Dobrý deň, mam takú otázku. Už asi 2 týždne ma trápia bradavice doslova na pyskoch, chcela by som vedieť ako sa ich zbaviť a prečo mi to vyrastlo. Dakujem.
Nemusia to byt hned genitalne bradavice- pohlavne ochorenie, mne sa spravili normalne, ktore chytis aj na nohe ci rukach na pyskoch a aj na prednej strane z casteho holenia. Stacila nejaka ranka a bum boli tam. Normalne mi ich kozna vypalila a bolo po vsetkom. Odvtedy sa holim raz, maximalne 2 krat za mesiac, nech sa koza riadne zregeneruje, pred tym som sa aj kazdy den.
Hpv
@amelie2017 a keď chcem zistiť či je to pohlavne ochorenie, mam ist na gyndu alebo ku koznej?
Ja som sla na kozne. Lebo ja som mala len 3 a presne taku istu som mala asi rok dozadu na stehne.
Ďakujem vam
no asi si ich od niekoho chytila
Genitálne bradavice
Nákazlivé sexuálne prenosné ochorenie, ktoré sa prejavuje sa vyskytuje v okolí vonkajších genitálií a análneho otvoru, to sú genitálne bradavice. Niekedy sa im hovorí aj kondylómy, čo je odvodené z latinského názvu condylomata acuminata. Ide o nezhubné a infekčné tkanivové výrastky, ktoré sa objavujú u mužov aj u žien v mladšom veku.
Práve časté striedanie partnerov, čo je pre najviac rizikovú skupinu do 25 rokov typické, je jedným z najvýznamnejších rizikových faktorov získania tejto infekcie. Za genitálnymi bradavicami je HPV papillomavírus a konkrétne typy označené 6 a 11.
Nakoľko je toto ochorenie naozaj dosť rozšírené a zároveň o ňom panujú aj rôzne mýty, rozhodol som sa o tom napísať komplexný článok. Pozrieme sa v ňom nielen na to, ako genitálne bradavice vyzerajú a aké sú ich prejavy, ale aj na to, ako sa ich zbaviť.
viac https://www.erekciablog.sk/genitalne-bradavice/