Ako odsávať soplíky?

miranda23
4. dec 2017

Ahojte 9mesacna dcéra je prvýkrát chorá a neviem ako odsávat sopliky. Zle sa jej dýcha hlavne v noci a nechce si dat kvapky do nošteka. Co mam robiť?

miranda23
autor
4. dec 2017

Veľmi plače a bráni sa aj keď jej čistom noštek vatovou tyčinkou nie to ešte odsavackou... Pri tom keď som jej kvapla kvapky do nošteka plakala ako pri očkovaní. Poraďte 😢

lindusss2016
4. dec 2017

@miranda23
Aku mas odavacku? Predpokladam, ze vysavacovu, tak znizit vykon vysavaca na minimum. Ja som to robila trosku drasticky v tomto.veku, ale inak to neslo. Malu som dala na postel, kolenami som ju obsadla, aby dom jej zafixovala ruky aj nohy, jednou rukou chytila hlavu a druhou strcila odsavacku do nosa. Je to len par sekund, takze sa to dalo, vzdy rychlo prestala plakat. Teraz je uz vacsia a obratili sme to na srandu, takze uz si vie odsat aj sama🙂

ankare
4. dec 2017

Dietatko prilahni, aby nehybalo rukami a zafixuj mu hlavicku. Znie to drasticky, bude vyvadzat, ale trvá to len chvilu. A pomáhas mu, to je najpodstatnejsie. Š plným nostekom sa nevyspi a nádcha môže prejsť až do zápalu stredného ucha.
Muž pri odsavani vždy po mne zazera, že maleho tyram.
Držím palce!

illy25
5. dec 2017

Odsat sopliky si neda asi ziadne dieta 🙂, robila som presne ako baby predomnou, pekne cela som sa ucupila nad dieta, rucicky mu zafixovala pod kolena a nemalo sancu 🙂 trhalo mi srdce ale inak to nejde,je to uplne rychly sposob a bolo to raz dva,uplne lepsie ako ked mi ho niekto drzal v rukach. To sa trepal,dlhsie to trvalo,no nic....prisla som si na tuto jednoduchu metodu "prisadnutia" ,ruky pod kolena,jednou rukou hlavicku prichytit a druhou pekne vysat sopliky. Este sem tam tak pomykat odsavacku aby si nasla spravny smer,to uvidis ako pojdu von. U nas tiez kazdy utekal ked som to isla robit,a mali ma za tyranku 🙂 ale ked vidim ako som mu pomohla. Ved to urcite neboli, nema co natom boliet,iba je to pre nich strasidelne ten vysavaca celkovy ukon 🙂

bosoriak
5. dec 2017

@miranda23 normalne, nasilu. Ziadnemu dietatu sa odsavanie soplov nepaci, ale je to nutnost. Treba ju pevne chytit, prip. jej nohami klaknut na ruky, streknut morsku vodu, povysavat a nakvapkat Nasivin. Ukon na 40 sekund a je po placi. Ty si mama, ty rozhodujes, nie ze "nechce

katarinkaulany
5. dec 2017

Sadni si. Dieťa si daj na kolená, bokom. Tak, aby jednu ručku malo bod tvojou (napr. ľavpu) pazuchou a tou ľavou rukou mu pridržíš druhú ruku. Neviem, či si to pochopila, ale podobne ako keď si ho ideš pritúliť. Pravou rukou mu vytiahneš soplík. Nie je to také hrozné, ako keď ho pritlačíš k posteli. Ako koľvek to budeš robiť, ale musíš to robiť...

miranda23
autor
5. dec 2017

Ďakujem vám za odpovede. Skúšame už odsavat😨

ovrl
5. dec 2017

@illy25
@bosoriak
Moj syn je teda asi vynimka, ale on ma odsavanie soplikov rad 🙂 Sice ma teraz este len 2,5 mesiaca, mozno ked bude starsi tiez sa mu to sprotivi, ale momentalne jednak uz len samotne zapnutie vysavaca posobi nanho ukludnujuco a uspavajuco, a este k tomu ked mu odsavam sopliky tak ako keby vedel ze mu idem ulavit, pekne drzi hlavicku rovno a este tak akoby nastavuje nosik, vyzera ako keby si to uzival 🙂 Snad mu to teda vydrzi...

lindusss2016
5. dec 2017

@ovrl
Nechcem ti brat iluzie, ale ten boj zacne o par mesiacov 😀
Ale potom to zas prejde.
Taky drobcek sa este branit nevie, no presne ten vek, ako pise autorka 9m, to uz su riadni bitkari😉

mariaairam1990
Autor odpoveď zmazal
Zobraz