Ako spustiť samočistenie po missed abort?

6. feb 2023

Ahojte. Dnes mi doktor oznámil ze bábätko sa prestalo vyvíjať pred 4tt. Beriem progestenalle ktoré som vysadila. Prosím žienky poraďte ako co najskôr spustiť samocistenie. Nejaké čaje alebo niečo. Nechcem ísť na kyret je to pre mňa neskutocne ťažké. Plačem celý deň ze moje bábätko už nieje. S doktorom sme sa dohodli ze pockame a ak nie tak budem musiet ist. Ďakujem vám.

gerberocka
6. feb 2023

Ahoj. Veľmi ma mrzí tvoja strata.
Možno by si mohla skúsiť piť ženský čaj, poprípade čaj z alchemilky žltozelenej. Stimuluje maternicu, preto by sa nemala piť v prvom a druhom trimestri, ale tebe by to možno pomohla. Prajem veľa síl.

autor
6. feb 2023

@gerberocka vážim si tvoje mile slová. Alchemilku som si už urobila. Ďakujem.

lucia7933
6. feb 2023

Ahoj, je mi to velmi luto..viem vsak presne co prezivas, minuly rok som si prezila az 2xMA
prvy krat som musela na kyret, druhy krat som odmietla lebo babatko sa prestalo vyvijat len v 6tt takze som si povedala ze pockam nech sa to spusti same..aj sa spustilo presne tyzden odo dna kedy mi doktorka oznamila MA. A presne 3 tyzdne od vtedy co sa zastavil vyvin...
Ja som sa ale nesnazila si ho vyvolat nijako..velmi vela som pocas toho tyzdna plakala, bola v strese cize si myslim ze mne skôr ten potrat vyvolal ten stres...tazko povedat..ale ja som mala v plane ak sa mi to nespusti ist radsej na vyvolavaciu tabletku do Ruzinovskej nemocnice ako znova na kyret....nastatie som nemusela.Telo si s tym poradilo pekne same.
Prajem ti vela sil, drz sa🍀

autor
6. feb 2023

@lucia7933 ďakujem za tvoje slová. Ja som bohužiaľ zo stredného Slovenska. Veľmi verím že to odíde samé. Ale ten pocit ze to co si veľmi chcela je už 4 tt mŕtve je strašný. Cítim sa ako keby som dnes stratila nie len bábätko ale aj svoju dušu.

lucia7933
6. feb 2023

viem..presne viem aky to je pocit...a pamatam si ho dodnes
Ten pocit je strasny...
ak sa mozem spytat v ktorom tyzdni sa zastavil vyvin? ..lebo je mozne ak to bol vyssi tyzden tak to dlhsie trva ..neviem.. :(

autor
6. feb 2023

@lucia7933 mala som byt v 10tt ale bábätko je v 6tt. GV ma len 17 mm. Dúfam ze to bude rýchle. Bolest mi je jedno, tu co mam v sebe je 100x horšia. Keď som odchádzala tak prišla Rómka pre papiere na potrat. Myslela som ze umriem.

nelca0510
6. feb 2023

Ahoj,ja som čakala 6 týždňov. Aj tak som skončila v nemocnici,a následne mi robili kyret. Drž sa ,hlavu hore,doteraz si pamätám tie týždne a tie pocity.

lucia7933
6. feb 2023

mozem ti povedat ze ta bolest pri tom spontannom potrate je teda fakt nic oproti tej psychickej bolesti zo straty babatka...naozaj..ja som si myslela ze to bude ovela viac boliet..pre mna to bolo ako silna MS...este som nerodila tak to neviem porovnat s pôrodom ale podla mna to boli take slabe kontrakcie...cele som to zvladla sama doma s jednou tabletkou paralenu od bolesti...

autor
7. feb 2023

@lucia7933 dnes som začala splniť trochu. Dúfam ze sa to rozbehne. Ano cítim prázdnotu. Veľkú prázdnotu.

