Ako sa natrvalo zbavím ochlpenia?

jahodiss
13. jún 2020

Zdravím žienky, mám celkom chulostivú otázku ohľadom ochlpenia. Za puberty, bez rozumu som si začala holiť jemné chĺpky, ktoré sa samozrejme rozmnožili, stmavli a narobili mi psychické problémy. Prosím, máte niekto skúsenosti, ako sa ich natrvalo zbaviť? IPL, laser alebo domáci laser Philips? Máte niektorá skúsenosti? Som z toho už hotová. 😏 Ďakujem

len_nig
13. jún 2020

Mám Philips Lumeu, je to super ak nie si moc tmavá a máš tmavé chlpky 🙂 Len teda treba vydržať, dodržiavať tie termíny. Iné ti neporadím, potom jedine trvalú epiláciu

jahodiss
autor
13. jún 2020

@len_nig môžem sa spýtať? Pri používaní si chĺpky aj naďalej ostranujete, alebo ich nechávate volne rast a používate lumeu? Som biela ako stena, no chĺpky mam čierne, rada by som skúsila domáce ošetrenie, len ci to nebudú zbytočné vyhodené peniaze?

len_nig
13. jún 2020

@jahodiss ono to funguje tak, že keď s tým začínaš, najskôr sa oholíš, nasledne použiješ Lumeu, 2 týždne pauza (medzitým sa normalne holíš), potom zasa Lumea a takto to pokračuje. Už po druhom použití chlpky rastú pomaly, menej a na niektorých miestach vôbec. Mne sa to veľmi páči 🙂

didush27
13. jún 2020

@jahodiss je to tak ako pise @len_nig - len netreba zabudnut, ze to nie je trvale odstranenie, casom chlpky dorastu aj tam, kde boli odstranene. Za mna ale odporucam.

jahodiss
autor
13. jún 2020

@len_nig idem do toho teda. Môžem ešte vedieť aký typ máte? @didush27

len_nig
13. jún 2020

@jahodiss Ja mám Advanced 1997

kengurica
13. jún 2020

@jahodiss ale
@jahodiss ale pozor na slnko. Môžu vzniknúť pigmentové škvrny. Preto sa to odporúča robiť od jesene, počas zimy a skoro na jar.