Ako si prírodne zvýšiť hladinu progesterónu?

sunflower80
17. okt 2016

Ahojte babulky,
dnes som volala doktorke na vysledky z odberov a zistila mi nizsi obsah progesteronu. Snazime sa o babatko ale nedari sa. Ovulacia u mna sice prebehne, ale ten progesteron je asi nizky. Skor ako to pojdem riesit s lekarom, da sa nejako yvzsit progesteron aj prirodnym sposobom? Nejake bylinky, potraviny? Ako ste to riesili vy?

lucinka511
17. okt 2016

@sunflower80 pupalkovy olej , ale uz je aj taky progesteron kt mozu predpisat doktori,je viacej prirodnejsi ako duphaston,len nie vsetky lekarne ho maju Progesterone LadeePharma, skus sa na to opytat alebo pozriet na nete.

vishka
18. okt 2016

Progesteron krrm od firmy now je prirodny a ucinny.sama ho mam

lucinka511
18. okt 2016

@vishka ozaj je prirodny? ja mam pocit, ze zaidny progesteron nie je tak 100% prirodny okrem dakeho z cajov alebo neivem kde vsade sa nachadza progeteron, napr v sojovom mieku je zasa estrogen.

tenerifka
18. okt 2016

Prirodny progesteron sa z potravin nachadza vo vajickach, mliecnych vyrobkoch, cervenom mase a morskych plodoch. Pozor vsak na nebio zivocisne produkty, kedze zvierata su nadopovane estrogenmi a malo by to opacny efekt.
Pri nedostatku progesteronu byva vacsinou zvysena hladina estrogenu, a su potraviny, ktore napomahaju tieto dva hormony udrzat v rovnovahe, patria k nim napr.bataty, orechy a rozne semiacka

vishka
18. okt 2016

@lucinka511 je prirodny. ja som tiez dlho hladala ako dostat progesteron do tela prirodzenou formou , okrem stravy aj cez pokozku. Hladinu udrziavam fermentovanou sojou. osobne na sebe citim kedy mam coho viac a kedy mam rovnovahu 🙂

lucinka511
18. okt 2016

@vishka v soji je progesteron? sa mi zdalo, ze len estrogena este nejaky hormon kt nazov si nepamatam🙂

vishka
18. okt 2016

@lucinka511 zle som sa vyjadrila 🙂 prijmam prog. cez krem a rovnovahu prog. a estr. udrziavam sojou 🙂 ale fermentovanou. Nie tofu a pod 🙂

lucinka511
18. okt 2016

@vishka aha takze cez krem, no ja som s progesteronom problem nemala ,az dovtedy kym som nezacala stastne vela cvicit a behat,a to tak ze kazdy den 45 minut beh aj po 12 h praci v nemocnici,som o pol osmej vecer sla behat,v zime,lete,,,ale hor profil som amla ok,len ked som otehotnela,tak som zacala spinit,lebo tym mojim sportovanima ziv stylom som si vycerpala vajecniky....ale hadam uz ptom bude prog ok,ked sa damd o poradku hl odychnem od sportu.....a hej soja je nezdrava okrem tej fermentovanej,,to som tiez citala,no ja som mala taky napoj v bille, sojovy napoj,som si to daval strasne vela do akvy a hrozne i to chutilo🙂 ale pupalkovy olej je dobry na hor rovnovahu..

sunflower80
autor
21. okt 2016

@vishka pls a kde kupujes tu soju?

sunflower80
autor
21. okt 2016

Baby, dakujem za info. 3.11.idem na kontrolu ku gznekologicke, tak uvidim, co mi odporuci. Vsetkym vam drzim palce.

vishka
22. okt 2016

@sunflower80 na slovensku maju alpro jogurty v tescu. a sojove mlieko 🙂

dobromila1111
22. okt 2016

@sunflower80 minulý rok v apríli som riešila to isté. Chceli sme babo, mala som dlhý cyklus ms, lekár mi spravil horm.profil. Vyšiel veľmi nízky progesteron. Dr má chcel poslať do mt, pokiaľ do leta neotehotniem. No ibaže ja som vtedy už tehu bola..čiže neviem, o čo ide tým horm.testom, no stoja za veľké h. Ja som pila alchemilkovy cajik (z alchemilky zltozelenej), odporúčam. A držím palce🙂

zdraviekrasapreven
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunflower80
autor
23. okt 2016

@dobromila1111 gakujem za radu a gratulujem k babatku. Vliala si mi nadej, ze to mozno pojd aj bez liekov

dobromila1111
23. okt 2016

@sunflower80 rado sa stalo, drzkaj sa 🙂

sunflower80
autor
23. okt 2016

@dobromila1111 dakujem. Som zvedava ako pochodim 3.11. u lekarky.

