Ako som sa mohla nakaziť pohlavnou chorobou?

levandullaa
20. feb 2021

Dievčatá poraďte - ako by ste riešili situáciu ? Mám partnera dlhoročného a nedávno pri gynekologických ťažkostiach mi bolo zistené mykoplazmy a trichomoniaza ...partner mi ale tvrdí , že on má nepodviedol a nepripúšťa tuto možnosť ...je vôbec nejaká iná možnosť ako dostať tieto sexuálne prenosné ochorenia? Neviem čo mám robiť ...

nikpa
20. feb 2021

@levandullaa jednoznačnu odpoveď ti da gynekológ a podľa toho uvidíš ci môže byt pravda co ti hovorí partner

martinaju
20. feb 2021

@levandullaa Určite sa spýtaj gynkológa alebo si najde na nete možnosť prenosu. Niektoré ochorenia vieš dosť aj napr. v bazéne. Ak by to vyšlo, že je to možne len pohlavným stykom tak tam asi iná možnosť nebude. Otázka je čo je dlhoročný priateľ a či už si to nemohla mať skôr len problémi sa ukazali až teraz. Na toto všetko ti dá odpoveď len gynekológ zatiaľ nerob unáhlené závery s prtnerom, môže to byť úplne inak

levandullaa
autor
20. feb 2021

@nikpa no lebo teraz je to pre mna kľúčová vec , ak to bol , kvôli tomu , že mi bol neverný , tak samozrejme s ním nebudem , ale či toto môžem použiť ako 100% dôkaz nevery? Aj keď vyzerá to na výlučne STD ochorenie 😔

levandullaa
autor
20. feb 2021

@martinaju no pred dvoma rokmi som si dala preventívne urobiť test aj na mykoplazmy ( lebo v minulosti som mala ) , ale mala som ich negatívne ... tak netuším ako ich zrazu mám pozitívne a ešte k tomu trichomoniazu

nistika
20. feb 2021

tieto veci sa pravdepodobne mozu prejavit aj po rokoch....je to velmi caste ochorenie a nie velmi vazne. klud bez paniky.

nistika
20. feb 2021

aha mala si negativne teraz vidim....potom neviem nevera prichadza asi v uvahu.

lubiss
20. feb 2021

@levandullaa prosimta toto mozes mat dlhodobo vsebe hlavne mykoplazmy bez akychkolvek tazkosti a takisto on...a pises ze uz si ich mala tak neviem co tu riesis to ze si ich mala preliecene neznamena ze ich mas vyliecene..mykoplaziem sa velmi tazko zbavuje a pri hocijak oslabenej imunite sa ti vedia opat ozvat..

levandullaa
autor
20. feb 2021

@lubiss áno to chapem tie mykoplazmy ( kebyže mi to pri oslabenej imunite znova nejako prepukne aj keď sa to javilo vyliečené ) , ale neviem o tom , že by som mala trichomoniazu a teraz mám aj prejavy 🤷‍♀️

tosomja
20. feb 2021

Tiež som v minulosti riešila gynekologicky problém, gynekológ mi povedal, že nemám byť promiskuitna, čo sa má dotklo a keď nie ja, tak muž.
Stále sa mi to vrátilo a keď som s tým bola až na koznom, mi povedala doktorka, že aj keď je to nákazlivé väčšinou pohlavným stykom, mohla som sa nakaziť aj na kúpalisku, wc, aj v práci, lebo takými vecami sa nikto nepochváli a nebude upozorňovať verejnosť 🤷 čiže, prv, než obvinis priateľa, si zisti, či máš dobru imunitu, kde všade si bola, a až potom vyvod dôsledky. 😉

levandullaa
autor
20. feb 2021

@tosomja no veď presne aj na mna sa doktorka pozerala ako na...ale keďže vie, že mám partnera dlhé roky , tak , že mi naznačovala , že mi to musel partner doniesť

lubiss
20. feb 2021

@levandullaa ak radi chodite na wellnes teda predtym ako boli zatrhnute tak to chytis aj tam a takisto polka ludi ju ma bezpriznakovo...niekedy to imunita drzi a ked sa oslabi tak bohuzial pridu tazkosti..ked nemas priznaky predsa k doktorovi nejdes

martinaju
20. feb 2021

@levandullaa neviem tiež by ma to štvalo že čo ak ma podviedol. Ale čo ak nie? Ak si chceš byť 100% istá určite toto neber ako 100%-tný dôkaz nevery a všimaj si správanie. Ako neviem ai predstavit byt v takej situacii a toež by som asi neverila partnerovi aj keď mi doteraz nedal žiaden dôvod mu neveriť. Ale je to také keď to lekár naznačí. Takže v prvom rade si ho všímaj akomsa správa ale myslim si, že ak by ta podvazal tal by si si akúkoľvek malú zmenu už všimla.

tosomja
20. feb 2021

@levandullaa akože mne v čakárni medzi ženami podal papier, že pohlavna choroba, netreba striedať partnerov a pritom som bola vydatá 8 rokov 🙄 muž na mňa vtedy pozeral ako na najväčšiu .... na svete, darmo mu vysvetlis, že si verná. V takom prípade je to ťažké. A tak isto ja som jeho obviňovala. Až keď som s ním nespala rok a vždy sa mi to vracalo, som bola za iným dr

martinaju
20. feb 2021

@lubiss tiež si myslím, že to môže byť z wellnesu, bazénu, wc alebo nejak inak určite to nemusí byť len pohlavne prenosné. Aj keď je to skôr výnimočný prenos, čo som sa dočítala stále to nie je vylúčené. Takže toto by som ako 100% dôkaz nevery asi nebrala.

