icon

Ako sa zistí nepriechodnosť semenovodov?

viva13
20. okt 2010

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či sa tu niekto nájde, kto by mi vedel poradiť, ako sa zistí nepriechodnosť semenovodov a či sa dajú robiť prefuky alebo niečo také ako sa napr. robia prefuky vajcovodov, alebo ako sa to lieči, dakujem Scarlett

latvia
20. okt 2010

@viva13 popravde som o tom este nepocula 😅 mozes byt konkretnejsia aky zaver zistili u tvojho partnera?

viva13
autor
20. okt 2010

Moj manžel má diagnostikovanú azoospermiu a keďže má hormonálny profil v poriadku, dnes nám povedali, v CAR, že sa jedná pravdepodobne o nepriechodnosť semenovodov, že sú pravdepodobne upchané. Lebo v pribehu pol roka sa manželov stav zhoršoval, t.j. že mal 9mil. spermii po 5 mesiacoch mal už len tri tak nás poslali do CAR a tam mal už 0. 😢

lenkove
21. okt 2010

@viva13
AHOJ Viva,
skus v teme azoospermia. Kedze tvoj manzel uz spermie mla, nepredpokladala by som, ze je to barierova pricina, skor hormonalna. Hormonalny profil moze byt v "poriadku" ale hormony sa nemusia tvorit spravne, co negativne vpyva na spermogenezu. Ozaj si pozri temu azoospermia, tam je toho popisaneho dost. A mozno najdes aj niekoho s podobnym problemom.
My sme sa nazdavali, ze tiez mame azoospermiu z dovodu upchatia semenovodu, boli sme u urologa v Nemecku, ktory vraj tieto operacie {refertilizacie} robi, ale povedali nam, ze to ma zmysel iba v spojeni s Mesa/Tese... http://www.refertilisieren.de/index.php?sxx_pag... pozri tuto stranku...
ci sa to robi na sk alebo v cechach, neviem.. Podla mna potrebujete dobreho androloga/urologa a skusit co najskor liecbu, aby sa spermie nasli...Skoda, ze vam nezamrazli,ked ste este mali.. Keby to clovek vedel 😔 ALe nic nie je stratene, neboj 😵 😵 😵 drz sa a napis co a ako dalej, hoci do azoo temy 😉

viva13
autor
21. okt 2010

@lenkove
Ahoj lenkove.
MESA/TESE sa robí aj tu na SVK. Máme todoporučené, no
zarazilo ma to, že môžu byť upchaté semenovody, no tie otázky ma napadli až po ceste domov, tak som ich hodila sem, v tej chvíli nemá človek ani čo povedať, alebo kopu vecí ani nenapadne. 😔
Pozerala som tu nejaké príspevky na azoo ale som nenašla a je tu toho vela no nemám toľko času, všetky študovať, tak ma napadlo, že založím diskusiu, hádam sa niekto nájde kto by vedel viac k tomu povedať, až teda je čo 🙄

lenkove
21. okt 2010

@viva13
samozrejme, ze mesa/tese sa robi aj na Slovensku 😉 Ja hovorim o spriechodneni semenovodov v pripade prekazky, co sa podla mojich informacii nerobi nikde na SK {v CR neviem} a relativne blizko nas je to v tom Nemecku 😉 . Je to metoda vychadzajuca z opatovneho zositia semenovodov pri vasektomii. Ak je podozrenie na barierovu azoospermiu, vedia aj to tam spravit, obvykle pocas Mesa/tese..
Pri cakani na manzela u toho lekara, som citala niekolko listov stastnych oteckov, ktorym tento pan profesor pomohol 🙂 . Zial, nam nevedel 🙄

lenkove
21. okt 2010

a ano, studium je casovo narocne a vycerpavajuce 😔 zaroven je ale v teme azoospermie vela bab, ktore aktualne prechadzaju tym co ty a to velmi pomaha... Ja som tam uz dlho nebola, ale opat sa chystam, ked sa s mm vrhneme do snazenia 😀

viva13
autor
21. okt 2010

@lenkove
kedže ani jeden nevieme po nemecky tak z toho nič nebude... inak by sme skúsili všetko... a plánujeme navštíviť aj andologa aj urologa, ja by som najradšej hladala takého odborníka čo sa venuje hladaním príčiny prečo sa to udialo v prebehu pol roka, niekde som čítala, že andolog sa tomu venuje, tak uvidíme...