Ahojte baby. Som slobodná mama, ktorá vychováva 7 ročných chlapcov dvojičky. Nedávno som spoznala muža s ktorým mi je dobre. Akceptuje moje deti. On má 10 ročnú dcéru. Je rozvedený. Asi po mesačnom stretávaní sa, prišlo aj na sex. Bol nežný a aj opatrný, používal kondóm. Hovorím si, fajn, dáva si pozor. Na ďaľšom stretnutí mi povedal, že má z minulého vzťahu herpes genitalis a nebol by rád, aby som to dostala aj ja. Som z toho smutná, myslím, že akákoľvek sloboda v našich intímnostiach už nebude možná. Povedal mi, aby som si zvážila, či s ním chcem byť.
Ste tu niektorá, čo má s týmto aj osobnú skúsenosť. Dá sa s niekým žiť a pritom nedostať túto pliagu? Alebo by bolo lepšie na neho zabudnúť, kým je to len na začiatku? Vopred Vám všetkým ďakujem za názor.
a neda sa to nijako lieci. ako mozes byt rada ,ze ti to takto povedal a dal ti na vyber, ci s nim chces aj napriek tomu byt alebo nie. v tom by som videla velke plus pre neho
@buba24 chceš s ním mať deti? Lebo ak nie, tak chránenie sa kondómom je bežná vec a tak sa na to pozeraj aj ty (že to bude vaša forma ochrany a aspoň sa ušetríš antiky alebo stresov v prípade prerušovanej). Plus sa takto ochrániš aj pred chorobou. No písala si o voľnosti, takže neviem, či si chcela na ostro a chceš s ním deti alebo ti ide o orálny styk alebo...
Pozri si diskusie na túto tému, tak je viac info.
@kathhii hovadsky je zodpovedny, ked jej to povedal po sexe.
On ti to povedal az po sexe,dufam ze mal ochranu.Sice zodpovedny je,ale mal ti to povedat snad pred prvym stykom nie az pp prvom ... fuuu,no chyba to nieje budete pouzivat gumky a je to.
To som si neprečitala poriadne...
Keď nemá vredy tak nie je infekčný, či hej? Lebo normálny herpes sa neprenesie keď ho nemáš na koži... Ale neviem, ako je to s genitálnym...
čítala som príspevky na nete a teda nič moc toto ☹
@buba24 ceníš si, že ti to povedal??? Ale najprv mal s tebou sex a až potom ti to povedal! To je aká nehoráznosť. Obavy, či sa ťa nedotkne údom...Nemám o tomto info, ale ak sa to prenáša dotykom genitálií kdekoľvek na tele, tak ťa mohol nakaziť už počas toho prvého "zodpovedného" styku. A to by ma štvalo teda riadne.
@buba24 aj horsie ochorenia su, ktore mozu mat vplyv na sexualny zivot partnerov a mozu sa objavit kedykolvek pocas vztahu. U teba nevyhoda, ze je to cerstvy vztah a mas moznost vyberu. Keby to bol clovek, s ktorym si stravila 10 rokov zivota a je ti s nim dobre, asi by si kvoli tomu rozchod nezvazovala.Daj tomu cas, mozno prides na ine veci, ktore ti budu na nom vadit viac... Keby si bola na jeho mieste ty, co by si spravila? Tiez by som to skonzultovala s lekarom, ako moc zle to je, na internete je to casto nafuknutejsie ako to v skutocnosti je.
Tak ja neviem, podla mna toto ochorenie ma milion ludi, to uz je take bezne... Mam napr. znamu, ktora tymto ochorenim trpi a je normalne vydata a pokusaju sa o babo. Ale tak urcite sa nakazit niekedy mozes s tym treba ratat vzdy. Pre mna by to bol dovod na nepokracovanie vo vztahu, bala by som sa, naco si pridavat problemy, ked netreba. A mne sa dost prieci predstava, ze by som to mohla chytit, zrejme to nie je nic prijemne, mam obcas herpes na ustach a teda ak je to nieco podobne tak ufffff....
@buba24 určite sa to neprenáša dotykom kdekoľvek na tele. To je to isté, akoby sme prešli neporaneným prstom niekomu po pere s herpesom, čo množstvo žien aj robí, keď má ich dieťa herpes a ony mu ho ošetrujú. Zádrhel je ale v sexe, kde to bez kondómu nepôjde. No čo tu radiť? Ak ti ten muž stojí za to, zájdi k lekárovi pre viac odborných informácií a podľa toho sa zariaď, ako ďalej. Ak nie, nechaj tak. Ja toho chlapa aj ľutujem, pretože ak to naozaj dostal od bývalej, no čo s tým? Má stigmu, hoci dnes má genitálny herpes mnoho ľudí (viď aj podľa tém na MK, ktoré som tu z času na čas stihla zachytiť) a sú aj omnoho horšie ochorenia. Rozhodni sa ale pre svoje dobro, to je základ. A rob tak, aby si napokon neostala bez muža, ale s pamiatkou.
Ďakujem vám dievčatá za Vaše rady
@buba24 to je čo za somarina, že je nákazlivý aj mimo aktívnej fázy? NIE JE! Osobná skúsenosť. Keď som mala osemnásť a svojho prvého frajera (pre neho som tiež bola prvá), vyhodil sa mi genitálny herpes. V 99% prípadov je prenášaný pri sexe, môj prípad to nebol, herpes je zmutovaný vírus ovčích kiahní, niekomu sa objaví ako pásový opar, niekomu ako herpes na pere, niekomu ako výsyp na genitáliách. Prejavy sú na rôznych miestach tela, vírus je rovnaký. Bola som týždeň hospitalizovaná, dostala som sa z toho, môj partner to nedostal,neskôr sme sa rozišli a dala som sa dokopy so svojim manželom. Boli sme spoly dva roky, keď sa mi objavil znova, dostala som lieky, preliečila príznaky a všetko bolo v poriadku. Počas aktívnej fázy sme sex samozrejme nemali. Pol roka na to som otehotnela. Herpes som mala aj v ôsmom mesiaci, zas som dostala lieky, výsyp zmizol, žila som ďalej. Syn má dva roky, je v poriadku, s manželom som 5 rokov a takisto je v poriadku 🙂
Navštevujem pravidelne kožnú lekárku aj gynekológa a obaja mi potvrdili, že nechránený sex je absolútne v poriadku mimo aktívnej fázy choroby. Ak by to tak nebolo, mladé ženy s týmto problémom by nikdy nemali deti 🙂
Aspoň vidíš, že je zodpovedný...