Ahojte baby, ako sa prosim prejavuje endometrioza? Je vidno na sone? Ako sa lieci? Viem mozem si to vsetko vyhladat na internete ale chcem niekoho kto ma realne skusenosti, dakujem.🙂
@bublinka0 Mala som bolesti často, doktorka bolesti pripisovala tráviacim ťažkostiam (mám za sebou 5 krát kolonoskopiu), nakoľko som mala často zápchu a kŕče v bruchu. Bolieval ma vaječník, pred MS týždeň bolesti podbruška, veľmi silná a bolestivá MS. Pri operácii mi vybrali ložisko endmetriózy na konečníku (z toho tie zápchy). Po operácii nasadené hormóny (zastavený cyklus) a odvtedy nemám absolútne žiadne problémy.
Veľmi silná bolestiva mestruacia, neschopnosť otehotnieť. Laparoskopicky mi potvrdili stredný stupeň, ložiska odstránili, následne IVF, čo vyšlo na 1x. Potom som už žiadne problémy nemala a otehotnela som prirodzene.
@bublinka0 kazdodenne bolestive nafukanie brucha, musela som uplne zmenit satnik aj ked som vobec nepribrala, vsetko mi bolo v pase male. Neustale bolesti noh, bolesti chrbata/krizov, uzkostne stavy pred a pocas ms, nespavost, neznesitelne bolesti pri ms, bolest pri sexe. Isty cas palenie zahy. Ja mam endo aj na crevach. Beriem progesteronovu tabletku a endo sa mi zmensila, kalcifikovala, ale ked som vysadila tabletku tak sa vsetky priznaky vratili, tak ju zas beriem.
Potvrdiť endometriózu je možné iba operáciou. Dlhodobo (niekoľko rokov) bolo u mňa podozrenie na endometriózu, ale až keď narástla endometrická cysta na vaječníku (zistili na sono), tak som bola odoslaná na operáciu, ktorá potvrdila endometriózu a zároveň mi boli vybraté ložiská a cysta. Od operácie som na hormónoch.