martinaju
20. feb 2021

@tosomja po tomto by som toho lekara zmenila okamžite. Neviem ako si niekto môže dovoliť preberať tvoj zdravotný stav pred inýmu ľudmi aj keby si mala každú hodinu iného partnera.

levandullaa
autor
20. feb 2021

@martinaju áno najväčšiu váhu má , keď to lekar naznačí ... inak lekári veľmi ani inú možnosť ako STD nepripúšťajú ... pre nich je argument - verejná toaleta - výhovorka pre nevernikov ...

lubiss
20. feb 2021

@martinaju tomu ver potvrdil mi to urolog..viete co ti ludia v tych wellnes robia? no ani nechcite vediet ako byvalej krupierke mi povypravali podnapití ludia svoje zivotne zazitky odvtedy by som tam ani nohu nestrcila fuj grc hlavne si tam vlacia lacne kur*y z privatov sak co ved to bublinkuje ani plavcik nic nevidel mi hovorili a to vo verejnom wellnes co su tie akvaparky v Brode a neviem kde jeden mi hovoril ze bol tam...a vy si tam potom vleziete hned po nich fuj

martinaju
20. feb 2021

@levandullaa máš iné podozrenie, že by ťa podvádzal? Máš aj iný dôvod si to myslieť? Prípdne si dávaj pár dni/týždňov pozor na správanie a uvidíš ale zatiaľ by som záver neeobila

martinaju
20. feb 2021

@lubiss ja som dostala zápal močových ciest ešte v ten istý večer čo som prišla z wellnesu takže odvtedy ma ani nenapadne ist do vívky alebo bazenu vo wellnese 🤮 samozjreme chvala bohu bol to “len” zápal močových ciest. A mne je celkom zle aj ked to tam len vidím. Niektoré, ženy (aj chlap) sa tam asi idu ukazovať ale aby tam jedna slušna že a si lahla s rozčapenými nohami hneď vedľa chlapa (prišiel každý sám) 🤮 bolo mi zle a rovno som odchádzala

levandullaa
autor
20. feb 2021

@martinaju tak to nemám , ale u chlapov nikdy nevieš ...potom lekar naznačí , potom čítaš na nete a už nevieš, čo si myslieť ...ale dakujem Vám veľmi za Vás pohľad na vec 🙏

nikpa
20. feb 2021

@levandullaa chápem o co ti ide, prave preto by som si to overila u lekara, ten ti najistejšie povie co potrebujes vedieť. Určite spoľahlivejsie info ako ti dáme my tu na koňovi. Bude ti to vŕtať v hlave stále, nemyslím ze informácie odtialto ta ukludnia, teda mna by neukludnili určite v takejto situácii.

martinaju
20. feb 2021

@nikpa učividne jej lekárka povedala že bud to ona s niekym spava alebo jej partner takže neviem či by som už niečo riešila dalej s ňou ked ona tomu inu šancu nedáva ale nikdy nie je všetko len čierne alebo len biele že? Ano može to byť nevere ale aj nie nemusí to byť nevera.

birika
20. feb 2021

@levandullaa ved nech ide na vysetrenie aj partner

retatka
20. feb 2021

Jasne ,že sa neprizná aj keď by podvádzal, bude zatĺkať ....🙂Nech sa dá vyšetriť i on .Aku liecbu ti dali ?

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
medeaa
20. feb 2021

@levandullaa trichomoniazu dostanes najskor pri pohlavnom styku. Jedine, ze by si si zamerne suchala vaginu o wc misu niekde na verejnych zachodoch kratko po niekom nakazenom (ospravedlnujem sa za obraznu nechutnost). Mne to vychadza skor na partnera, bohuzial. Mamkina kamoska to takto dostala od manzela (uz nie su spolu).

rooberta
20. feb 2021

Ja som mala ureaplazmu co je podobne ako mykoplazma a moja dr sa teda na mna vobec skaredo nepozerala, povedala ze keby si zobrala z namestia do ordinacie desat ludi polovica z nich bude mat ureaplazmu ani o tom nevie. Povedala, ze niekde sa to vobec nelieci a beru ju za prirodzenu sucast vaginalnej mikroflory. Dokonca sa ma opytala ci sa vobec chcem liecit lebo sa moze stat ze ma prelieci a potom vleziem do prveho tepleho bazena a mozem to schytat znova.

levandullaa
autor
21. feb 2021

@medeaa chapem , mne tiež najpravdepodobnejšia verzia je partner ... myslíš, že by to teoreticky mohol dostať aj on na verejných toaletach ?🤷‍♀️ Aj keď najskôr od nejakej ...

akinom0077
21. feb 2021

@levandullaa na 90% to je dokaz nevery... nastuduj si ci je mozne dane ochorenia ziskat napr v bazene saune akych partnerov si mala predtym ty..

medeaa
21. feb 2021

@levandullaa neviem, akym sposobom by sa mu mohla bakteria dostat do mocovej rurky na toaletach... Ono to dlho bez vhodneho prostredia totiz ani nepozije, ta bakteria. Mozno keby si sa ho na neveru priamo spytala, tak zbadas, ci klame alebo nie...