basska_b
7. feb 2023

Och boze... posielam vela sil 😭 je to hrozne, tiez som si tym presla. Sla som radsej na kyret, lebo ak by som mala mat doma krvave jatky, to by som nezvladla (babo bolo 2.5 cm dlhe, odislo v 9tt). Menstruacia po kyrete slaba, prvy den krvacanie normalne a potom 5 dni spinenia. Uz som myslela, ze ani neotehotniem. Zacala som brat megadavky vitaminu E, takisto jarne slniecko... a stal sa po 5 mesiacoch zazrak... ktory uz tu vedla mna lezi.

autor
7. feb 2023

@basska_b moje bábätko malo len 6mm. Viac nanarastlo. Načo je dobrý vitamín E?
@lucia7933 ešte mam takú sprostu otázku. Ak sa to spustí mam si dat radšej vložku? Bežné som používala tampóny. Teraz neviem co.

basska_b
7. feb 2023

Vitamin E potom na otehotnenie, ked sa budete snazit 🙏

autor
7. feb 2023

@basska_b teraz sa na to necítim ani pomyslieť. Možno raz. Ďakujem aj za tvoje slová.

ewula192
7. feb 2023

@lucia7933 ahoj ja mám kyret za sebou robený 30.1. keď sme na to prišli bola som v 9tt vývoj sa zastavil v 6 tt dva týždne ma sledovali a čakali sme či sa začnem čistiť sama
skúšala som všetko víno čaje horúce kúpele cvičenie nič nezabralo ..
po kyrete som dostala horúčky našťastie zápal v tele nebol pichli mi opäť injekciu MEM na čistenie sliznica sa mi konečne zmenšuje o týždeň kontrola tak veríme že to bude v poriadku.. všetko z tohto fyzický sa dá zvládnuť ale po psychickej stránke je to už o inom... držím palce

lucia7933
7. feb 2023

Autorka urcite si daj vlozku ked uz zacinas spinit...mne sa to presne takto zacalo, najprv 2 dni jemne spinenie, a v ten den ked sa mi spustil potrat (to uz 3.den spinenia) som od rana citila take jemne krce ako ked zacina MS...no a vecer to uz prislo 🙂 okolo 20:00 ale viem ze o 23:00 uz bolo po vsetkom potom uz len krvacanie asi tyzden ako pri MS

lucia7933
7. feb 2023

A vlozku urcite az do prvej normalnej MS..tampon sa neodporuca pri cisteni...to je ako po porode
Zvladnes to, drzim palce...🙏

autor
7. feb 2023

@lucia7933 ďakujem
Ja len dúfam ze to bude bezproblémové a rýchle. Bolest je mi jedno.

lucia7933
7. feb 2023

Ono najhorsie na tom celom bolo vidiet ako to vsetko odchadza...do wc...asi mesiac mi trvalo sa s tym ako tak vyrovnat ze to babo muselo takto odist ale nastastie bolo fakt malinke iba 5mm cize som nic nevidela ..len plodovy vak :( ale po case to hodnotim stale lepsie ako kyret takto aspon odislo prirodzene same bez akehokolvek zasahu...aj to vyrovnanie sa stym je lepsie na psychiku ako pri kyrete

lucia7933
7. feb 2023

Na bolest si daj paralen alebo nieco od bolesti ...a keby sa ti cokolvek nezda alebo krvacanie je nejak velmi silne radsej bez na pohotovost

autor
7. feb 2023

@lucia7933 takže to budem mat veľmi podobné. Ja som preto odmietla kyret. Dnes si ešte idem kúpiť nejaký ženský čaj nech si co najviac pomôžem
Bohužiaľ psychika je v kybli a musela som si dat antidepresiva lebo prezivam neskutočnú úzkosť. Takto som aspoň kus oblbnuta.

