Ako sa zbaviť polypu na maternici?

natalia11111
18. aug 2017

Ahojte baby, prosim vas nemate niake rady ako sa zbavit polypu na maternici? Uz druhy krat sa mi vytvoril a ak za dva mesiace nezmizne musim ist na odstranenie... prosim hocijake babske recepty alebo co vam pomohlo.. teraz mam predpisany duphaston.. mali ste niekto problemy s polypmi a podarilo sa vam otehotniet? Dakujem

lericenkam
20. aug 2017

Ahoj, nemala som polypy, ale cystu 5,5x1,5 na vajecniku a niekolko drobnych cysticiek, bolo to po 2porodoch,dr. povedal, ze prasknu pri menzese, cakala som 2roky a nic, tak som napisala cez net do Ciech juvenologovi Radovi Wojnarovi a pomohol mi. Pila som caj,namiesany presne pre mna, po roku som bola na kontrole a cysty neboli a nemam ich dodnes, cca 5rokov. Je to jednoduche, len clovek musi verit, ze tie rastlinky naozaj maju silu cloveku pomoct,caj sa pije len 1rok viac nie, pises, ze mas 2mesiace do chirur. odstranenia,ale nemusis tam ist, ak ta to nevôli , vsetko dobre ti prajem a nech si coskoro v poriadku. 🙂

nattulka
10. apr 2019

@natalia11111 ahoj, ja mam ten isty problem
Pred mesiacom mi odstranili polyp a dnes som bola na kontrole a je tam dalsi. tiez mi dali hormony a ze ked do 2mesiacov neodide musim znova na zakrok. Chceme sa zacat snazit o babo a som z toho dost nestastna. Ako sa to prosim u teba vyvinulo? Zmizil ti pomocou hormonov?

sono2
10. apr 2019

@nattulka nemal by tak skoro narásť. Bol naozaj vonku? Kedy si bola na kontrole kedy na kyretaži?

natalia11111
autor
10. apr 2019

@nattulka no ja som čakala polroka ci ten druhy nezmizne a zázrak sa nekonal musela som ísť na odstránenie a nasli mi polyp a zoskrabali polypoznu sliznicu.. Dovtedy sa nám nedarilo otehotnieť, tak po odstránení Dr navrhol liečbu clostylom v prvej polke cyklu a v druhej duphaston.. Otehotnieť sa nepodarilo.. 5 mesiacov som takto fungovala ale nezabralo.. Potom sme išli na spermiogram a zistili sme že toprirodzene nepôjde lebo bol úplne zlý.. Medzitým som brala len duphaston aby sa mi sliznica premenila a celá odkrvacala a neostal polyp a začali sme riešiť ivf.. Lenže aj keď som mala duphaston tak mi mesiac pred ivf neprišla ms, sliznica strašne vysoká Dr myslela ze tehu ale krv bola negatívna tak mi dali vyvolávačku a až potom som dostala MS ale takú ze somna vypadla sliznica v celku a bola celá polypozna, keď som to ukázala Dr bol prekvapený.. A jeho rady keď som sa pýtala ci sa to zase nevráti povedal ze treba dúfať.... Už som myslela ze sa zbláznim že budem len dokola riešiť polypy ale chvalabohu polyp neostal a hneď po ivf som ostala tehotná.. Radím hneď otehotnieť a skúšala by som aj s polypom

nattulka
10. apr 2019

@sono2 kyretaz bola 15.3., bol vonku aj ho poslali na histologiu a vysledky su ok...a dnes som bola na kontrolu a vytvoril sa mi tam dalsi :( mas s tym skusenost, preco by nemal tak skoro narast? Dr mi k tomu moc nepovedala.

natalia11111
autor
10. apr 2019

@nattulka a ešte ma napadlo ze mi Dr zistil ureaplazmu a to sme s priateľom preliecovali a je možné že aj z toho ta sliznica tak blbla a robili sa polypy..

natalia11111
autor
10. apr 2019

@sono2 ja mam bohužiaľ rovnakú skúsenosť.. Hneď ďalši cyklus sa mi vytvoril zase.. A čo som čítala veľa diskusii nie som jediná, zvyknú sa vracať..

