nenašla som tu nikde takúto tému tak by som sa chcela opytát. S mazelom sa snazime o babatko uz rok a lekar ma dnes po folikulometrii poslal na geneticke vysetrenie do NR chcela by som vediet ako take vysetrenie prebieha tak ak mate nejake skusenosti prosim podelte sa so mnou.
Dakujem
🙂 len. to povedali aj mne na genetike, ze vacsina ludi je aj tak zdravych, nic smee sa nedozvedeli samozrejme.
dakujem, len problem bude asi to zistit ake choroby su v rodine 😀
no a moj lekar si na to akosi zaklada ze je to jedno z velmi dolezitych vysetreni tak hned od neho sme tam isli a ze do 19 teho maju nejake skolenia tak sa tam este prezenieme :(
Lauri, u nás to samý 😉 Prej najdou něco závažnějšího tak jednou za dva měsíce, a to jim tam proudí davy lidí... Ale zase buďme rádi, že nic nenašli, protože zrovna tohle se léčit nedá 😒
Remeli, já vyzpovídala široký příbuzenstvo, přinesla sáhodlouhej seznam děsivých chorob a poruch, no a dr. na to koukla a povídá - hm, takže celkem normál... 😀
len: tak na to spovedanie sa chystam aj ja 😀 uz to vidim ako kazdy bude na mna pozerat, a ako dlho to trva?
Asi jak kde, nám tak půl hodiny, ale dali nám předem vyplnit tunu lejster domů a na místě zase zdržoval můj zvídavý muž 😉
Hele, já měla pocit, že to ty lidi děsně baví, vzpomínat, jakýma strašně zákeřnejma chorobbama kdo trpěl a jak hroznou smrtí skonala sestřenice babičky z druhýho kolene 😀
len: dufam, ze nas tam nebudu nahanat na 2x
Většinou se něco najde mezi těmito třemi skupinami pacientů:
a) muž azoospermik
b) žena s problémy cyklu (ve smyslu chybějící menstruace, zpravidla hned primární, tj. nikdy ji nedostala)
c) žena s 2 a více spontánními nebo missed aborty
U tzv. idiopatických sterilit to je opravdu v 99% trefa mimo terč.
Takže píšem znova, konečne máme výsledky a manželove sú v poriadku len ja musím prísť ešte raz doktorka mi povedala len to, že sa mi netvoria bunky, trocha som tomu nerozumela - ak má iekto s tým skúsenosť porpsímm o radu alebo vie čo to znamená.
Ďakujem
Ahojte,
akurat aj ja rozmyslam, ze pojdeme na genetiku. Mame uz vysledky z centra asist. reprodukcie, vypisali sme ziadost na prve IVF, ale este predtym chceme absolvovat vysetrenia na imuno a genetike.
Remeli,
skus si najst o tom na nete info. To su vysledky imunologie, ze?
Dahra: neviem my sme boli v Nitre v genete na genetické vyšetrenie prečo sa nedarí otehotnieť takže neviem aké konkretne robili. Ked na nette sa dočítam iba o tom čo robia tehotným. 😠
@remeli Ahoj, pozeram, ze aj ty si bola na genet. vysetr. nam ho takisto odporucili z dovodu, ze sa ,,nedari". Prave dnes nam prisli vysledky, ale nerozumiem vsetkemu. v podstate tam pisu, ze mame normalny karyotyp, ale zmiatla ma posledna veta pod zaverom:
V DNA analyze CFTR a mikrodelécie Y chromozómu u manžela sa pokračuje. Neviem, mala si tam aj ty nieco take napisane??? viem, ze je to uz starsia tema, ale snad mi budes vediet poradit 🙂
ahojte, zajtra ideme na geneticke vyšetrenie, treba ísť na lačno? sme objednaný až pred obedom. Dakujem
@lauritka ahoj chcem sa spýtať či sa to platí alebo to prepláca poistovna?
@danielle123 vtedy sa neplatilo.neviem ako teraz
@lauritka aha no veď uvidíme som zvedavá 🙂
tak nakoniec sme neplatili nič 🙂
Popovídají si s váma, jáké máte choroby v rodině, oběma vám vezmou krev a za pár týdnů se tak na 99 % dozvíte, že jste oba vzorně zdraví 😉 Nic to není, ale zase to většinou nepřináší žádné výsledky...