Ako nadobudnúť hormonálnu rovnováhu po pôrode?

nitran
25. mar 2024

ženy poraďte ako nadobudnúť hormonálnu rovnováhu po pôrode? aké doplnky stravy, vitamíny, ste brali.

sussie1
25. mar 2024

Jedine, co po zdravotnej stranke vies pre seba urobit, je cvicit. Ako hovori jedna trenerka (Iva Kredbova), tehotneli sme 9 mesiacov, tak 9 mesiacov (az rok) sa aj telo po porode spamatava... Vypadavanie vlasov od 3.-9. mes. po porode ma kazda, vykyvy nalad ma kazda...(niektora vyraznejsie, niektora miernejsie). Ja som skusala Femibion 3, ale ziaden efekt som nevidela, akoby som ani nic nebrala. Jedine,co ako tak mne pomaha(lo) je magnezium, a este obycajny Bkomplex.

nitran
autor
26. mar 2024

@sussie1 ďakujem , femibion 3 som si dávala aj ja , tiež som nevidela žiaden efekt. vypadávat vlasy vypadávajú aj mne , mam problémy aj s kožou a s ďasnámi krvacaju mi.

sussie1
26. mar 2024

@nitran na tie dasna podla mna len kvalitnu ustnu vodu. Ja som si kupila od GUM bez alkoholu, daku remineralizacnu s vyssim obsahom fluoru, ale su rozne, na jednej stranke som si vyklikala parametre a podla toho vybrala 🙂

nitran
autor
30. mar 2024

@sussie1 mne odporučila zubárka vyplachovat ústnu dutinu glymbaxom a potom potierat ďasná herbadentom. Ten glymbax je fakt dobrý , vidím už výsledky. Minula som 2 balenia. Herbadent mi nezapasoval.
Krvácanie je miernejšie.
V dôsledku hormonálnej nerovnováhy som dostala tzv rosaceu. Pri únave, zvýšenom strese mi koža na tvári zareaguje a scervenie.
Od kožnej lekárky som dostala rozex krém, jarishovu vodu a začala som používať od avene balzam na tvár.
Tak bojujem