nattulka
10. apr 2019

@natalia11111 ach toto neznie moc nadejne :( my uz jedno babo mame, to sa podarilo hned na prvy sup, tak som myslela ze aj teraz to bude easy a toto do toho :(
Mne dr vravela ze s polypom by som bud anuneotehotnela alebo by som potratila. Tebe vraveli nieco ine? Kolko sa lieci ta ureaplazma a ako ti na to prisli?

nattulka
10. apr 2019

@natalia11111 a gratulujem k tehu 🙂))

sono2
10. apr 2019

@nattulka tak, lebo mne tak doktor povedal, ja som mala také ložisko, akože nie jeden ale taký zhluk, práve preto mne povedal, že sa to nedalo úplne, lebo že nesmú zobrať viac zo sliznice, čo je jasné. No a mne sa práve nič viac neobjavilo.
Mňa akurát napadlo že či to nebol myom. Si si istá? My sme dali odstrániť tiež opätovne, lebo mne príde, že pri laparke to dr odflakla, takže ak je to nutné by som šla ešte raz na zákrok inde, samozrejme v spojení s hysteroskopiou.
A kľudne sa snažila o baby, neviem teda či plánujete. Vôbec to nemusí otehotniu vadiť. My sme šli na ivf preto som chcela mať všetko vyriešené.

sono2
10. apr 2019

@nattulka neni to fakt myom? Lebo ten s tehu rastie polyp nie.

tatisna
10. apr 2019

Ja som dvakrát otehu aj s polypom. Práveže som sa bála že po odstránení (vraj musia pri Tom robiť aj kyret) sa mi naruší hormonálna rovnováha...takže ak Ti nerastie a chces otehu tak by som si to rozmyslela...avšak doktor Ti asi povie,že to vyberajú lebo sa to môže zvrhnúť na niečo zhubné...hm...

nattulka
10. apr 2019

@sono2 bol to polyp, tak mi dnes vravela ze vysla histologia...a nerobili mi to laparoskopicky, robili mi kyretaz..ach ja neviem no...mne aj moja dr aj v centre kde mi to robili ze by som s tym neotehotnela a ze aj keby tak potratim..mala skm ho dost velky (1.4x2cm) a aj teraz ma uz (0.8x2cm) 🙈

miskamilka
10. apr 2019

Mne polyp odisiel sam, nerobila som nic. A o 2 mesiace som bola tehotna. Drzim palce, nech to dobre dopadne ;)

nattulka
10. apr 2019

@tatisna a aj si vpoho donosila? Nerobil ziadnu sarapatu?

tatisna
10. apr 2019

@nattulka nie nerobil. Raz som spinila ale jednorázovo, iba fliacik, nemyslím že by to bolo z toho. Ale musím povedať, že som bola taká "odvážna" preto lebo mne sa ten polyp nemenil, resp. keď som zmenila gyndosa tak si ho na vstupnej prehliadke vôbec nevšimol, až po pár kontrolách...

nattulka
10. apr 2019

@tatisna aha tak si ho asi aj mala malicky...mne za mesiac narastol dost velly

tatisna
10. apr 2019

@nattulka áno asi 0,5 cm iba...tak keď rastie to už by som dala pozor...ale mne napr. rástli cysty na prsiach ale potom sa zmenšovali a zväčšili sa iné...asi záležitosť hormónov...

nattulka
10. apr 2019

@tatisna noo moj ma 2cm asi preto dr neodporuca tehu

sono2
10. apr 2019

@nattulka ja som bola na prefuku a toto sa rieši vždy kyretážou, ktorá bola súčasťou vtedy keď som bola jedným ťahom mi mala vziať aj polyp. Nakoľko tam opäť bol, asi to nebolo dobre urobené, keď sa viac nevrátil a to sú už roky.

elizabet2020
10. jan 2020

Ahojte baby, čítam tu vaše prípady. Aj ja mám polyp, Dr. mi dala Indonal Woman, máte s tým skúsenosti? Obsahuje indol3carbinol, vit. D. a antioxidant z gran.jablka. Aj som čítala niekde recenzie že ženám naozaj pomohla...

viema8
1. feb 2024

@elizabet2020 prosím ťa aj ti pomohol na ten polyp ten indonal woman? Rozmýšľam ze si ho kúpim? Moc by mi pomohla odpoveď