Ako predĺžiť krátku luteálnu fázu okrem Duphastonu?

anait
24. aug 2012

Ahojte, nenašla som tu takúto tému, tak zakladám otázku, snáď pomôže aj iným... Mám krátky cyklus, cca 26-28 dní, čím mi vychádza pomerne krátka luteálna fáza...máte nejaký tipy - prírodné veci a vitamíny - na jej predĺženie? Ďakujem za odpovede.

sisaha
24. aug 2012

podla mna je tvoj cyklus v poriadku. Ja mam taky isty a otehotnela som. Dôležité je vedieť kedy mas ovulaciu.

masinka
24. aug 2012

toto je este v pohode, ja som mala pomaly polrocne obdobie, kedy som mala viac mrchu ako nie - cyklus som mala 12 - 18 dnovy...vtedy mi pomohol alchemilkovy cajik - pila som ho cca 3 mesiace a potom este jeden mesiac Femigard....cyklus sa mi predlzil a hned potom som otehotnela 😀 (ten posledny mesiac som merala aj bazalnu teplotu a robila ovutesty).

anjelik2509
24. aug 2012

ja som tiež mala 28 dňový cyklus, (taký sa považuje za normálny) a otehotnela som, síce nie na prvý šup, ale predsa...Ako píše vyššie @sisaha, treba si na sebe odsledovať ovuláciu a je to vybavené 😉

ninan2
24. aug 2012

podla mna to mas uplne v poriadku, ale pre klud duse mozes vyskusat Femigard ci lacnejsie Femi kvapky, na prirodnej baze oboje.

soldi
24. aug 2012

@anait lutealna faza staci na otehotnenie 12 dni. nepises, kedy mas ovulaciu, takze tazko nieco viac riesit.

ktore
24. aug 2012

netreba predlzovat nic ved je to super lutealka.naco viac.je to ok.iba si meraj teplotku kedy mas ovulku ak chces otehotniet.a skus ten cajik a kvapky ako pisu baby ale ani to neni potrebne.ak sa ti neda otehotniet tak si meraj bazalku a tak.aj som tak robila.este to ze ak si brala antikoncepciu tak sa ti hormony musia dat dokopy a to trosku aj trva.ja som po roku po vynechani ale su aj co skvor otehotneli.

aspinka
24. aug 2012

@anait ja som mala vzdy 28-29 cyklus po potrate sa mi zahadne skratil na 24-25DC a tiez sme sa asi rok snazili ja som zacala brat kvapky od Valovica a cyklus sa mi pekne predlzil na povodnych 28DC aj sa zadarilo. Po druhom porode sa mi opat skratil na 24DC a zistili mi zvysenu hodnotu jedneho muzskeho hormonu co nerobi dobrotu ani na otehotenie.
Chcem upozornit baby ze lutealna faza je od ovulky do konca cyklu takze ked ma pisatelka ovulaciu napriklad v 20DC lutealka je fakt na 28DC kratka cca 8dni lebo spravne by to malo byt pri 28DC ovulacia cca 14DC cize lutealka 14dni do mrchy co je ideal 😉 len pre vysvetlenie 🙂

vierka0
24. aug 2012

kratky cyklus neznamena kratka lutealna faza, treba si odsledovat, kedy je ovulacia a odpocitat kolko dni je cas od ovulacie do menstruacie..

linuska1
24. aug 2012

kasli na lutealnu... ja mam cyklus kazdych 24-25 dni... a ovulaciu 16 dc..takze lutealnu mam 8-9 dni..... ked som to chcela riesit u doktorky povedala ze to je ok.. taktiez doktor v online poradni na nete mi pisal ze lutealnu nemam riesit.. malu som chytila na prvykrat a moje druhe dieta na 3 cyklus snazenia.. ak sa nedari skus si dat urobit hormonalny profil..kultivaciu... popripade endokrinologiu a hematologiu..

esperanzita
12. nov 2013

Ahojte baby. Chcem sa spýtať. Mávam pravidelný 40 dňový cyklus. Tento mesiac my však mešká menštruácia už 9 deň. Môže to byť spôsobené tým, že som mala neskôr ovuláciu a tým pádom sa mi oddialila aj menštruácia?

