Dobrý,chcem sa spýtať co mi odporúčate.Mam bezapachovy výtok ako tvaroh a svrbí má pošva.Pomoze mi niečo z lekárne ale navštíviť doktora.Dakujem.
@mirkasmile není ho veľa ani na gatkach ...momentálne má hneď nezoberie ,treba sa objednať ...tak neviem či niečo kúpiť či ?
@4444mono4444 no mňa gynekológ vzal hneď, keď som mu opísala,aké mám problémy :/
A voľnopredajné lieky nepoznám :/
Mne dával Fluomizin,ale ten je na predpis
@4444mono4444 skús si prečítať na nete niečo o Jenamazole. Mne to pomáha.
voľnopredajný je Mycomax
Výborný voľnopredajný liek je Clotrimazol. Mne vždy pomôže, keď lekárka náhodou nerobí.
Dočasne pomožu protiplesňové preparáty - mycomax, canesten (flukonazol, clotrimazol ....), a pod. Ale nemá význam z dlhodobého hľadiska ak nie je dlhodobá dieta - bez cukru, múky a pod. Tieto veci sa non-stop vracajú, ak sa úplne nezmení stravovací štýl, dlhodobo
@tina4931 treba ísť aj na vyšetrenie k imunologovi a na gastro
@mirkasmile už som volala gyn.mam na predpis akurát mi priateľ hovorí že jeho začal svrbiet penis ...Tak neviem má ísť ku doktorovi či mu pomôže nejaký krém? Ale vôbec to nemám hrozné tak neviem že čo.
@4444mono4444 fuuuuu, no pri tomto doktor asi maximálne Canesten odporučí, lebo sa vždy odporúča, ak má žena mykozu, preliečiť aj partnera a to pokiaľ viem mu dajú Canesten krém.
Ale pre istotu nech aj kľudne obvodného kontaktuje
@4444mono4444 Canesten mu daj a ty obmedz sladké a kúp si aj probiotiká, aj rosalgin výplachu do pošvy sú dobre
Priateľ nech natiera Canesten ráno a večer
@4444mono4444 po liecbe si daj na 10 dni Gynimun intim.
@4444mono4444 k lekárovi určite obaja,pokiaľ nebudete patrične prelieceny budete si tu mykozu odovzdávať ďalej .Aktualne sa treba vyhnúť sladkostiam vrátane ovocia,nosiť bavlnenu bielizeň,nepoužíva avivaz ani parfemovane vložky či toaletný papier,umývať sa len čistou vodou. Fajn je aj nasadiť probiotika
@monillia mne gynekológ, aj imunolog povedali,že aviváž sa môže, ale len hypoalergicka/sensitivna.
A čistá voda nestačí, treba aspoň lanolinove detské mydlo, určite nie lactacyd a podobne prípravky.
Probiotiká sú super vec, a hovorím....treba ak sa to bude opakovať aj na vyšetrenie k imunologovi aj na gastro.
@mirkasmile mykozu som mala toľkokrát,že môžem napísať knihu avivaz je úplne zbytočna chémia,rovnako ako mydlo akékoľvek narusi mikrofloru,na umytie stačí obyčajne voda (názor viacerých lekárov u ktorých som bola)Ale je na každom jednom čo zváži na používanie
@4444mono4444 pozor na komerčne avivaze . Hypoalergenna avivaz má znížené množstvo látok , ktoré môžu alergiu vyvolávať . Takze hypoalergenne zlozenie avivazi rozhodne nie sú antialergické . Obsahujú hodne zložiek ,alergiu môže spôsobiť i jedna jediná zložka.
Ale ak už ozaj teda avivaz , tak radšej ekologickú napr. Eco Mimi Natural produkt od Eurony . Obsahuje vonu hrušky a ovsené kase .
@4444mono4444 za mňa osobne skôr ten gynekológ, ak myslíš tvaroh hrudkovy, tak je to pravdepodobne mykóza.
Gynekológ ti urobí stery, nastaví liečbu.
Samozrejme aj prevencia potom je dôležitá - sensitive aviváž, žehliť prádlo, mydlo lanolinove detské, bavlnené spodné prádlo, probiotiká...