vikisisi
7. feb 2023

Ahoj, ja som čakala od 13.1., keď som sa dozvedela, že srdiečko prestalo byť v 8 týždni až do tejto nedele, keď to so mňa vypadlo. Začala som špiniť vo štvrtok, krvácanie sa nestupňovalo v nedeľu navečer začali narastať bolesti, dostala som až hnačku a následne po 19:00 cca 45 minút brutálne kŕče normálne kontrakcie, v tom čase by som nevedela ani vstať, holá som sa doslova plazila zo sprchy do postele, ale vôbec som ešte nekrvacala.Z ničoho nič doslova akoby nič prestali a v tom sa mi do piatich minút pustilo krvácanie. Nič brutálne, ale ja celkovo malo krvácam aj pri menzese. O 23:00 pred som išla do sprchy a vtedy to so mňa vypadlo a o 4:00 aj placenta. Okrem čaju z alchymiky , som pila aj dosť toniku, skúšala som červené víno, bruško som si nahrievala infračervenou lampou. Je to strašná psychická bolesť, moc držím palce a tie tampóny by som si ja určite nedávala, nakoľko telo sa potrebuje vyčistiť.

autor
7. feb 2023

@vikisisi mrzí ma ako si to takto prežívala. Ja sa len modlí aby všetko dobre dopadlo.

lucia7933
7. feb 2023

No ja po potrate som pila tiez alchemilku,tonik a cervene vino...a vycistila som sa komplet sama, isla som po 4.dnoch na sono k dr.na kontrolu ci je vsetko von a bolo🙏...nastastie uz netrebalo ani injekciu na stiahnutie maternice, lebo uz bola cista

lucia7933
7. feb 2023

Velmi ti drzim palce nech vsetko dopadne dobre 🙏 aj ked ja sama viem aka je to obrovska bolest 😭...neopisatelna..ale musime verit ze dalsie tehotenstvo uz bude uspesne🙏

autor
7. feb 2023

@lucia7933 dám si dnes aj vino. Včera som alchemilku a salviu. Ďakujem za tvoje milé slova. Prajem ti všetko dobre v živote. Už len dobre

jaskolka
7. feb 2023

Ja som mala prve tehotenstvo MA, čakali sme 2 týždne, ale nič sa nedialo a potom som aj bola rada, že idem na kyretaz a budem to mat za, sebou. Mne sa zase zdalo lepšia alternatíva toto, ako doma žiť s tým, že mám v sebe mŕtvy plod a cakat a čakať...
Jednoducho som zaspala a zobudila sa "po tom". Neboli žiadne komplikácie a o 6 mesiacov som otehotnela znova. Všetko už bolo bezproblémové Tetaz mam 2,5 ročného syna a 8 mesačnú dcéru.

zojkaaa
7. feb 2023

Tonic! Chinin pomoze vypudit z maternice
Ja som mala idt tiez na cistenie ale az dva dni potom co mi potvrdil MA a dostala som strasnu chut na tonic ale ze to az tuzba bola, doobefa som vypila celu 2l flasu (pijem len vody nikdy neoijem podobne) a vecer citam ze neodporuca sa tehotnym, tak som citala dalej a ten chinin proste stahuje maternicu a vecer mi zacali boledti a rano bol koniec…
Drzim palce a vela sil
Tak mozno nahoda mozno ozaj ucinkuje, skus vypit ten

zabka79
7. feb 2023

Je mi to velmi luto. Zazila som to. Bola som na kyretazi no traumu mam aj po 10 rokoch. Zivot tym.nekonci stava sa to vela zenam. Ide sa dalej. Ja som po dvoch mesiacoch otehotnela a uz mam syna. Drzim.palce

rivini
7. feb 2023

Je mi luto, co sa ti stalo! Velmi efektivny je v tomto liek cytotec, ale neviem, ci je aj na Slovensku dostupny..inak asi uz len pockat..

reni1512
7. feb 2023

Nic pride to same.. vycistis sa ako pri menzese a daj sa potom vysetrit ci je vsetko ciste.. mna dr pozrel na usg tiez som odmietla kyret.. A nezufaj, takto to malo byt ❤️ Ked pride spravny cas podari sa...