Ako môžem otehotnieť? Nedorastajú mi vajíčka

nelly00707
13. dec 2010

Dobrý deň volám sa nika mam 20 rokov som vydatá už dva roky a odvtedy sa pokúšame o babatko. Bohužial sa nám stále nedari, boli sme už na všelijakých vyšetreniach aj ja a moj manžel ale stále nič.Moj lekár mi navrhol umelé oplodnenie lenže ja sa sa toho bojím si myslím že som ešte na to dosť mlada.Potom sme to začali riešit hormónmi lenže som začala neuveriteľne priberať tak som od toho upustila.Moja diagnóza je že mi nedorastajú vajíčka , ja chcem veľmi bábatko aj moj manžel lenže nevieme čo máme robiť. Ak mate radu alebo ste zažili podobný problém prosím poradte mi budem Vám veľmi vďačná . Ďakujem s pozdravom nika.

ludka140281
13. dec 2010

ja by som urcite skusila umele oplodnenie,neboj sa raz sa to podari a budes najstastnejsia mamicka,lebo v naruci bude tvoje vytuzene dietatko..nevzdavaj to...asi nemas vela moznosti a lekar vie co je pre vas oboch spravne..nemusi sa to podarit na prvy pokus,ale aspon to skus 😉

mircalla
13. dec 2010

Zastavam nazor, ze do IVF ist az ked je stanovena pricina. Ty vsak pises, ze pricina je stanovena. Predpokladam, ze ti robili folikumetriu a aj hormonalny profil. Ja si myslim, ze by bolo dobre ist do CAR aspon na konzultaciu. Su specialisti a lepsie ti povedia ake mas vyhliadky na uspesnost IVf pri nedorastani vajicok pripadne otehotnenie prirodzenou cestou. Dorastanie vajicok suvisi s hormonmi, IVF by ti teda malo pomoct. Nemusis do toho ist vzhladom na vek hned, ale budes vediet ake mas moznosti a mozes to riesit v buducnosti, ked sa na to budes citit. Na taku vec treba byt psychicky pripraveny.

nemko
13. dec 2010

nedorastanie vajicok sa da riesit aj inou cestou ako IVF treba najst CAR a tam Ti ponuknu moznosti nie ihned IVF ja by som IVF volila ako poslednu moznost a skus IUI alebo prirodzene a potom prip medzi tym IUI

denidenka
4. mar 2019

Mozno by som skusila kuru vcelou materkou kasickou 2g denne (pozor nie v tbl. forme) + Fertiprona Moja Dr. ma taktiež posielala do CAR.