Ako doplniť progesterón prirodzenou formou?

lady911
28. feb 2018

Viete mi poradit ako ho doplnit prirodzenou formou?
Dakujem

val9
28. feb 2018

Ahoj ja mam momentálne tento krém https://biopotravinyraj.sk/progestella-prirodny...

lady911
autor
28. feb 2018

@val9 idem ho kuk. Ďakujem

lady911
autor
28. feb 2018

@val9 a tiež sa snažíte o babo?

alobalka
28. feb 2018

A nemal by to posúdiť lekár? Ak z cyklu vyplýva nedostatok progesteronu, bezne ho dávajú na predlzenie druhej fázy cyklu. Veď je to prirodzený hormón a navyše sa dá kontrolovať dávkovanie.

val9
28. feb 2018

@lady911 ja ho mam od kamosky a na ustalenie mrchy, lebo mam nepravidelne cykly a kedze sa snazime aj o babo nemozem mat cyklus 40 dnovy to je moc .. za vyskusanie nedas nic je to na prirodnej baze 🙂

lady911
autor
28. feb 2018

@val9 už som si objednala 😃
Ja som pred 3 TT potratila, a Dr mi povedala, že ak otehotniem znova, musím brat progesteron, teraz by som ho chcela prírodné doplniť. Ďakujem za typ

montemotherone
28. feb 2018

@alobalka ja mám problémy s PMS. Môj gynekológ mi urobil profil, vraj mám progesterón "v poriadku". Akú mám hladinu neviem. Možno bol len trochu nižší, čo pre môjho gynekológa neznamená nič, ale pre mňa stavy ako úzkosti, pocit vyčerpania až na odpadnutie... Iný gynekológ mi na to nasadil Utrogestan, že skúsime. Hneď po prvom cykle sa to zlepšilo. Takže to máš s tým posúdením lekárom rôzne 😒

alobalka
28. feb 2018

@montemotherone a ako sa robí "profil" - či sa sleduje progesteron v 1 deň nejakého cyklu alebo sa sleduje celý cyklus (kedy je ovu, aký dlhý je cyklus, intenzita a dĺžka ms. ..). A neochotny/slabý dr- to je už iná vec..., to žiaľ my pacientky nie vždy môžme ovplyvniť: (

montemotherone
28. feb 2018

@alobalka on mi ho testoval v dvoch termínoch, ale v podstate som si uvedomila, že dôležitosť progesterónu v mojej situácii môj dr nejako nevníma :-/ Kúpila som si túto knihu a až tá má trochu nasmerovala. Progesterón je tam dosť ospevovaný a hlavne označovaný ako "nedocenený". Veľa ženám by uľahčil trápenie :-/

maca000
28. feb 2018

Ahojte ...potrebovala by som poradiť. Lekarka mi predpisala progesteron ladeepharma na upravu cyklu. Po jednom cykle som mala poz. TT, ale zacala som spinit. Bola som na kontrole, ale povedala mi, ze to pravdepodobne odkrvaca lebo mam nizky progesteron. Teraz mam ducha na teste. Chcela by som sa spytat ci si mozem nasadit tento progesteron ako prevenciu? Bojim sa, aby nedoslo k spineniu? K lekarke je este skoro ist nakolko nebude nic vidno a sama lekarka mi vravela, ze mam prist az ked bude menzes meskat aspon 3 tyzdne. Co si o tom myslite? Dakujem 😊

alobalka
28. feb 2018

@maca000 takže si druhý x tehotná? Ja som brala progesteron aj v takýchto pripadoch hneď ako som zistila, že som tehu, rsp som šla hneď k dr a on mi ho predpisal, keďže vedel, že mám nedostatok progesteronu. Ešte tak v 5.tt. Inak som spinila.

maca000
28. feb 2018

No zatial je to len slabo viditelny duch, o 2 dni test zopakujem. Len tak ma napadlo ze ked mam tento progesteron doma, ze by som ho nasadila preventivne kym sa dostanem k dr.

alobalka
28. feb 2018

@maca000 alebo jej aspoň zavolaj, nech ti to odobri, závisí aj akú dávku ti odporučí, lebo niekto berie 1 alebo aj 4 x 100mg denne. A v tehotenstve je lepšie progesteron vkladať (ja som mala utrogestan)

maca000
28. feb 2018

@alobalka uvidim ako teda vyjde dalsi test ale moc dakujem za radu 😊

noni99
28. feb 2018

@maca000 ahoj. Určite si ho daj. Neuškodís si tým iba pomôžeš. Ja mam tiež malo progesteronu a musím pichať. Mne to zistili na hysteroskopii. Dávaj si 3 x denne aspoň ak máš 200 mg.

maca000
28. feb 2018

@noni99 ano mam tie 200 mg...a nebude to vela 3x 200 mg denne? Kedze mi lekarka na upravu cyklu napisala jednu tabletku na noc?

alobalka
28. feb 2018

@maca000 porad sa s lekárkou, podľa mňa je to veľa

lucina1100
1. aug 2018

Ahojte baby,
Neostal daktorej z vas progesterone , orgalutran a pregnyl ? 😊

angel24
28. aug 2019

Ahojte môžem sa opýtať kde sa dá kúpiť krém progestella...