Dievcata ako sa pripravujete na menzes, co vam pomaha a co nie, co pouzivate na zmiernenie bolesti.
Moja priprava na fotke 🙂
Týždeň dopredu pripravím rodinu že sa zo mňa opäť stáva krvibažiaca beštia a nech dýchajú potichu, naplním chladničku a bar sladkosťami a v tichosti čakám 😀
@tyrkysova_kobyla Mne ibalgin nezaberá, iba paralen (cipky) 😞 Takze je to take nekomfortne, ankolko kvoli cipkom sa nabeham na WC.
@podkolienka951 mne zabera len 400 ale niekedy uz po 4 hodinach od tabletky zacina bolest 😑
@tyrkysova_kobyla a Panadol Feminu alebo tento Paralen cipky si skusala?
@podkolienka951 Feminu hej, nezaberala absolutne, preto radsej ten Ibalgin, resp. hocijaky ibuprofen. A cipky som este nikdy neskusala
ja pijem zensky caj alebo alchemilkovy caj a bolesti su miernejsie..kedysi som mavala strasne bolesti brucha a davala som si od ocinovej doktorky predpisovat Ketonal tabletky, vyborne zaberali (on ich uzival proti bolesti svalov a klbov) ..ale odkedy pijem tieto caje tak tabletky nepotrebujem.. a inak ma prekvapuje tvoj obrazok, lebo ja bez Night verzie vloziek ani nikam nemozem ist 😀
@tyrkysova_kobyla Veru skus, mne pomahaju jedine tie, lebo tabletky nic, mozes vyskusat za to nic nedas. Jedina nevyhoda je fakt ze musi s tim ist na WC. Ucinkuje rychlo.
@miuska26 Veru ja mam dost slabu menstruaciu ale zato velmi bolestivu.
@podkolienka951 mozno vyskusam, ale nikdy som nepouzivala cipky, tak neviem, ci sa odhodlam 😁
@tyrkysova_kobyla tiez som sa bala, ale ine riesenie som nemala, je to mozno trosku neprijemne.
Inak, zeny, ako zvladate/riesite prve dni v praci?
@podkolienka951 vyvarim v plechaciku menstruacny poharik. Ak treba, zjem tabletku (2,3)od bolesti. Finito.
@simsalabim Ake tabletky?
@podkolienka951 Brufen vacsinou. Ibalginu sa vyhybam koli tej hroznej ruzovej farbe. A ak nemam Brufen, tak 2 Panadoly. No-spa hoci je na menstruacne krce, mne vobec nezabera.
@simsalabim Aspon ze ty nieco zabare mne nic s toho ☹
Tak so mnou paralen ani ibalgin nic nerobia ale od gyndy mam predpisany algifen kvapky a ked mam.menstruacne bolesti (aj ked momentalne uz 24 tyzden nie :P ) zabera mi jedine toto. Prve den ani nemam silne, skor druhy den bola vzdy kriza. No a v praci sme to dostali kazdy tyzden ina kolegyna tak sme sa aspon povzbudzovali ze za par dni bude dobre a vsetky kolegyne vedia kde ten algifen v sufliku mam tak ked je velmi zle tak cestuje od stolu k stolu :P
Mne najskôr zaberal algifen ale neskôr už len aulin.
@podkolienka951 ja si musim dat minimalne 600mg ibuprofenu (pisu, ze iba 1 tbl=400mg, ale to mi nezaberie. Niekedy mam menzes ale uplne bez bolesti, neviem, od coho to zavisi. Do 1.porodu to zakazdym bolo hrozne, s vracanim, hnackou a pod., kym som neprisla na to, ze si mam dat avcsiu davku od bolesti, ako odporucaju. Teraz mam vacsinou menzes bez bolesti (ale uz sa blizim k 50ke).
@simsalabim vraj intenzita krcov zavisi od prijmu magnezia do tela
@tyrkysova_kobyla je to mozne, ale ja mangnezium uzivam roky (koli migrene) a neviem vypozorovat, kedy bude bolestiva menstruacia a kedy nie...
Jaj baby, aka dobra tema 😂. Ja som este za mlada mavala hrozne bolesti, najcastejsie v noci, nadopovana Ibacom a Algifenom a skoro bez efektu, odrevala som si svoje (a nikdy nikdy nedopustim aby toto zazila moja dcera ak sa bude dat, a vezmem ju k odbornikovi- nuz, kedysi sa neriesilo nic...). S porodmi sa bolesti zmiernovali, po tretom uz si ani nic nemusim dat. Ale zato intenzita sa dost zvysila, hlavne prve mesiace po porode, to som sa bala ist na pol hodky von. Tampon "super" za 20 min. nestihal... Na noc pouzivam specialne superabsobcne nocne tampony a uz celkom OK, uz nemusim 2x za noc vstavat na vymenu. Ale zato pekne 7-8 dni.
Zatial som na MD, a tiez mam trochu strach co v praci- biele oblecenie, obcas dlhe hodiny bez moznosti wc-ka. Netesim sa.
Ale co sa mi zhorsuje je PMS- ja uz sa pohadam aj s kvetinacom 🙄.
Alchemilkovy caj chcem vyskusat aj ja, stale sa neviem k tomu dokopat.
ahojte ja po 4 porode hroza bolesti riadne a to sa hovori ze po porode sa to zlepsi mozno u niekoho no u mna nie,,,, musela som nieco robit ved na md som to dako horko tazko dala ale co v robote kto mi bude kazdy mesiac tolerovat 1 ,2 dni kvoli menzesu asi nikto takze som googlila hladala a nasla teraz som 5 mesiacov v nesmienej pohode nemusim pchat do seba brufen ibalgin a podobne svinstva uzivam multi macu a berry nectar a pomaha 😉❤🙏
ibalgin 400+ mätový čaj.. nikdy nesklame 🙂
@podkolienka951 na šťastie nemám vôbec bolesti, ale týždeň predtým výkyvy nálady, oblieva má pot podráždenosť, som naliata až prsteň si musím dať dole
Vraj je dobre si dávať lieky na uvoľnenie svalstva to spôsobuje bolesť magnézium a pri silnom krvácaní veľké dávky C vitaminu
Nijako sa nepripravujem, a prášky rozhodne kvôli tomu nehltám. Okolie to väčšinou ani nevie.
@podkolienka951 ako vtip týždňa super 🙂
Miesto tych tabletiek by ste mohli skusit pit alchemilku a cvicit, pouzivat co najmenej parfumovanych a roznymi sajrajtami napustenych vloziek a tamponov.
🤦🔴
@jatva taketo mudre rady mam rada. Myslis, ze som neskusila? A cvicim denne.
@podkolienka951 ziadna priprava. Pride prvy den, vtedy zozeriem za den aj tri ibalginy, dam veeelku vlozku a ide sa 😂