Mykoza - bazen
Ahoj mate overeny recept ako sa vyhnut tejto pliage?
Ja uz neviem co robit, vzdy sa na mna prilepi.
Skus vaginalne probiotika
https://www.drmax.sk/zdravie/travenie/probiotik...
Vyhybat sa mydlu, umyvat sa len cistou teplou vodou, po pouziti WC oplachnut intimne partie, ked nie je k dispozicii bidet, staci flasa s vodou, neostavat v mokrych plavkach ale osprchovat sa a prezliect do sucheho.
Obmedzvanie cukru v strave je blud, pretoze telo si cukor reguluje same. Kym nemas cukrovku, samo ho udrzuje v optimalnych hodnotach a glukoza v krvi nie je dovodom kvasinkovych infekcii.
@egonsk kvalitne bavlnene pradlo pouzivam uz roky rokuce.
Sladke iba obcas.
@viestta hygienu po bazene dodrziavam ale proste kazdy 3x sa objavi...
Probiotika davam cca kazde 3m.
Kamosky nechytili za roky nic a ja kazdu chvilku. Teraz chidim casto s malou plavat a je to fakt neprijemne.
myslím si, že tieto problémy sa dajú vyriešiť liekmi, ktoré pôsobia na premnožené kvasinky a plesne, ostatné je zbytočné
Mna chytila na dovolenke v Taliansku z bazenov.Odvtedy kazdu dovolenku beriem so sebou neviem co to je, probiotika do posvy?neviem presne musela by som pozriet.Sa to pred spanim vklada dnu.a odvtedy pokoj
Chodime 3x mesacne plavat nemam nikdy problemy.Ale na dovolenke sa uz bojim….
@salamistka ano da sa riesit klasivky liekmi na mykozu, nk ja som sa pytala ako sa da tomu nejako rada az nemusim kazdy 2m nieco brat, nehovoriac o tom ze niekolko dni je to pekny diskomfort a obmedzeni navstev bazena.
@biglovemom vies pozriet? Dakujem
Mne nepomohlo nic, ziadne tampony, ani probiotika.. mykozu z bazenov som si doniesla zakazdym. Pomaha mi jedine nechodit do bazenov.
Ked sa ti mykozy vracaju opakovane, tak mas problem s imunitov, jednoducho sa ti premnozia skodlive bakterie na ukor tych prospesnych. Tym prospesnym pomoze ak udrziavas pH na slizniciach mierne kysle, su pripravky s kyselinou mliecnou, ktore udrzuju primerane pH sliznic. A k tomu probiotika. Pripadne posilnit imunitu zvnutra.
@viestta ty mas rada take bulvarnejsie stranky, teda:
https://www.cnet.com/health/nutrition/sugar-can...
ale mozes ist aj na serioznejsi web:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32395846/
... takze nielen myslim, ale mam to aj podlozene 😉
Skús si tie vonkajšie partie natrieť vazelinou, vytvorí to ochranný film a mohlo by ochrániť pokožku, dnu tampón do vody.
Mne pomohlo vylučenie úplne cukru dlhodobo ani žiadne prehrešky ! Robte si čaj Lapacho a každý deň 2x oregano tablety.probiotika aj dole musia byť fakt kvalitné Sprchovala som sa žiadne kúpanie tangá to vôbec.prešla som si tým tak viem čo to je xxx veci som skušala
@biglovemom vdaka
@zuzana111984 skusim este to
A to mávaš z bazéna odjakživa, či len poslednú dobu? Ja som v živote z bazéna nič nechytila, a to som 15r. aktívne plávala, aj tehotná aj bežne chodíme aquaparky a nikdy nič.
Ale na jeseň som brala antibiotiká a 2 mes. som sa toho nevedela zbaviť, furt sa mi vracala. Nebrala si antibiot. nedávno? Nakoniec mi pomohli také probiotiká, ale sú na predpis, odfotím zajtraz ak chceš. Alebo si to s mužom neustále vymieňate. Treba aj jeho preliečiť, nech si aspoň týždeň natiera 2x denne buď Canesten alebo Fungicidin.
@zuzana111984 tento rok sme boli 3x a z toho uz raz mykoza. Predtym tiez cca kazde 3-4 kupanie.
Atb som nemala hadam 20r.🙂
Ked som mala, tak aj muz sa mastil🙈😁
Ak su aj na recept dr mi ich v pohode napise. Dik
@zuzana111984 dakujem😉👍
menej silonu medzi nohami (spodne pradlo, leginy, ...) a menej cukru v strave ... to zvycajne zenam pomaha.