Píšem anonymné lebo je mi to nepríjemné. Tento rok som ešte nemala ms. Bola som na gynekológii. Som v prechode. Príliš skoro, o 10rokov skorej ako ženy v mojom okolí. Začala som priberať. Mám aj iné zdravotné problémy.
Ako to povedať môjmu mužovi?
úplne normálne, nerozumiem, prečo je s tým problém, chceli ste ešte deti?
Ale teba trapi aj nieco ine ako prechod. Nechces napisat co ta vazne tazi? Ved si anonymna.
@evinqua plánovali sme tretie, ale on prišiel o prácu,keď firma skrachovala dosť peňazí mu nevyplatili. Vtedy prišiel o prácu aj svokor a nevedel splácať hypo. Muž bol rucitelom tak vtedy sme sa prestali snažiť.
Prešlo pár rokov ale teraz má neustále narážky na moju postavu a váhu.
Prekonala som covid, bolo mi hrozne, potom mi zistili že mám aj astmu a dýchacie problémy. Jediné čo mi pomáha je Prednison. Keď mi bolo lepšie vysadila som lieky no znova sa mi zhoršil zdravotný stav.
Ak nechces povedat priamo, ze mas menopauzu tak povedz, ze mas "hormonalnu nerovnovahu" ze to sposobuje zmeny a je ti velmi neprijemne, ze ma tieto narazky, nech s tym prestane. Ze to, ze sa ti meni postava je sposobene tym, a nie je jednoduche to korigovat.
@kittykat22 bola som viac krát hospitalizovaná najprv som si myslela že má pre moje zdravotné problémy pochopenie ale obávam sa že sa mi vzďaľuje.
Je človek čo na srdci to na jazyku, väčšinou s ušpitacnymi poznámkami. Nie je to nič brutálne ale aj tak ma to zabolí.
manž. si nevšimol že nemáš menzes?
@deti95060810 je mi blbé spýtať sa ho či si to všimol. Vložky naďalej kupujem ibaže pre dcéru.
A nie je to priberanie sposobene prave tym Prednisonom? Mozno viac ako prechodom. Aspon co vidim zeny v okoli, tak po prechode priberaju skor postupne, nie naraz. Lieky dokazu sposobit nahle priberanie. To je smutne, ze sa o prechode bojis povedat manzelovi...je to realita zivota, kazdu zenu to skor ci neskor caka. Nikto nema cely zivot 18. Ak to nedokaze akceptovat, tak by som si premyslela, ci chcem s takym clovekom prezit starobu. Radsej sama ako s niekym, kto mi bude pocitat kila, vrasky a sediny.
@savanna aj tým aj tým. Priberala som aj keď som mala prednison vysadení ibaže pomenej. Nedarí sa mi schudnúť, pri fyzickej námahe sa dusím.
mas aj nejake ine zaujmy okrem rodiny? Chodis s kamaratkami von, na vylety, na vikendy alebo na party?
teraz ťa už chápe, ale s takým mužom by som tretie dieťa neplánovala, ani keby som nemala zdravotné problémy. Povedz mu tak, ako ti radila vyššie prispievateľka, že máš hormonálnu nerovnováhu, ak by sa pýtal, ak nie, nehovor mu nič. Tiež si myslím, že priberanie bude od Prednisonu. Skúsila si už tisíc krát spomenuté kalorické tabuľky? Nimi sa darí schudnúť aj ženám v prechode a po ňom, aj ľuďom, ktorí majú problém so štítnou žľazou.
Naozaj si v prechode? Robili ti testy? Lebo u prednisonu nemusíš mat menstruaciu ale ta sa potom obnoví
Tak je možné, že to spôsobil Prednison, je to hormón, aký mote mat vplyv aj na cyklus.
Ak si skutočne v prechode, tak normálne to mužovi povedať, veď to je v živote každej ženy.
Máš pocit, že sa ti vzďaľuje. Ale veď to je úplne logické, keď nekomunikujete. Si frustrovaná, priberáš, ale nehovoríš s ním. Vzďaľovanie sa je prirodzený vývin. Máte spolu 2 deti, je to tvoj muž, ozaj nechápem to, že si s ním nehovoríš narovinu. Kým tak neurobíš, nezlepší sa to a bude to tvoja chyba.
Minule som videla niekde ponuku takyzh zenskych kruhov, co robia sviatok, oslavu pre dievcata, co dostali prvu menstruaciu, ale aj pre zeny, co su v prechode. Len tak, v kruhu zien, preto ten nazov... mozno moc ezotericke, no mozno by si mala pozorzmyslat, ze kazde nove obdobie vo svojom zivote mozeme privitat. Urobit si oslavu sama pre seba, aby si to dokazala prijat. Nozno si aj sama co najviac clankov na tu temunajdi, oboznam sa, co vsetko prechod prinasa... najhorsie su podla mna navaly tepla, navaly potu, to su take viditelne znaky, s ktorymi sa tiez tazko bojuje. Tak isto strata libida moze prist, co muz nemusi chapat... Preto by som hladala cestU, ako mu to povedat.
Ja mam 42 a tiež mi už riadne hapruje cyklus. Bola som na testoch, výsledok- zlyhanie funkcie vaječníkov. Čiže prechod. Absolútne si z toho nič nerobím. Aspoň mam pokoj. Cvičím 3x týždenne a snažím sa držať váhu. Je to ťažké, ale predpokladám, že vekom ma väčšina ľudí sklon k priberaniu. Moja kamarátka veľmi pribrala z Prednisonu.