dzamajka
16. jan 2018

@aspinka ahoj...sice uz davno...ale nasla som tuto diskusiu a chcem sa ta opytat...tiez som po potrate,dovtedy som mala 28dnovy cyklus presny ako hodinky...po kyrete ho mam 25-26 dnovy a teda snazime sa uz polroka a nic...mam pocit,ze po tom kyrete sa mi to nejako skomplikovalo s mojim cyklom a nieco nefunguje,ako ma...len pre vysvetlenie,pri poslednej prehliadke u gynekoga mi spravili folikulometriu,bola som 15DC a mala som na jednom vajci folikul vo velkosti 19,9 mm...usudzujem,ze ovulacia nastala den,dva po tomto vysetreni,co by teda bol 16-17DC...no pri mojom 26 dnovom cykle je ta luealka dost kratka...zacinam mat obavy...chcela som sa ta opytat,ako dlho ti trvalo,kym sa ti cyklus vratil do povodneho stavu,pozeram,ze si brala kvapky.Dakujem za odpoved.

aspinka
16. jan 2018

@dzamajka ahoj bolo to dávno ale pamätám ze kvapkami a alchemilkovym čajom som ju o tri dni predĺžila cyklus mam doteraz 26-28dnovy... Treba tie kvapky dávať pár mesiacov pravidelne
🙂

redlola
16. jan 2018

@dzamajka ja mám takisto 26 dňový cyklus. Lutealna fáza trvá 10 dni, kedy sa spustí ms. Pred tehotenstvami to bolo 14 dni ako z knižky. Aj napriek krátkej fáze sme otehotneli s troma deťmi. Vlastne štyrmi, lebo o jedno sme prišli. Testy sa ukázali pozitívne na 8.-10.den od ovu. Ničím sa neupravoval cyklus, ani sme to nejako neriešili. Podľa mna, ak to nie je vyslovene kratke, že 5,6 dni, neriesila by som🙂 mimochodom, pri snazeni o druhe dieťa (prvé skončilo ako ma) veľmi pomohlo sa prestat zameriavať na snaženie a pozorovanie svojho tela. Ľahko sa hovorí, ťažko sa robí. Zadarilo sa po 9 mesiacoch.

dzamajka
16. jan 2018

@aspinka
@redlola dakujem dievcata....no...nechce sa mi to nejako specialne riesit...tiez som bola tehotna 3x...posledne tehotenstvo nedopadlo dobre...no otehotneli sme na prvykrat...zakazdym,ked sme si povedali...len vtedy som mala cyklus tych 28 dni...a teraz po kyrete to zrazu nejde...preto uvazujem,ci toto nemoze byt problem vsetkeho....ostatne veci mam okej...teda,caka ma hormonalny profil....

nuniacik
25. feb 2018

Ahojte zienky. Ja som bola na kyrete v septembri 2017 kvoli MA a od vtedy sasnazime o babo. No zatial neuspesne. Doktor si myslel ze mam nieco s krvou atak ma poslal na hematologiu. No tam bolo vsetko ok. Ale po kyrete sa mi posunula ovulka o dva dni nez pred zakrokom. Mam 28 dnovy cyklus ale ovulku az 16-17 den. Tym mi vychadza lutealna faza10-11 dni. Moze ten neuspech otehotniet suvisiet s kratkou lutealkou? Chystam sa coskoro k lekarovi aby som zistila co mina to povie on. Mate niektora nejaku skusenost s takouto luteánoj fazou a otehotnenim? Predtym nebol problem otehotniet kedze moja LF bola az14 dni. Este zvazujem aj endokrinologiu......🤔

zuba1987
22. sep 2020

@dzamajka ahoj, ako si dopadla?

dzamajka
29. sep 2020

@zuba1987 ahoj, pozeram z akeho datumu je moj prispevok...16.januar 2018...otehotnela som niekedy tesne po tomto prispevku a v oktobri porodila chlapceka,takze podarilo sa...je tu medzi nami,cochvila oslavi svoje dva rocky ;)

zuba1987
30. sep 2020

@dzamajka a lutealku si nijak nepredlzovala? dakujem

dzamajka
30. sep 2020

@zuba1987 nie nie,riesila som to,akovies tuto...no vlastne uz ani nebolo treba ...takze vyplatilo sa byt trpezlivy...cyklus mi zostal rovnaky...a po porode vlastne tiez.Pokojne sa pytaj,ak este nieco chces vediet ;)