Viete mi poradit ako ho doplnit prirodzenou formou?
Dakujem
A nemal by to posúdiť lekár? Ak z cyklu vyplýva nedostatok progesteronu, bezne ho dávajú na predlzenie druhej fázy cyklu. Veď je to prirodzený hormón a navyše sa dá kontrolovať dávkovanie.
@alobalka ja mám problémy s PMS. Môj gynekológ mi urobil profil, vraj mám progesterón "v poriadku". Akú mám hladinu neviem. Možno bol len trochu nižší, čo pre môjho gynekológa neznamená nič, ale pre mňa stavy ako úzkosti, pocit vyčerpania až na odpadnutie... Iný gynekológ mi na to nasadil Utrogestan, že skúsime. Hneď po prvom cykle sa to zlepšilo. Takže to máš s tým posúdením lekárom rôzne 😒
@montemotherone a ako sa robí "profil" - či sa sleduje progesteron v 1 deň nejakého cyklu alebo sa sleduje celý cyklus (kedy je ovu, aký dlhý je cyklus, intenzita a dĺžka ms. ..). A neochotny/slabý dr- to je už iná vec..., to žiaľ my pacientky nie vždy môžme ovplyvniť: (
@alobalka on mi ho testoval v dvoch termínoch, ale v podstate som si uvedomila, že dôležitosť progesterónu v mojej situácii môj dr nejako nevníma :-/ Kúpila som si túto knihu a až tá má trochu nasmerovala. Progesterón je tam dosť ospevovaný a hlavne označovaný ako "nedocenený". Veľa ženám by uľahčil trápenie :-/
Ahojte ...potrebovala by som poradiť. Lekarka mi predpisala progesteron ladeepharma na upravu cyklu. Po jednom cykle som mala poz. TT, ale zacala som spinit. Bola som na kontrole, ale povedala mi, ze to pravdepodobne odkrvaca lebo mam nizky progesteron. Teraz mam ducha na teste. Chcela by som sa spytat ci si mozem nasadit tento progesteron ako prevenciu? Bojim sa, aby nedoslo k spineniu? K lekarke je este skoro ist nakolko nebude nic vidno a sama lekarka mi vravela, ze mam prist az ked bude menzes meskat aspon 3 tyzdne. Co si o tom myslite? Dakujem 😊
No zatial je to len slabo viditelny duch, o 2 dni test zopakujem. Len tak ma napadlo ze ked mam tento progesteron doma, ze by som ho nasadila preventivne kym sa dostanem k dr.
Ahojte baby,
Neostal daktorej z vas progesterone , orgalutran a pregnyl ? 😊
Ahojte môžem sa opýtať kde sa dá kúpiť krém progestella...
Ahoj ja mam momentálne tento krém https://biopotravinyraj.sk/progestella-prirodny...