Ahojte,
prosim Vas ako aktuálne prebieha konizacia ? Bol niekto aj mimo celkovej anestézy? Čítala som, že niekde je aj to možné ..
Pripadne bol niekto na Sliači ? Čakám ešte na výsledky a je možné , že na ňu budem musieť ísť. Ako dlhé je po tom zotavovanie ?
Ďakujem 🙂
Ja som bola po konizácii doma 3 dni, aj to len pre istotu, absolútne nič ma nebolelo, ani som nekrvácala.
Mimo celkovej anesteze ?? Možno sa mýlím ja, ale nepomýlila si si to s biopsiou, kde sa odštikne len kúsok tkaniva a ten sa dáva na rozbor a podľa toho sa určí, čo ďalej ? Mne navrhovali konizáciu a jeden dr. sa prikláňal, že mi majú normálne spraviť rez nožom a druhý zase elektrickou slučkou odpáliť, takže toto si ozaj neviem predstaviť byť pri plnom vedomí ... ja som ešte mala aj komplikáciu ... Na internete je písané, že cca 6 týždňov dodržiavať kľud moja dr. ktorá ma operovala mi povedala, že stačí 3 dní ...
No to záleží aj od toho kto akú má prácu , keď pracuješ fyzicky 12 tky tak pochybujem že stačia 3 dni , môžeš sa potom dosť rozkrvacat a je problém .. ako píšem záleží od okolností ženy a akú má prácu, určite aspoň 2 týždne nesmieš zdvíhať ťažké veci a podobne
@moonica bola som na Sliači v roku 2014. Prídeš ráno, ubytuju ta na izbe, potom ideš k lekárovi na konzultáciu, vezmú ta na zákrok, uspia, zzobudia, donesú vodu, piškóty a ides domov. Ja som prišla ráno na 9, odchádzala som o pol 3. Nemusela som si nosiť nič a bola som maximálne spokojná, ci už so starostlivosťou alebo profesionálnym prístupom. Samotný zákrok trval 15 minút, išla som leep metódou (slučka). Ale hovorím bolo to 10 rokov dozadu
Baby ďakujem veľmi pekne za odpovede 🙂
@moonica ahoj konizacia prebieha v celkovej narkoze a buď zato rada :D , je to rýchly zákrok a zotavenie je u každej iné , väčšinou si doma 2 týždňa a hojis sa mesiac