dobromila1111
23. okt 2016

@sunflower80 rada si to prečítam 🙂

sunflower80
autor
8. nov 2016

Ahojte, tak ako som vam slubila, ozyvam sa, co mam noveho. Hoci som bola min tyzden u lekara, kt mi opat robil hormonalny profil a mam prist 24. na konzultciu, vyzera to tak, ze som tehotna. Uz stvrty den mi meska menzes a testy ukazu vzdy dve ciarky. Co som samozrejme u lekara este netusila. Predosle vysledky mam 22.den cyklu 23,78 a 24.den cyklu 15,20. Teraz cakam na tie z minuleho tyzdna. Trosku sa obavam, ci to nemam skor riesit ako toho 24, co mam ist na tu konzultaciu, aby sa nieco nestalo. Co by ste mi vy poradili?

lucinka511
8. nov 2016

@sunflower80 no ja by som zavolala doktori, pretoze je pravdepodobne ze ak mas malo progesterenu ako netehotna v tehotenstve ti bude chybat este viacej,cize nieje odveci ansadit duphastona lebo nejaky progesteron,teray su an trhu aj prirodnejsie,len nie vsetci lekari ich predpisuju,treba pozistovat....pretoze aby si to doho 24.11 nezacala spinit,,a najlpeise bude ak pojdes uz zajtra za svojim gyndosom,,rozhodne chod.

jessennykvet
8. nov 2016

@sunflower80 ja som mala podobny problem, sestra este vacsi nedostatok progesteronu.teraz je v 31.tt a stale berie 4tabletky utrogestanu

dobromila1111
8. nov 2016

@sunflower80 waw, super správa🙂 držím palce,nech je všetko v poriadku. A určite treba ísť k dr po duphaston, ešte ho do konca 3.m treba doplniť liekmi🙂

sunflower80
autor
8. nov 2016

Baby dakujem. Ste zlate. Prve tehu som mala uplne bezproblemove, tak teraz som z toho taka vystrasena a neista.

jessennykvet
8. nov 2016

@sunflower80 no moja sestra pri prvej nevedela, ze ma nizku hladinu a mala preeklampsiu. Naozaj cim skor si daj skontrrolovat ako si natom.

dobromila1111
8. nov 2016

@jessennykvet a to ako spolu suvisi? Mne potom uz vobec nemerali,len som do 12tt brala duphaston. Preeklampsia suvisi s tlakom nie?

jessennykvet
8. nov 2016

@dobromila1111 ano, neviem ci to priamo suvisi. No je to take zvlastne, teda minimalne v pripade mojej sestry, ze ked mala nizky progesteron,mala preeklampsiu. Az v druhom tehu zmenila gynekológa a ten uviedol, ze prave to mohlo preeklampsiu sposobit, pravidelne meral progesteron a v druhom,teraz tiez v tretom berie utrogestan a po preeklampsii, ci inych tazkostiach ani stopy.

sunflower80
autor
9. nov 2016

@jessennykvet a tebe zistili nizku hladinu progesteronu az ked si bola tehotna, ci este pred tym?

sunflower80
autor
9. nov 2016

@dobromila1111 pokial viem, tak preeklampsiu sposobuje vysoky tlak. Ale mozno to nejako suvisi. Netusim

jessennykvet
9. nov 2016

@sunflower80 azked som bola tehotna, my sme babo neplanovali, takze nikdy som.si ho mimo tehu nedala merat. No vysoky tlak je jeden priznak preeklampsie, ale co ju sposobuje tazko povedat... :(

popolusska
9. nov 2016

@lucinka511 sportovanim si si vycerpala vajecniky? Zvlastne...ja totiz behavam uz 3. rok 3x do tyzdna 10 km a nikdy som nemala lepsie gyn., aj celkove zdravotne vysledky ako odkedy aktivne sportujem (stihla som bola aj predtym). Zaujimalo by ma, ci je to tvoj nazor, alebo ti to narozpravali lekari, to s tymi sportom vycerpanymi vajecnikmi. Hladina hormonov sa totiz meni aj s vekom, prostredim, stresom, vyraznym ubytkom vahy, je geneticky podlozena.... ALe neviem, len ma to fakt zaujalo🙂

lucinka511
9. nov 2016

@popolusska nie ,to je mo nazor ja som to ale prehanala ja som behavla kazdy den 45 minut, a to po 12 hodinovej sluzbe na nohach ako ydravotna sestra,okrem toho nocne a nadcasy,,cize ak behavas 3 krat v tyzdni je to ok,,no len ja som aj 6 krat v tyzdni a to som mala pohyb v praci,nadcasy a nocne smeny,,Dovtedy som to nemala ale ako som zacala aktine sportovat som si vsimlaze spinim pred MS,cize to je uz naznak hor nerovnovahy,Doktor si myslel ze je to skor kvoli stresu.lebo som nieco prezila,,ale ja veim ze to bolo mojim zivotnym stylom hlavne,,co som aj na sebe spozorovala.Pokial to neprehanas napr 3krat do tyzdna je taky ideal tak sport telu len prospeje aleak je to prehnane ako u man napr tak to zasa take prospesne telu nieje,,,no a prada je e som aj daco schudla ale tak vyrazne zasa nie.okrem toho som ani nejedla poriadne,tak v uvodzovkach zdravo..