Ahoj ako prežívate pms? Ja hrozne.
tiez hrozne a hlavne tesne predsom nenormalne unavena, jakkeby som mala v nieco v sebe.
tiez tazko, dva tyzdne pred menstruaciou si nasadzam zensky caj a vitamin E
Ja som tiez unavenejsia,potom z toho vyplyva podrazdenejsia a prejedam sa. :D
@lucia851 mam vselijake priznaky, ale taku uplne extremnu unavu az tesne predtym. no taky nedostatok energie mam uz skor, ale to je este take zvladnutelne. vsetky take tazkosti, co mavam, mavam pocas PMS horsie - naor, ma castejsie boli krcna chrbtica, priapdne klby, som viac stuhnuta a pod. aj kozu mavam citlivejsiu, mavam vysyp pod prsiami, ci medzi. amozrejme aj pupaky sa najdu, aj ked mala som dlshe obdobie s minomom pupakov, no teraz sa to zhorsilo.
navaly tepla mavam iba obcas, no zima mi byva viac. tiez ma bolievaju nohy a ruky od chladu, to mavam od detstva a chlad to zhorsuje a v tomto obdobi je tov iac, tiez mi viac od chladu beleju prsty. plet byva taka matnejsia a drsnejsia.
co inokedy tolerujem, v tomto obdobi som tiez nervoznejsia a nedam sa. no cele zle.
a posldeny rok,c i dva, mavam aj pocit na vracanie, hlavne rano., horsie mi travi.
Ja som si fyzické zmeny nevšimla, ale cítim sa zle, dáka taka celá napuchnuta, škaredá a neznášam všetkých chlapov vtedy 😁
@pokemonkaa aj to pomaha?
ja super.... nikdy som žiadny syndróm PMS nemala...🙂
Zle a som nervózna, protivná, a vadí mi snáď všetko 🙉 Môj manžel za tie roky už vie kedy prichádzajú moje dni 😁. A posledné mesiace má vždy bolieva hlava keď mám dostať... Samu seba neznášam počas PMS.
@lucia851 je to hrozne, mám tesne pred a dnes som rozmýšľala že si pôjdem pýtať niečo do lekárne proti nervozite lebo mám pocit že sa to rokmi zhoršuje, takto psychicky biedne som na tom asi ešte nebola, nervózna som, hlava má bolí, žerem, najradšej by som sa zavrela niekde na samotku ale to si pri troch deťoch nemôžem dovoliť,ale fakt som protivna a potom som nervózna sama zo seba..včera som pol hodinu preplakala a neviem prečo..všetko mi vadilo 🤷
Ja hovorim, ze namiesto PMS mam menstruacny syndrom, mne pred MS vacsinou nie je nic, max. tak den predtym unava, ale pocas MS uz slabost, nervozita, nechcem sa s nikym bavit a s nikym nic mat :D. Tak ja neviem, u mna je to asi nejake posunute :D.
Strašne, som nervózna, unavená, pleť na nič, celá napuchnutá. Príde mi, že vekom sa to len zhoršuje ☹️
A máte niektorá nejaký tip ako to lepšie zvládať? Napr.nejaky čaj, lieky,..? Rozmýšľala som nad tým sedatif Pc ale podľa recenzií nemá moc zázračné účinky
Mna jedneho casu az amok chytal pocas PMS. Bola som nie ze nervozna,ale zuriva,sama so sebou som nevedela vydrzat. Beriem pupalkovy olej, magnezium,zelezo. Do stravy som pridala viac zeleniny,ovocia,menej mucnych jedal jem. A hlavne som sa naucila ovladat sa a je to lepsie. Som sice nervozna,ale nie zuriva. Pocas pms trpim nespavostou. To sa mi nedari napravit.
@misickaa4 mam potom lahsi priebeh menstruacie, necitim sa tak velmi vycerpana.
@luckajanko ahoj,vyskúšaj čaj z rebríčka obyčajného,mne pomohlo,mávala som silné migrény.teraz už kvitne, nazbieraš čerstvý
Dobrý deň dnes sme mali z priateľom pohlavný styk a ejakuloval do mna . A od vtedy má veľmi začalo bolieť v podbrušku nevedeli by ste mi poradiť ? Ináč som 4mesiace od pôrodu a mám samé ťažkosti
@lucia851 tiez hrozne