Máš toľko zdravotných problémov a muža trápi akurát tvoja postava? Máš toľko zdravotných, finančných a ostatných problémov a jeho, teba vás trápi, že nebude tretie? Niektoré veci sa jednoducho stanú, treba ich akceptovať. Stalo sa co sa stalo, mali by ste to prijať a prispôsobiť tomu svoje plány a aj život. Povedz mu, že tretie nebude, lebo do vašich plánov zasiahla vyššia moc a budete žiť tak ako aj lepšie v danej situácii môžte a viete.
@viestta nie som typom, ktorý sa niekomu strká, skôr som tu na MK za kata, ale toto si napísala veľmi pekne
Kolko mas rokov?nemas sa preco hanbit liek uzivaj nech sa Ti nepohorsi.Tema 3 dietata asi nie je na stole a vztah prechadza krizou...je to zivot.Skor sa mi nepaci ako sa muz sprava.Bud rada, ze uz 2 deti mate.Moja kolegyna 35 r a menopauza bez dietata tento rok ho chceli....skoda, ze si cakala tak dlho nechodila si k lekarovi, ked Ti tak dlho meskal?
Ak je muz blb a mal by sproste poznamky mozno by som mu nic ani nepovedala, ale no divne...ci on si mysli, ze je mladik?Za chvilu mu zacnu vypadavat vlasy, bude nervozny chlapi maju andropauzu menej viditelnu ako zeny, ale trpia mozno este viac🤣
@viestta mozno on ani nechce 3 len autorka ma z toho stres, ze nieco planovali a kvoli nej to nebude realne a asi ma z toho vycitky...neopodstatnene.Snazit ste sa prestali kvoli financiam do toho prisli zdr.problemy necit sa vinna...nikto nevie kedy pride do menopauzy.Mozno aj muz ma zly spermiogram len to nevie...skor si myslim, ze sa boji, ze jej to vytkne tak ako vahu.
Keď som chcela schudnúť do svadobných šiat aj po oboch pôrodoch to šlo relatívne ľahko a teraz ani za svet. Chodím do roboty miesto autobusu bicyklom, nepijem colu ani podobne ako je rok dlhý. Diétu aj tabuľky som skúšala asi chýba vo mne vytrvalosť.
Robíme s mužom obaja na smeny, aj nočné aj soboty nedele niekedy pracuje, vidíme sa oveľa menej ako keď robil v predošlom jobe.
Stále je kvôli niečomu naštvaný raz svokor,raz svokra, inokedy niečo v práci či môj otec.
Mám mávali tepla, potu strašne mi vypadali vlasy a ost. Mám aj hobby moju záhradu, výlety s deťmi aj ručne práce. Skúšala som cvičenie v skupine kam chodí kamoška ale vkuse mi prišlo zle, ich tempo bolo pre mňa šialené...
Ja by som brala hormony nechcem sa s tymto trapit.Nerozpravala si sa o tom s lekarom?ja som mala teraz rok problemy s menzesom, ale menopauza to nie je aj PMS mam zle a som presvedcena, ze ked to pride pojdem na umele.Mojej mame to lekarka odporucila v 48 r este mala menzes, ale slabsi a v 52 r vysadila a necitila ziaden problem.
Vies to aj o niecom svedci, ze si rok nevsimol, ze nemas menzes....mate stresy zmena prace muz bude asi taky samonasieraci typ ver, ze 3 dieta by vas nespojilo prave naopak.Vsetko je ako ma byt.
Vahu sa snaz znizit pojde to..aj, ked pomaly, ale pojde
ty máš zdravotné problémy a jeho trápi tvoja postava? A čo to máte za vzťah, že mu otvorene nedokážeš povedať aký máš problém? Ak ti to je blbé alebo neviem prečo mu to valstne nechceš povedať, povedz že máš hormonálne probléma hotovo.
čo na to tvoj gynekológ? Nenavrhol ti nejakú liečbu?
ahojko je smutne ze sa nevies porozpravat so svojim muzom o tak zakladnej otake ako je tvoje zdravie, ja sama som na invalidnom (aj pracujem) a casto som totalne vycerpana, tiez mi zacina prechod a z muzom si z toho robime srandu, velmi som pribrala... vsetko je to o komunikacii a dovere medzi partnermi. drzim palceky
tiez mi zacina prechod a normalne o tom s muzom hovori, nevidim s tym problem, ved aj sam vidi, ze nemam menzes aj tri mesiace alebo aj viac...
Ja neviem ale veď ste manželia...to sa nezaujímate navzájom o seba, svoje zdravie? Čo vás teší, čo vás ťaží...no ja ďakujem Bohu ( že mu ho poslal) a svokrovcom (že ho tak pekne vychovali) že mám muža akého mám...vieme o sebe úplne všetko a som zato veľmi vďačná ❤️
No dievca zlate, mate moj obdiv.
So steroidmy neschudnete ani keby ste Mali 40 dnovy post.
V neuroscience ich davame Vela, v tomto vasom stadiu rekonvalescencie by som sa upriamila na to, aby ste sa pomaly zo zdravotnych priblemov dostali. Dante si kludne aj Pol roka.
V zime zacnite s prechadzkami a od marca mozete aj ine aktivity zacat.
Teraz sa vykaslite na dietu, Vela zdravych jedal jest, Vela byt na slniecku a nacerpavat energy x dobrych veci a ludi. Steroids vam urobi mood swings, preto by som povedala panovi manzelovi, nech je rad, ze zijete a ako tak fungujete.
Mam koleginu, co prezila dlhy Covid, ani po Roku nie je lepsie.
Velmi vam drzim palce.
Hmm, ak mu to musíš povedať a nevšimol si sam, tak to potom naozaj zvaz, ci mu to treba hovoriť. Mate deti?este ste nejaké plánovali? Ci kde je problém prenho, nechapem