Ako prebieha prosím idem prvý krát ďakujem
Usg ospravedlňujem sa preklep
Prídeš,vyzlecies sa do pol pása,dáš si dole náhrdelníky ak máš dajú ti také vlhčené utierky,utries pazuchy,lahnes na jeden bok,druhý bok,na chrbát.Lekar spraví,čo treba a hotovo.
U nas v PN som si lahla na chrbat a dala ruky za hlavu. Mala som pre istotu vlastny uterak na utretie gelu.
V kabínke sa vyzlečies do pol pása, lekár ti ultrazvukom skontroluje najprv jeden prsník z rôznych strán + akoby miesta pod pazuchami, potom druhy prsnik to isté. Povie ti , kedy ležať na chrbte, kedy sa kde otočiť. Ja chodím do súkromnej ambulancie , kde je veľmi milá a komunikatívna lekarka a dokonca mi všetko ukazuje a opisuje aj na obrazovke, čo tam vidí.
sono a usg (ultrasonografia) je to iste. nic take sa tam nedeje. prechadza ti takym pristrojom po tkanive. vyzera cca ako rucny scaner v obchode. este predtym ti napatle gel, ktory si potom utries vreckovkami. bola som aspon na 5 roznych pracoviskach a vsade ich maju, netreba si nic nosit.
Ďakujem 🙃
Je dobré si zobrať uteracik, nakoľko niekde extrémne šetria papierovými utierkami a chodím odtiaľ totálne zalepena
@hipuska presne tak, radsej mat ako nemat. Poucila som sa u svojej uz byvalej gyn. Na prvom usg v tehotenstve mi nepovedala, ze si mam priniest uteracik. A este ma sfukla ze nemam a nechala ma tak aj s gelom na bruchu. A to 1,5m od nej boli utierky 😐 Dalsi raz som si uterak priniesla a cuduj sa svete ponukla mi aj tie utierky 🤯
Ísť