Ako som mohla dostať ureaplazmu?

25. okt 2023

Baby dnes som dostala výsledky sterov kedze som predtým potratila a bola mi zistena ureaplazma. Všade čítam že to je pohlavne prenosna choroba ale my sme s manželom spolu uz 10rokov a neexistuje aby sme mali inych partnerov. Ako som to potom mohla dostať? Stalo sa to niektorej?

joesvk
25. okt 2023

To ti nikto si istotou nepovie,či ti bol muž vzdy verný. Literatúra popisuje,že sú zriedkavé prípady nakaziť sa napr.v bazéne ...

martinmmartin
25. okt 2023

ureoplazmy su prirodzena sucast mikroflory a ked sa premnozia tak niekedy robia problemy . A boli popisane aj u sexualne neaktivnych

cookie29
25. okt 2023

Ak chces aby sme Ti povedali, ze muz Ti bol verny/neverny tak na to zabudni. Mas aj blizsie specifikovane aka ureaplazma to je? Ak Ureaplasma urealitycum tak tie su prirodzene pritomne v mikroflore (vagine) a mozu sa premnozit napriklad pri uzivani antibiotik, alebo nespravnej hygiene a podobne. Takze nie len pohlavne prenosna choroba.

macka10
25. okt 2023

No, ja som mala tiež a si predstav muž nemal, vieš ako to vyzeralo? Urológ rovno môjmu mužovi povedal, že ho podvádzam. Ja som bola vtedy v 8 mesiaci tehotenstva, veľmi riziková, ležala som od 12 týždňa, skoro ma šľak trafil 🙂. Potom mi moja gynekologička povedala, že určite som to chytila niekde vo vírivke, alebo tak. S mužom som už 20 rokov a nikdy som ho nepodviedla!

martinmmartin
25. okt 2023

Hlavne opatrne s antibiotikami. Vacsina antibiotik funguje tak ze zabranuju bunkam vytvarat nove bunkovve steny lenze ureoplazmy ako jedine stenu vobec nemaju a antibiotika im praveze vycistia pole od konkurentov a vtedy ako jedine preziju a namnozia sa

viestta
25. okt 2023

Ak si nemala ziadne tazkosti, je celkom pravdepodobne, ze mas latentnu infekciu uz dlhe roky. Od koho a kedy si ju chytila asi uz nezisti nikto

autor
25. okt 2023

@macka10 ďakujem pekne za skúsenosť nechápem tomu lebo či niekto veri alebo nie su aj pary ktore sa nepodvadzaju 😄 a chcela som pocut aj skúsenosť tých ktori to izaj chytili a nevedia kde

kiwi3
25. okt 2023

niektori gynekologovia tvrdia, ze to kludne chytis v bazene, virivke. ten urolog vyssie bol riadny (opacny) extrem. okrem toho to vraj ma viac ako polovica dospelej populacie, len u niekoho nevyvolava ziadne problemy, takze mu to nikto nikdy nediagnostikuje.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenusa20
25. okt 2023

S mužom sme prišli o tri bábätka. Okrem iného po poslednom potrate zistená ureaplazma na infekčnom. Doktorka profík, mi to otvorene povedala.. wellnes, bazén, sauna... Pomedzi to sex... Je to veľmi často sa vyskytujúca sa mrcha... Stačí podráždená sliznica pošvy po sexe, neciteľná... Ľudia to majú aj roky.... Aj my sme to mali zjavne.. ideálne ATB doxihexal 20dní obaja. Ak sa snažíte o bábo tak po mesiaci ešte kedno kolo 20 dní. To mám zasa od gyn.krorý sa venoval výskumu ohľadom ureaplazmi. Dôležité sú probiotiká čím skôr už pred liečbou, počas aj po liečbe m sú to silné ATB a môže vám byť všeliako z nich.

autor
25. okt 2023

@lenusa20 ďakujem krásne 🙏 a mrzí ma co sa vám stalo 😔 čakala som komentáre typu ze ma muž podviedol ale my máme šťastné manželstvo nepotrebujeme to. Zrejme aj u mňa to bol dôvod potratu. Neviem ani ako dlho to mám a už vôbec ci to ma aj manžel všetko zistim u lekára, dnes som s nim len telefonovala ale samozrejme preliečime sa obaja snáď sa to podari. Len som z toho bola veľmi vystrašená kde som to chytila. Je pravda že chodim aj na kúpaliská aj plavárne tak jedine to 😔 uz nikam nepôjdem. Az mam strach z tych antibiotík mne je z každých zle

lenusa20
26. okt 2023

Manžel to ma určite. Tu ani nieje čo riešiť. Tak ako aj pri iných rochobách tohto typu, vždy sa liečia obaja a je nutná abstinencia sexu. Ak chcete dieťa, treba to vydržať. Tá ureaplazma môže spôsobiť aj neplodnosť, teda že sa neuhniezdi vajíčko, alebo sa uhniezdi no ureaplazma napadá plodové obali. Ale sú ženy čo s tým aj vynosia deti. Nám sa na štvrtý pokus narodil syn😉. Preliečili sme sa komplet obaja ako som písala, potom kus pauza, vitamíny a tak som otehu. Držím prsty, a nie nemusí to hneď znamenať, že ste jeden druhého podviedli.