Ako postupovať po druhom potrate?

zuzananina
27. nov 2011

Ahojte chcem sa spytat ak vie niekto podla vlastnej skusenosi ako dalej postupovat mam dve krasne zdrave deti tehotenstva bez problemove s prveho manželstva.terz som do roka 2 krat potratila a obe tak 7-8tt.Som na dne. a do tretieho sa už bojim ist. S partnerom tužime po babetku ale ako sa javy nejde to dve tehotenstva a obe som potratila.... Mam strach aj nieco skusat už.

jarra
27. nov 2011

@zuzananina Ahoj, ja som potratila už tri krát a tiež mám doma zdravú dcérku. Druhé dieťako nám zatiaľ nebolo dopriate. Treba si dať spraviť vyšetrenia, hematológické, endokrinologické, genetické a my osobne sme boli aj v Prahe na reprodukčnej imunológii. A všade, okrem genetiky mi niečo našli. Človek s tým neráta a myslí si, že keď jedno dieťa už má (v tvojom prípade dve), druhé už predsa nemôže byť problém a potom zistí, že to nie je také ľahké. Držím palce aby si sa čoskoro dočkala šťastného tehotenstva so šťastným koncom 😉

zuzananina
autor
27. nov 2011

@jarra tak veru nikd som toto necakala ze sa moze nieco take stat.... no asi treti potrat by som už nezvladla som už teraz na dne a nie este jeden.. v piatok mam ist ku lekarovi tak som zvedava co dalej ako v nemocnici mi vraveli ze testy si mame porobit obaja....

jarra
27. nov 2011

@zuzananina Po každom som si aj ja povedala, že ďalší už nezvládnem, ale čo máš robiť keď sa to stane, jedine neprestať veriť a ísť ďalej. Vždy tesne po tom som si myslela, že už nenájdem silu sa pozbierať a nevzdať to, ale vždy u mňa zvíťazila túžba po drobčekovi nad strachom (aj keď ten tu bude asi navždy) Niektorí lekári ale posielajú ženy na vyšetrenia skôr ako po treťom potrate, tak sa hlavne nenechaj odbiť a pevne si stoj za svojím.

jarra
27. nov 2011

sorry mám tam preklep, má to byť že - ... neposielajú skôr ako po treťom ...

zuzananina
autor
28. nov 2011

@jarra tak ja si stojim za svojim...... a aj sa budem pytat bo už aj priatel stym suhlasi a nechce ist do tretieho pokial nebudu testy... bo aj on mal s prvou zenou problemi otehotniet... tak uvidime ako to bude dalej.... ale ako strach je ale ta tužba po drobcekovy je väčšia stale a stale

jarra
28. nov 2011

@zuzananina Držím palce 😉 Daj potom vedieť ako si dopadla

jarra
28. nov 2011

@zuzananina Ešte som zabudla, daj si spraviť aj ster na chlamýdie, mykoplazmy a ueraplazmy.

kiwi82
28. nov 2011

@zuzananina ahoj, my sme tiež po druhom potrate (2krát parciálna mola) absolovovali viacero vyšetrení. Teda ja. S manželom sme boli spoločne na genetike. Sama som bola na Endorkinológii, Hematológii a Imunologii. Takže na genetike mi vyšlo, že mam problem so zražanlivosťou krvi ale len v tehotenstve, kedy sa mi zhusťuje krv. To sa potrvrdilo aj na hematologii, kde som počas nasledujuceho tehotenstva chodila pravidelne na kontroly a odbery a kde mi nasadili od prvych tyždňov fraxiparin na riedenie krvi(picha sa to do bruška, neskor do ramena alebo do stehna). Na endokrinologii my zistili zniženu funkciu štitnej žľazy a aj uzol na nej. nasadili mi euthyrox začala som 25 mg a skončila pri 100 mg počas tehu. teraz som na 50 mg. z imunologie mi zistili hranične hodnoty aj čo sa tyka alergologie takže mi zatiaľ nič nenasadili. Neboj, nezufaj, len sa pytaj gynekologa nech ti da odporučania na tieto vyšetrenia, nebudeš nič platiť ani na genetike ked si po dvoch spontannych potratoch. držim palce nech sa zadari 😉

zuzananina
autor
28. nov 2011

@kiwi82 dakujem moja ved ja som odhodlana sa pytat na testy ako do tretice chcem skusit ale to az ked budeme mat testy hotove ..... a kolko to trvalo aka dlho?

kiwi82
28. nov 2011

@zuzananina ja som po tom druhom potrate otehotnela tušim po roku. ale ja som mala molu hydatidozu takže tam bolo nutne počkať kym mi uplne klesne hcg a dlhšie sa to sleduje. no neviem ako sa objednáva na tú genetiku, nás utším objednali tak o mesiac a na vysledky sme čakali asi dva mesiace. prišli poštou domov na adresu. medzitým som si urobila tie ostatné vyšetrenia. výsledky z genetiky som potom ešte konzultovala s hematologičkou. podla mňa do troch mesiacov sa kludne možete dalej snažiť o babo, to už isto budeš mať všetky vysledky a aj nasadenu liečbu ak bude treba. len sa čim skor objdednajte lebo su tu čo chvíľa sviatky, tak sa to ponaťahuje, možno vás objednajú ešte pred sviatkami. ale na tu genetiku musiš byť uplne fit, žiadna nadcha ani nič podobné 😉

zuzananina
autor
28. nov 2011

@kiwi82 tak to ano to viem ved idem v piatok k zenskmu a aj priatel suhlasi tak hned ideme konat už nech vieme vysledky a nech sa mozme pustit do snazenia .... aj ked je strach s dalsieho tehotenstva ale je tu tuzba po babetku

kiwi82
28. nov 2011

@zuzananina ja som mala tiez velky strach, a pred kazdym ultrazvukom som sa modlila, aby bolo vsetko ok. az ked zacala mala v brusku kopkat tak to bolo super, ked som citila , ze je vporiadku 🙂

zuzananina
autor
28. nov 2011

@kiwi82 tak to ano ten strach urcite bude stale......🙂