Ako si správne zaviesť tampón?

nadaa1
11. jún 2022

Ahojky po 1x si idem dávať tampón ideme zahtra na jazero a rada by som sa aj ja kupala. Ako hlboko si mám ho dať ? Mne ho vydno je to ok ?? Preteká cez to krv ? Môžem ísť do vody ? Ako ho mám tam dať keď nemam ten aplikátor ?? Mám 2 deti môžem použiť hocijaký tampón alebo sú rôzné ? Ja som si kúpila ob a čo spraviť s tou šnúrkou ? Chcem si obliecť plavky a nerada by som bola keby ju bolo vydno Ďakujem

dijka143
11. jún 2022

@nadaa1 no kupit by si si mala tampony urcene na kupanie

babovka2321
11. jún 2022

@nadaa1 no ak ti ho je vidno, tak ho urcite nemas na spravnom mieste😅

matullienka
11. jún 2022

Kúpať sa môžeš aj s ob tamponom po kúpaní ho treba vymeniť, zaviesť dostatočne hlboko určite nesmie trcat, zatlačiť ukazovákom čo najhlbšie trčať musí len šnúrka, za tú ho potom vytiahnes von

ibrunova
11. jún 2022

Ja že máš 15 😂 kukni si pribalený leták, je tam všetko.

veronika946
11. jún 2022

Zastrčiť najhlbsie ako dociahnes ale snurka musi trcat von aby si ho vedela vytiahnut… ked bude dobre dost hlboko zavedeny, nebudes ho skoro ani citit, ak citis ze ho tam mas, je nizko…

emilka_1
11. jún 2022

@nadaa1 och, ja že máš 12 a ešte si nebola ani na prvej prehliadke u gynekológa, ktorého by si sa toto mohla spýtať 🙈
Môžeš ísť do vody, nepreteka cez to krv (podľa intenzity krvácania, sú rôzne velkosti. Jedno kúpanie to vydrží, potom by si si ho mala hneď vymeniť).
Dá sa zaviesť bez aplikátora, šnúrka slúži na vyberanie.
Zavádza sa najlepšie keď si čupneš, ja si nahmatám akoby krčok a dám pod to, takto sa mi nestane, že mi vyjde alebo pretečie..

evaachesa
11. jún 2022

Hmm a dávaš si ho do správneho otvoru? 😏

nikdenikto
11. jún 2022

Toto sa môže opýtať žena čo má 2 deti? 🙈🙈🙈
PS: pri tamponoch je pribaleny návod

miselar
11. jún 2022

Ženy nehnevajte sa na mňa ale ste trápne ....!!!nie každá má a tým skúsenosti ....všade ste boli všetko ste videli že ...dokonalosť ...
@nadaa1 ja používam on pro komfort ukazovákom ho zatlac čo najviac šnúrka aby trčala ...keď sa okupes výmen si čistý z hygienického hľadiska ak potrebuješ radu kľudne sa oytaj pomôžem ti .

sonia_wiener
11. jún 2022

Ja mam tiež 2 deti a tampony som doposiaľ nepoužívala a myslím, ze ak by som mala začať, napíšem rovnaký príspevok 🙂

evaachesa
11. jún 2022

Ale prepána ženy, veď stačí prečítať návod. Rovnako som tak urobila keď som mala 17 a nikde mi nič netrčalo a nepotrebovala som písať do poradne Brava Girl. Stačí použiť návod, sedliacky rozum a možno Google.
@nadaa1 Ak sa chceš ísť kúpať, kúp si tieto tampóny určené na kúpanie alebo ak si trúfneš, tak menštruačný kalíšok. Pri ňom je už treba viac zručnosti a venovať viac času výberu aby si si kúpila ten správny. Nájdeš tu veľmi prínosnú diskusiu na túto tému. Tieto tampóny kúpiš v lekárni alebo v DM.

Aj tak si ale myslím že si tu skôr niekto prišiel robiť srandu. Ak zvládne zaviesť tampón 14-16 ročné dievča, tak pre ženu s 2ma deťmi to nemôže byť problém. 😏

heln
12. jún 2022

@nadaa1 ahoj, hlavne sa netrap z niektorych komentarov.
aj ja mam dve deti, po styridsiatke, nikdy som nepouzivala tampony a ked som raz chcela, tiez som mala otazky ako ty a vies co, kaslem na nich, tam su v skrini.

domka222
12. jún 2022

Ja som začínala s tými s aplikátorom. Bolo to pohodlné a vždy zavedené dobre

nevenka
12. jún 2022

@evaachesa nic v zlom, ale podla mna, tieto na kupanie su napustene niecim vodoodpudivym, aby sa Ti voda nedostala dnu a nedostala si nejaky zapal, nie su urcene na menstruaciu, podla mna.
Ked ma menstruaciu, tak treba podla mna pouzit normalne tampony, ktore saju to, co maju a pp kupani vymenit.

veronika946
12. jún 2022

@nevenka presne tak 👍🏻

ibrunova
12. jún 2022

@nevenka tak tak 👍

evaachesa
12. jún 2022

@nevenka no najlepší je kalíšok tak či tak, ale ja som ich v pohode používala buď na začiatku alebo konci menštruácie ešte keď som nemala kalíšok.