Dobrý deň viete mi povedať presne užívanie antikoncepcie ? Gynekologička mi povedala že v prvý deň hneď ako dostanem si mám dať jednu tabletku? A potom sa to užíva ako? Neviem kedy je tá pauza od HAK
@klarissa25 aidee sa volá ťa značka
@petkastopjakova chces zacat uzivat antikoncepciu, neviem ci kvoli zdravotnym problemom alebo ze chces sexualne zit, kazdopadne ale si nevies precitat pribalovy letak? je to tam totiz jasne napisane ---> Kedy a ako užívať tablety
Každé balenie AIDEE obsahuje 21 obalených tabliet.
Na obale je každá tablety označená dňom v týždni, v ktorý sa má užiť. Tabletu užite každý deň približne v rovnakom čase a zapite ju malým množstvom vody. Postupujte v smere šípok, až kým neužijete 21 obalených tabliet. Počas ďalších 7 dní tablety neužívate. Počas tohto 7-dňového obdobia bez tabliet sa vám má dostaviť menštruácia (krvácanie z vysadenia). Zvyčajne sa začne na 2. až 3. deň od užitia poslednej tablety AIDEE. Ďalšie balenie začnite užívať na 8. deň, aj keď ešte krvácate. To znamená, že každé ďalšie balenie začnete užívať v rovnaký deň v týždni a krvácanie z vysadenia budete mať približne v rovnakých dňoch každého mesiaca.
A teda co z toho vyplynulo? Tabletky beries kazdy den v cca rovnaku hodinu 21 dni a potom 7 dni neberies a opat beries 21 dni a tak dalej. Len proste treba citat 🙄
@malebiele počúvaj ma , asi som si to čítala a preto sa pytam keďže mne povedala prvý deň menštruácie a tam je napísané 2-3 ,tak skús najprv ty čítať a potom kopírovať
@petkastopjakova 😀 tam je napisane, ze menstruacia zacne na 2-3 den, nie ze ty mas brat tabletku na 2-3 den.. takisto sa v letaku pise, ze ak si neuzivala este atk, tak treba uzit v prvy den ms, neviem ci citame ine letaky ci co? a keby si si pozorne citala ten letak, nekladies zbytocne otazky 🙄
gynekolog ti nevysvetlil? letak si necitala?
@petkastopjakova zacnes brat v 1 den menstruacie - uzivas 21 dni.
Potom mas pauzu 7 dni - to znamena, na 8 den beries tabletku z noveho plata.
Napriklad v pondelok doberies poslednu, na dalsi tyzden utorok beries dalsie plato.
Ahojte chcela by som sa spyťať užívam antikoncepciu leverette od 4.10. doktor mi povedal že ju mam nasadiť ked mi bude končiť menzes tak som aj spravila no ale včera som sa dočitala v tom navode že som ju mala začať brať prvy den menštruacie tak či je to podla vás zle.
@petkastopjakova ved užívaš normalne prvý den ms prva tabletka a pokračuješ do konca...neviem ake maš tabletky či s placebo tabletkami alebo bez.