi zbrndy den pred (peniciliny) a bola jej zavedena cievka do mecura oi aj preto, aby sledovali krv v moci-mozne poskodenie mechura. Ona je spokojna, aj ty budes. Tiez NOU?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hopsas
autor
21. mar 2024

@ahhola myomy

hopsas
autor
21. mar 2024

@miriam11 aj ja som si tie bolesti zažila keď ma pred par rokmi rezali a operovali mi maternicu, máš pravdu bolo to naozaj nepríjemné ..preto som bola zvedavá či je nejaký rozdiel v tých bolestiach čo som mala.predtym a čo ma čaká teraz po kompletnom výbere

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didiana333
21. mar 2024

@hopsas ja som bola teraz v januari. Robili mi laparoskopicky,bolesti žiadne. PN som bola 6týždňov. Všetko super. Bola som v Gynpor Sliač,spokojnosť...v utorok operácia a v piatok domov.

veronicka88
21. mar 2024

Mám po akútnej (ostali mi vaječníky)a teda akože fyzicky som bola rýchlo fit(no bola to moja 6. Operácia)ale rok po operácii pravidelne bolesti chrbta hore akoby ma pálili ohnami,masaker silná ovulácia(gyn mi to vysvetlil tak že ide vajíčko cez jazvy),proste také divné príznaky. Ale chvalabohu už je lepšie. Ja odporúčam ihneď ako sa bude dať začať chodit na fizio cvičiť panvové dno. Liečenie podľa môjho názoru absolútna zbytocnost

hopsas
autor
21. mar 2024

@miriam11 určite čakajú🙂

hopsas
autor
21. mar 2024

@veronicka88 prosím ta na to cvičenie sa dá ako a kde objednať? Určite by som šla aj ja keď hovoríš...

veronicka88
22. mar 2024

@hopsas hľadaj lokálne a podľa referencií...

smrigova
23. mar 2024

@hopsas Ahoj, som momentálne 12 deň po operácii. Vybrali mi komplet všetko, operácia prebehla v poriadku. V pondelok ma operovali, v utorok prvý krat postavili z postele a od stredy som už sama chodila a v piatok rano ma pustili domov.

hopsas
autor
23. mar 2024

@smrigova kde ta operovali prosím ta a kto? Ja zvažujem aj akého lekára si vybrať

smrigova
23. mar 2024

@hopsas V Michalovciach