Ahojte, tie, čo máte za sebou hysterektómiu- ako ste to zvládli? Ako dlho ste boli PN, kto vás.operoval, mali ste po operácii nejaké komplikácie? Zrasty,.močenie a pod. Neoľutovali ste to? Vďaka vopred za.každý koment.
@hopsas úplne bez problémov. Cca pred rokom. Vo štvrtok ma operovali a v nedeľu som už sedela v meste na terase na káve. Cca mesiac som sa čistila, po mesiaci som začala chodiť na doobedie do firmy. A dodnes ani neviem, že ma operovali. A mne brali aj vaječníky, mala som strach zo všetkých tých problémov menopauzy, ale absolútne nič sa nekoná. Nemám žiadne problémy, ani v kúpeľoch som nebola.
Problémy s močovým mechúrom žiadne teda? Mňa strašia že sa mi to môže prejaviť...
A operovali vás laparoskopicky alebo vám rezali brucho?
@hopsas pozri, každá operácia má možné pooperačné komplikácie. Tak ako aj každý liek. Ja som neriešila, čo bude po. Proste to muselo ísť von. Komplikácie sa dajú riešiť, ak by nedajbože nastali. Ale nedať sa operovať aspoň u mňa bola otázka toho, či tu ostanem alebo pôjdem časom pod fialky. Zameraj sa na to, prečo potrebuješ operáciu a čo to tvojmu zdraviu prinesie. Nemysli na to, aké komplikácie nastanú, keďže nastať vôbec nemusia a u väčšiny ani nenastanú.
Mame v rodine, 40tnicka a museli von ovaria pre bordertumor, ukecli ju aj na uterus, tomu nic nebolo. Pozitivny vedlajsi efekt,roky dovtedy hgb s biedou 110,po vykone 140 a vyssie a osoba uplne ozila, viac vladze, ani sa nechce verit, ze hladina zeleza moze az tolko spravit s energiou cloveka♦️
@hopsas ja som bola teraz v januari. Robili mi laparoskopicky,bolesti žiadne. PN som bola 6týždňov. Všetko super. Bola som v Gynpor Sliač,spokojnosť...v utorok operácia a v piatok domov.
Mám po akútnej (ostali mi vaječníky)a teda akože fyzicky som bola rýchlo fit(no bola to moja 6. Operácia)ale rok po operácii pravidelne bolesti chrbta hore akoby ma pálili ohnami,masaker silná ovulácia(gyn mi to vysvetlil tak že ide vajíčko cez jazvy),proste také divné príznaky. Ale chvalabohu už je lepšie. Ja odporúčam ihneď ako sa bude dať začať chodit na fizio cvičiť panvové dno. Liečenie podľa môjho názoru absolútna zbytocnost
@veronicka88 prosím ta na to cvičenie sa dá ako a kde objednať? Určite by som šla aj ja keď hovoríš...
@hopsas hľadaj lokálne a podľa referencií...
Operoval ma primár v NOU, fyzicky som sa po operácii cítila dobre, nemala som žiadne komplikácie.