Ahojte, mám zopár otázok ohľadom menštruačných nohavičiek. Musia sa pred prvým použitím vyprať v práčke alebo stačí ručne? Sú dostačujúce, nepretekajú?
Kúpila som si ich prvýkrát, ale mám predtým celkom rešpekt dať si ich bez vložky. Mám tie na stredne silnú menštruáciu.
Vyper v pracke, ak sa poriadne nevyperu, nebudu fungovat. Nezabudni, ze nesmies pouzivat avivaz.
Zavisi, aku znacku mas, mam vyskusane Perties, z Lidlu, z Astratex a tie z Perties su najlepsie.
Naj je vyskusat si ich doma, cez vikend, alebo po praci.
.
mam na strednu menstruaciu a mala som ich cely den, menstruacia sice stredna, ale vecer mi uz zacali pretekat. ale to si vsimnes, to nie je ze hned potopa. mam sovick
@majulino Vacsinou to robim tak, ze ked som v praci, kombinujem s kaliskom pocas prvych dni, ked mam silny menzes. Neskor uz *vydrzim* az do navratu domov.
Ale vsetko zavisi od toho, kto ma aky cyklus a treba si to vsetko odsledovat. Ja som si kupila najprv Astratex na skusku, potom pocas akcie Perties a tie su fakt trieda.
prečo sa nemôže pouzívat avivaz?
@miskajerry avivaz znici vlakna (hlavne pri funkcnom obleceni) a potom stracaju ucinok
@miskajerry ani pri uterakoch by sa nemala používať aviváž, nie sú potom nasiakave
@miskajerry strácajú potom schopnosť sať
Nerozumiem ako fungujú tie nohavičky,.... To si ich oblečiete a tam je nejaká vložka, ktorá sa nasiakne ako pri plienkach? A ten "obsah", ktorý tam natečie potom ako ide von? Akože ich večer vypláchnete v studenej vode a všetko z toho vyjde? Či ako? Nerozumiem tomu....
@miskajerry Pretože vraj zlepuje chĺpky miktovlákna a tým znižuje nasiakavosť.
Nepretekaju, ja som spokojná. Môžeš vyprať rucne