Dámy ahojte. Pýtam sa tak intímne no snad mi niektorá z vás pomôže. Ako rozoznáte či ide o gynekologicky alebo urologicky problém? Viete to vôbec rozoznať? Už dva týždne mám problémy pri močeni. Keď vyjdem z wc ešte hodinu mám chuť umrieť ešte hodinu má všetko pali a štipe. Dnes som dobrala 10 dňové antibiotika ktoré pomáhajú aj pri zápasoch močového mechúra a obličkách. Napadlo na teda či to nebude gynekologicky problém? Nepociťujem žiadne svrbenie , len občas pálenie do vchodu pochvy. Myslite si že to môže mat nejaký súvis ? Môže gyno problém mat súvis na problémy s močenim?
V utorok ráno sa chystám na gyndu. Stretli ste sa niektorá s tým ?
ahoj, no tak ja som mala buď jedno, alebo druhé... čiže som vedela presne skadiaľ "vietor" fúka. Niekedy to /baktérie/ býva poroznášané kade tade a treba preliečiť aj aj...
Mala si atb na základe čoho? Odobratý moč a tak nasadené atb alebo len tak že by mali zabrať...? Lebo ak si bola s problémami a po dobratí atb máš rovnaké problémy tak dačo nebude dobre. Môže to byť aj niečo gyn, ale močové cesty by ťa páliť nemali, max. zvonka ak je tam dačo. Alebo ak je zápal tak nejaký pocit vnútri ale nie vyslovene že pri cikaní. A ešte ma napadli kvasinky...
@bagre no priznam sa :D .. moč mi brali pred mesiacom , úplne ok, dali mi jednu vec čo som zapila jednorazovo a bolo lepšie ( na preliečenie) a doma som našla AtB na močový mechúr a dala som si ich sama lebo som naozaj nemala čas ísť k dr a hovorím si že keď je to močový že určite záberu a dobrala som celých 10 aj urologicky čaj popritom a stále to mám take iste.. bojím sa či niečo s obličkami. Ale keď má Páli aj vchod do vaginy tak sa obávam že to bude gyndo problém .. neviem ,v minulosti som veľmi trpela na zápaly gynekologické ale toto sa mi ešte nestalo
@patricka blokurima.
@sarahka vytwr z posvy...moc na k+c. Skusit vyplach posvy rosalginom/cloginom... nasledne si kup lactofeel alebo pmvaginalne probiotika gynimun intim dlhodobo
@miskamicha ďakujem , vidím že sa gynde nevyhnem utorok tam idem. Rosalgin som raz skusala mala som pocit že mi viac uškodili ako pomohol.. ty s tým máš pozitívne skúsenosti? Mne imunologicka predpísala aj gynophilus dlhodobo.. vysadím to a hneď problémy sú spat, ah 🙂
@miskamicha ďakujem a ta blokurima je na .. ? Močové problémy a obličky ?
@sarahka ano zabranuje uchyteniu e.coli na sliznici mechura a moc.rury.
@sarahka ja som teraz tehu a mne gyn dopotucil clogin, ale mala som uz aj vyter robeny... netreba liecit naslepo..raz je ok ale ak nezabera treba vyter a mpc dat na kultivaciu. A vaginalne probiotika dlhodobo,zial u niekoho je to tak ze aa trapi s chronickymi zapalmi. Po stylu dop. sa vymocit a umyť. Ak to bude kandida dala by som uz celkove antimykotikum flukonazol.
možno by som si dala urobiť výter na ureaplazmy, mykoplazmy, chlamýdie...
@sarahka ja ked som mala vaginalny zapal tiez ma to viac nutkalo na mocenie a palilo ma to tak zvlastne,hlavne po vymoceny som pocitovala palenie a nutkanie znovu mocit